""
""

Tata Martino: Kad zatvorim oči, čujem samo brz i konstantan zvuk lopte – divim se svojim igračima

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.10.13. | 13:00

Iskusni argentinski strateg impresioniran radom svoje ekipe

Trener fudbalera Barselone Herardo Martino, koji zajedno sa Dijegom Simeoneom drži rekord najboljeg starta u istoriji Primere,  rekao je da nije bio svestan koliko je španski gigant veliki klub sve dok nije došao na Nou Kamp.

Martino je ovog leta na klupi Barselone zamenio Tita Vilanovu, koji je morao da se povuče zbog zdravstvenih problema i borbe sa tumorom pljuvačne žlezde.
"Barselona je veliki klub, veći nego što sam mislio. Veoma je teško raditi u njemu, svakondevni rad je komplikovan, ne postoji vreme za odmor, jer uvek imate obavezu da pobeđujete. Neko uvek traži krizu, čak i kad je nema. Kada su rezultati dobri, raspravlja se o posedu lopte, Nejmaru i drugim stvarima", rekao je Martino za španske medije.

Izabrane vesti

On je dodao da rad u Barseloni ima i svoje prednosti.
"Impresioniran sam kako igrači treniraju. Divim im se kako jednostavno rade neke vežbe. Kad zatvorite oči, samo se čuje brz i konstantan zvuk lopte", rekao je 50-godišnji Argentinac.

Martino je pre Barselone predvodio Njuels Old Bojse, a najveći uspeh ostvario je kao selektor Paragvaja sa kojom je dogurao do četvrtfinala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine.

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

EvropaHerardo MartinoPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara