"Dobru partiju odigrao je Nikola Rebić"
"Dobru partiju odigrao je Nikola Rebić"

Tamiš je plitka reka za evroligaškog takmaca, Zvezdina mera je - 40 razlike!

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.16. | 21:36

Mega nadigrala Konstantin uz 20 koševa Zagorca, Ognjen Dobrić predvodio FMP u iznenađujućem trijumfu nad Metalcem u Valjevu sa 25 poena

Dobru partiju odigrao je Nikola Rebić

Crvena zvezda u odbranu pehara srpskog šampiona krenula je demoliranjem nemoćnog Tamiša! Na startu Superlige crveno-beli su bez ikakvih problema nadigrali pančevački sastav i slavili sa 94:54 (18:9, 29:20, 17:15, 30:10).

Izabrane vesti

Aktuelnog prvaka Srbije do pobede je vodio Marko Simonović sa 15 poena (3/4 za tri), dok je dok su još četvorica igrača ubeležili dvocifrene brojke, a svih 11 igrača koji su odigrali meč (svi osim rovitog Marka Gudurića prim. aut) imali su bar po pet poena. Nemanja Dangubić je ubacio 12, Kvinsi Miler 11, a Branko Lazić i Nikola Rebić po 10 poena, s tim što je mladi plejmejker ubeležio dabl-dabl učinak sa još 10 asistencija. Kod gostiju Nikola Vujović bio je najefikasniji igrač sa 11 poena, te pet skokova i četiri asistencije, ali i pet izgubljenih lopti, dok je Dragan Kruščić poen manje. 

Tamiš je uspeo da pruži sasvim solidan otpor tokom prvih 15 minuta susreta, ali je samo malo jači Zvezdin nalet doveo do toga da domaćin na odmor ode sa čak 18 poena prednosti (47:29). Razbijeni gosti nisu uspeli da konsoliduju redove do kraja meča, pa je Zvezda u „trećoj brzini“ uvećavala razliku i na kraju deklasirala nemoćnog rivala. Do kraja utakmice Zvezda je ubacila čak 11 trojki iz 23 pokušaja, dok je jakom odbranom rivala naterala na čak 29 izgubljenih lopti. 

S obzirom na povoljan razvoj situacije trener crveno-belih Dejan Radonjić iskoristio je trenutak da veliki prostor pruži mladom Rebiću, koji je ukazano poverenje opravdao odličnom igrom. S obzirom da je Stefan Jović na terenu proveo tek nešto više od deset, a Vasilije Micić trinaest minuta, sve konce u organizacionom delu imao je talentovani 21-godišnjak i pokazao da bi na njega do kraja prvenstva moglo ozbiljno da se računa. 

Prvu pobedu u Superligi upisala je i Mega ubedljivim trijumfom nad Konstantinom rezultatom 93:63. Tim iz Sremske Mitrovice predvodio je kapiten Rade Zagorac sa 20 poena, debitant Petar Popović dodao je 18, a drugi novajlija Ivica Zubac 16 poena. Kog gostiju Nemanja Gudžić upisao je 11 koševa.

Veliko iznenađenje napravio je FMP trijumfom nad Metalcem u Valjevu rezultatom 84:80. Pantere iz Železnika do trijumfa vukao je Ognjen Dobrić sa 25 koševa, dok je na drugoj strani Nikola Jevtović imao 27 poena.

(FOTO: MN Press)


tagovi

TamišNikola RebićNemanja DangubićMarko SimonovićKvinsi MilerKošarkaška SuperligaJadranska ligaFK Crvena zvezdaBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara