"David Luiz u Njujorku"
"David Luiz u Njujorku"

Tatin izbor: Luiz, Ager, pa Vertongen

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.13. | 08:51

Tim redom. Jasno je samo da je Barselona rešena u nameri da dovede štopera

David Luiz u NjujorkuPrvo da primetimo – kada katalonski gigant nešto jako želi, on to gotovo po pravilu i dobije. Tako da uopšte ne sumnjamo da će na Kamp Nou stići neki novi štoper, ali ćemo još malo morati da sačekamo i vidimo ko će to biti. Da se pita samo novi trener Blaugrane Tata Martino ne bi bilo nikakve dileme. Argentinac je, naime, dobro prostudirao spisak potencijalnih pojačanja koja mu je dostavio sportski sektor na čelu sa čuvenim Andonijem Zubizaretom i poređao prioritete.

Prvi na listi je Čelsijev David Luiz, a ako Plavci odbiju da se odreknu momka koji se, bar je takav utisak, savršeno uklapa u Barsin stil igre, na meti će biti Liverpulov Danijel Ager i Jan Vertongen iz Totenhema. Tim redom.

Izabrane vesti

Pominjao se i dvojac iz Belgije, Vermalen/Kompani, te Inigo Martinez, koji je bio prvi pik doskorašnjeg šefa struke Tita Viljanove, ali se Tata odlučio za čvršću, premijerligašku odbranu.

Uslov je samo da se bilo ko od pomenute trojice dovede što pre, jer treba to i uigrati.

Međutim, nimalo lak zadatak, pre svega jer David Luiz, primera radi, u startu košta 29 miliona evra, a pritom ostaje veliko pitanje da li bi ga Žoze Murinjo, omražen tip u Kataloniji, pustio baš u Barsu. Ipak, pojedini španski mediji ubeđeni su da će Barsa pronaći način da ga dovuče u svoj tabor, ali bi sve trebalo da bude jasnije početkom naredne nedelje. Ako se u toj nameri ne uspe... Barsa kreće na skoro duplo jeftinijeg Agera.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiDanijel AgerDavid LuizHerardo MartinoJan VertongenLiverpulPremijer ligaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara