Tamo daleko - 870 kilometara zapadno od Moskve

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.06.18. | 09:15

Nekadašnji reprezentativac Rusije teraće loptu u Litvaniji za vreme premijerne utakmice na Mundijalu

Rusija će u narednih mesec dana biti centar sportskog sveta. Naravno - zbog Mundijala. Premijernu utakmicu 21. Svetskog prvenstva odigraće upravo domaćin i Saudijska Arabija (17.00). U isto vreme u Kaunasu, oko 870 kilometara zapadno od stadiona Lužnjiki, sastaju se Kauno Žalgiris i Trakai u okviru 16. kola litvanske A lige.

U čemu je kvaka?

Izabrane vesti

Jedna od glavnih uzdanica gostujuće ekipe je iskusni Rus Dinijar Biljaletdinov, nekadašnji reprezentativac Zbornaje i bivši vezista Evertona, Spartaka, Anžija, Torpeda i Rubina, od prošle godine član Trakaija, koji zbog klupskih obaveza neće moći da "pomogne" svojoj reprezentaciji u navijačkom smislu. Čeka ga, bar za njega, mnogo značajniji posao od kojeg trenutno zarađuje za hleb. 

Trakai je svakako favorit na ovoj utakmici, u prošlosti je i te kako odučavao od fudbala Kauno Žalgiris i to na njegovom stadionu, tako da ne bi trebalo da bude problema ni danas. Trakai je umeo da smesti |Žalgirisu i četiri, pet, osam komada ako treba. Osim iskusnog Biljaledtinova Trakai u svojim redovima ima i 23-godišnjeg Belgijanca Etjena Mukanju koji dosad na kontu ima pet golova. Za Trakai igra i Rus Jevgeni Osipov, dok boje domaćih brani Juri Mamaev. 

Inače, uprava gostiju je krajem maja otpustila ruskog trenera Olega Vasilenka zbog loših rezultata. Trakai je na trećem mestu, na kojem je završio i prošlu sezonu, ali Vasilenko je prosuo mnogo bodova, a to mu čelnici kluba nisu oprostili. Trakai posle 17 kola ima 23 boda, pretposlednji Kauno tri utakmice manje i 14 osvojenih bodova.

LITVANIJA 1 - 16. KOLO:

Četvrtak

Petak

Subota

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Action Images


tagovi

Dinijar BiljaletdinovTrakaiLitvanija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara