""
""

Tata Martino napustio Barsu, Luis Enrike se vraća na Kamp Nou

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.05.14. | 21:46

„Želim da vas obavestim da više nisam trener, dogovorio sam se sa klubom da je u zajedničkom interesu da se rastanemo, nisam uspeo da ostvarim ciljeve zbog kojih sam došao“, rekao Argentinac posle remija sa Atletikom

Došao, video i ispustio (skoro) sve trofeje.

Superkup Španije teško da je zadovoljio apetite navijača i rukovodioca Barselone, koja je u poslednjoj utakmici sezone ostala bez titule, još u četvrtfinalu ispala iz Lige šampiona, dobio ju je i Real u finalu Kupa kralja, zbog čega je jedina logična odluka bila da se nešto menja. A zna se, u ovakvim situaicjama, kriv je trener. Odmah posle remija sa Atletikom (1:1), nedovoljnog da se zadrži šampionski naslov, Herardo Tata Martino potvrdio da napušta stadion Kamp Nou!
Argentinski stručnjak je na konferenciji za medije objavio ono što se mesecima najvljivalo.
Želim da vas obavestim da više nisam trener Barselone. Dogovorio sam se sa klubom da je u zajedničkom interesu da se rastanemo, nisam uspeo da ostvarim ciljeve zbog kojih sam došao. Izuzetno sam zahvalan i ponosan na igračie koje sam vodio skoro godinu dana. Bilo mi je zadovoljstvo što sam trenirao ovakvu insituciju“, rekao je Tata Martino, koji je prošlog leta naslednio Tita Vilanovu, potpisavši dvogodišnji ugovor, ali se saradnja prekida na polovini.

Izabrane vesti

Herarda Martina će u katalonskom velikanu najverovatnije zameniti bivši igrač Barselone, Luis Enrike, koji je minulih meseci napravio sjajan posao u Selti, a dobre igre tima iz Galicije i rano obezbeđen opstanak prmovisali ga u prvu želju Andonija Zubizarete. Sportski direktor Barselone je sa nekadašnjim saigračem već obavio preliminarne razgovore i narednih dana očekuje se njegovo ustoličenje.

(FOTO: Action images)


tagovi

PrimeraŠpanijaHerardo MartinoEvropaLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara