""
""

Tamna strana srpskog šampiona: Zvezda za pet meseci promenila sedmoricu startera

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.16. | 09:32

Postava koja je počela sezonu u Valeti i ekipa koja će danas dobiti šansu u Surdulici nemaju mnogo zajedničkih tačaka

Od Zorana Filipovića (početkom ovog veka) nijedan trener Crvene zvezde nije spojio dve sezone, najtrofejnijem srpskom klubu nedostajao je kontinuitet u predsedničkoj i direktorskoj fotelji... A o promenadama u igračkom kadru da i ne govorimo.

Gledajući postavu koja će danas u Surdulici staviti tačku na jesenju polusezonu može se zaključiti da Crvena zvezda ništa nije naučila iz ranijih grešaka. Tim koji je otvorio sezonu u Valeti i ekipa koja će danas tražiti trijumf protiv Radnika nemaju mnogo zajedničkih tačaka.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je u odnosu na sredinu jula, kada je krenula u evropsku poteru, promenila sedmoricu startera. Takav luksuz teško da bi bezbolno ponela i Barselona.

Crveno-beli su meč protiv Valete 12. jula je igrala u sledećem sastavu: Kahriman – Cvetković, Fibel, Luković, Ibanjez – Le Talek, Donald, Srnić (od 46. Mouče), Kanga, Katai (od 83. Ruiz) – Vijeira (od 65. Sikimić).

Odliv kvaliteta počeo je odlaskom Aleksandra Kataija i Luisa Ibanjeza... Međutim, tokom jeseni kalemili su se problemi koji su za posledicu imali velike promene u najjačoj postavi. Posle serije kikseva sa gola je sklonjen Damir Kahriman, a šansa je ukazana supertalentovanom Filipu Manojloviću (danas će na crti biti Supić). Tokom kvalifikacija za evropska takmičenja stručni štab je imao više poverenja u Miloša Cvetkovića, ali se vrlo brzo u timu ustalio jedan od kapitena tima Marko Petković.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL RADNIKA I CRVENE ZVEZDE

Status startera zadržao je, na prvi pogled, Tomas Fibel. Francuz će u Surdulici silom prilika biti u timu, pošto su na listi povređenih Aleksandar Luković i Zoran Rendulić... Pravu promenadu videli smo na poziciji levog beka. U kopačke Luisa Ibanjeza prvo je uskočio Mihailo Ristić, ali je u finišu sezone veteran Dušan Anđelković sa obe ruke zgrabio šansu.

Pored Fibela status startera, bar za poslednji meč, zadržali su Le Talek, Kanga i Slavoljub Srnić... Ovaj potonji je uglavnom tokom sezone imao ulogu džokera. Pored toga prvi špic Ugo Vijeira je izgubio poverenje. Što zbog slabe forme, što zbog činjenice da ne želi da produži ugovor... Ukratko, od prošlogodišnjeg šampionskog tima sa velikim Š ostali su samo ostaci. Dobra stvar za Crvenu zvezdu jeste podatak da se za šansu izborio mladi Uroš Račić. On će danas biti na terenu od prvog minuta. Istina, crveno-beli danas neće moći, zbog žutih kartona, da računaju na Donalda i Ruiza.

Kako bilo Crvenu zvezdu u naredna dva prelazna roka očekuje ozbiljno resetovanje.

RADNIK – CRVENA ZVEZDA (16 časova, TV ARENA)

Stadion: Radnika

Kapacitet: 3000

Sudija: Danilo Grujić

RADNIK (4-2-3-1): Čančarević – Mladenović, Vuković, Gojković, Pavlović – Milovanović, Stanković, Mišan, Nikolić, Zlatanović – Radović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Supić – Petković, Le Talek, Fibel,  Anđelković – Račić, Poletanović, Srnić, Kanga, Plavšić – Sikimić.

(Foto Star Sport)


tagovi

Tomas FibelSuperligaSrbijaRadnikMarko PetkovićGelor KangaEvropaDamijan Le TalekFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara