Tavorenje, stagnacija, improvizacija: Partizan dužan 3.300.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 12:34

Igrači za godinu dana dobili samo dve i po plate

Kad bi se u dve reči tražio opis trenutnog stanja u vaterpolo klubu Partizan one bi bile – nikad gore. I rezultatski i finansijski.

Crno-beli su trenutno na pretposlednjem mestu regionalne Triglav lige, sa samo 11 bodova iz 17 utakmica, međutim, daleko veća nevolja su ekononmski problemi koji ih, poput zmije, stežu oko vrata. Bukvalno grcaju u dugovima, koji su uglavnom bili pod velom tajne. Sve do danas.
„Naš ukupan dug je oko 400.00.000 dinara (3.300.000 evra) i gotovo 90 odsto odlazi na Poresku upravu i javna preduzeća kao što su EPS i Gradska čistoća. Oni su nas i blokirali, ne zato da bi nam napravili štetu, već zbog činjenice da bi protokom vremena njihova potraživanja mogla da budu zastarela, pa, nas je EPS mogao milion puta od 2011. godine da isključi sa mreže i to nije činio“, predočila je, u izjavi Sportskom žurnalu, Tatjana Rakas, finansijski direktor semostrukog prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Ima li rešenja?
„Jedino može da nam pomogne država. Sva javna preduzeća su u njenoj nadležnosti. To dovoljno govori. Imamo kontakte, ne možemo da se žalimo na ta preduzeća“.

Koliko je situacija alarmantna pokazuje podatak da su u proteklih godinu dana vaterpolisti prvog tima dobili samo dve i po plate, a da se klub na razne načine dovija da bi organizovao odlaske na gostovanja.
Tavorenje, improvizacija, stagnacija... Čini mi se da je bolje i da izgubimo službenim rezultatom, nego ovako da se mučimo i zavisimo od drugih“, dodala je Tanja Rakas.

FOTO: MN Press


tagovi

VK PartizanTatjana Rakas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara