"Subotić, Vergini, Kloze, Aguero"
"Subotić, Vergini, Kloze, Aguero"

Tatini ljubimci: Kun Aguero, Neven Subotić, Filipe Luis...

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.03.14. | 10:53

Ilkaj Gindogan, Arda Turan, Miroslav Kloze, ali i Santijago Vergini i Mateus Dorija?!

Subotić, Vergini, Kloze, AgueroSigurno je samo jedno – Barselonu na leto očekuje velika rekonstrukcija pomalo zasićenog igračkog kadra, a poslednja u nizu medijskih spekulacija o idejama katalonskog kluba stiže nam iz Brazila. Tamošnji ogranak uticajnog ESPN-a tvrdi da se domogao spiska osmorice fudbalera koji je trener Herardo Tata Martino još u oktobru bacio na sto predsednika Sandra Rosela.

Svakako najzvučnije ime u konkurenciji jeste Serhio Kun Aguero, koga Martino vidi kao idealnog partnera Lionela Mesija. A verovatno i kao vrlo dobru stvar za fudbal Argentine, zemlje iz koje dolaze sva trojica. Jasno, veliko je pitanje koliko je dovođenje asa Mančester Sitija izvodljivo, pa je Tata Martino baš iz tog razloga na listu uvrstio toliko imena.

Izabrane vesti

Nama najzanimljiviji igrač na spisku je svakako Neven Subotić, štoper Borusije koji je isplivao na površinu kao prvi pik da zameni Karlesa Pujola!

Opcija je i 25-godišnji Santijago Vergini, takođe Argentinac, koji ove sezone igra u Sanderlendu kao pozajmljeni fudbaler Estudijantesa, ali i evropskoj fudbalskoj publici malo poznati Mateus Dorija, 19-godišnja uzdanica Botafoga, koji je prošlog aprila odigrao i debitantskih četiri minuta u A selekciji Brazila.

Poslednji od četiri defanzivaca na spisku je Filipe Luis, levi bek madridskog Atletika što bi moglo da znači da Đordi Alba i Adrijano dobijaju opasnu konkurenciju.

Što se tiče veznog reda samo dva igrača i oba turskog porekla – Ilkaj Gindogan iz Borusije Dortmund i Arda Turan, još jedan od nosioca igre Atletika. Očigledno da na Kamp Nou ne potcenjuju pretnju Jorgandžija, pa razmišljaju da primene Bajernovu taktiku iz Nemačke – pojačavaj se tako da oslabiš glavne rivale.

U napadu je prva želja već pomenuti Aguero, a rezervna opcija 35-godišnji Miroslav Kloze, koji bi na leto stigao kao slobodan igrač, dok je zimus Barsa bila spremna da Laciju plati dva miliona evra s obzirom na to da je ranijih godina imala prilično lepa isksustva sa dokazanim golgeterima, čak i kada su oni davno prešli zenit.

Posebno interesantne su napomene koje je Tata Martino uz pomoć jednog od članova uprave Barse dopisao uz imena igrača.

Primera radi, za tandem Atletika Luis/Turan napomena je, u slobodnom prevodu, "Neće promeniti klub". Ali pošto se je spisak iz oktobra, verovatno se mislilio na zimski transfer rok. Pored imena Filipea piše i "pronaći još jednog igrača koji može da igra na poziciji Albe i Adrijana".

Ispod imena Dorije samo kratko: "Sedam miliona evra, 19 godina", dok je Roselu za Subotića čak i savetovano da "plati 17 miliona evra i ugovori dve prijateljske utakmice sa Dortmundom".

Aguero je procenjen na 28 miliona uz dve pomenute prijateljske i ne baš najjasnijom saradnjom sa B timom Barselone (teško da će Siti pristati na ovakve uslove), Gindogan po mišljenju zvaničnika Barse ne vredi više od 22 miliona evra...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tata MartinoSerhio AgueroŠpanijaSantijago VerginiPrimeraNeven SubotićMiroslav KlozeMatus DorijaIlkaj GundoganFilipe LuisEvropaArda Turan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara