"Mesi"
"Mesi"

Ten Kate: Mesi je ostao u Barseloni zbog obećanja koje je dao Vilanovi kraj samrtničkog kreveta

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.01.15. | 14:54

“Lionel je već duže vreme u Barseloni i potreban mu je novi izazov. On i dalje vredi dosta novaca, ali od sada njegov nivo igre može samo da bude u padu", rekao je holandski stručnjak

MesiOdnosi u Barseloni između trenera Luisa Enrikea i prve zvezde Lea Mesija zategnuti su do tačke pucanja. Sve je izvesnije da će jedan morati na napusti Kamp Nou, ali pitanje je ko će povući nogu. Enrike je tek preuzeo palicu, a Mesi je tu gotovo deceniju i do sada je uspešno odolevao PSŽ i Čelsiju.  

Bivši pomoćni trener Barselone i Čelsija Henk ten Kate otkrio je šta još drži Argentinca u Kataloniji.
“Koliko sam ja upoznat u stanje stvari, problemi su zapravo počeli još pre dve godine. Mesi je još uvek u Barseloni samo zato što je to obećao Titu Vilanovi kraj njegovog samrtničkog kreveta. Međutim, mislim da bi bilo najbolje za sve da se završi transferom”, rekao je Ten Kate.

Izabrane vesti

Potom je holandski stručnjak obrazložio svoj stav.
“Lionel je već duže vreme u Barseloni i potreban mu je novi izazov. On i dalje vredi dosta novaca, ali od sada njegov nivo igre može samo da bude u padu. Zaista bih želeo da mu pružim podršku zato što je bio na drugom nivou deset godina, ali ne verujem da može da se vrati u najbolje stanje. Nije  normalno da neko sija deset godina kao što je to on činio. Mnoga velika imena mogu da traju sedam do osam godina. I da budem iskren, on nije bio u najboljoj formi ni u prethodnoj sezoni iako je statistički gledano bio sjajan”, zaključio je Ten Kate.

I nije daleko od istine. Mesi je sa Barselonom osvojio sve što se može osvojiti, novac nije problem jer ga ima sasvim dovoljno, a jedino što mu nedostaje je novi motiv koji može da pronađe samo u nekoj drugoj sredini.   

(FOTO: Action images)


tagovi

Tito VilanovaŠpanijaPrimeraLionel MesiHenk Ten KateEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara