"Herardo Tata Martino"
"Herardo Tata Martino"

Tata Martino: Imam tim i igrače kakve bi svaki trener poželeo

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.07.13. | 20:44

Čovek koji na klupi Barselone menja teško bolesnog Tita Vilanovu nada se da će se što pre uklopiti na novu sredinu

Herardo Tata MartinoDa li će Mesijev pik za novog trenera Barselone, Herardo Martino uspeti da iznese ogroman teret koji je pao na njegova leđa dolaskom u redove katalonskog giganta pokazaće vreme koje je pred nama. Za sada argentinski stručnjak mogao je samo da konstatuje da njegov novi klub “poseduje igrače koje bi svaki trener poželeo“.

Čovek koji je postavljen za zamenika teško bolesnog Tita Vilanove je pre samo nekoliko dana dao otkaz na mesto trenera Njuels Old Bojsa kako bi potpisao dvogodišnji ugovor sa šampionom Španije kaže da je veoma uzbuđen zbog toga što će imati priliku da trenira Lionela Mesija, Nejmara i ostatak ekipe.
“Za moju trenersku karijeru ovo je neverovatna stvar. Raditi u Barseloni, koja ima Lionela Mesija i ostale igrače je zaista nešto fantastično. Barsa poseduje igrače koje bi poželeo svaki trener u svojoj ekipi. Nadam se da ću uspeti da budem dobar onoliko koliko se to od mene očekuje“, rekao je popularni Tata.

Izabrane vesti

Martino je odmah otkrio i planove vezane za rad u novom timu.
“Moj prvi cilj je da se što pre adaptiram na novu sredinu i ljude u klubu. A onda sledi ogromna borba koja nas očekuje u svim takmičenjima koje igramo“, zaključio je 50-godišnji stručnjak.

Bivši selektor Paragvaja će biti četvrti argentinski trener na klupi Barse, prvi posle tačno 30 godina. Pre njega klub su vodili Helenio Herera (1958/1960, 1980/1981), Roke Olsen (1965/1967) i Cezar Luis Menoti (1983/1984).

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHerardo MartinoPrimeraŠpanijaTito Vilanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara