"Martino i Mesi"
"Martino i Mesi"

Tata Martino otvorio dušu: Ako hoćete da lažem onda mi je bilo sjajno u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.12.14. | 15:01

„Nisam ostavio nikakav trag u klubu, za Barsine standarde Superkup Španije je skoro pa ništa“, rekao je argentinski stručnjak

Martino i MesiDošao je na gotovo, u tim kome nije bila potrebna rekonstrukcija, zamišljenom da nastavi žetvu trofeja koje su skupljali Pep Gvardiola i Tito Vilanova. A ispostavio se kao jedan od najvećih promašaja Barselone u trenerskoj istoriji, pošto Herardo Tata Martino nije izdržao ni godinu dana na Nou Kampu, pa se vratio u Argentinu.

Kad je dolazio, govorilo se da je njegov angažman utanačen na preporuku Lionela Mesija, a sadašnji selektor Argentine ističe da za to kratko vreme saradnje ničemu nije naučio prvu zvezdu Katalonaca i reprezentacije.
„Ništa. Ničemu ga nisam naučio. Ni njega, ni ostale igrače Barselone. Nisam ostavio nikakav trag u klubu, bio je to prazan hod u mojoj karijeri u smislu svega što sam prethodno uradio kao trener. A ni ljudi u klubu nisu videli pravo Tatu, onog koji je bio uspešan na klupi Paragvaja i Njuels Old Bojsa. Logično je da kažem da sam bio neuspešan u Barsi. Stigao sam u ekipu koja je osvajala trofeje, a ja ništa nisam dodao u klupske vitrine. Za Barselonine standarde Superkup Španije je skoro pa ništa“, podsetio je Tata na jedini trofej osvojen na evropskom tlu.

Izabrane vesti

Više je razloga zbog kojeg nije uspeo, a kao jedan od dominantnih figurira onaj po kome nije uspevao da zavede red u svlačionici.
Bio sam okružen zvezdama, najboljim igračima sveta, ali sam pravio neke osnovne greške. Zbog čega? Reći ću vam u drugom životu. Sad vam pričam kako se stvarno osećam. Ako želite da lažem onda ću vam reći da mi je bilo sjajno u Barseloni“, dodao je Tata Martino.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaHerardo MartinoLionel MesiPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara