""
""

Terzić: Istorijski uspeh! Igrali smo za ljude u Srbiji, Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.16. | 07:49

"Prvi put su devojke u ovoj situaciji i nije im bilo lako. Kad se pogleda turnir, sve što su napravile, treba im česitati, velika je stvar", kaže selektor

Nije mala stvar uzeti olimpijsko srebro. Valjda zato zadovoljan je selektor Zoran Terzić, mada malo i žali zbog propuštene prilike u finalu protiv Kine. 
“Kineskinije su bile bolje i treba im čestitati. Zasluženo su nas pobedile. Nisu nam posle prvog seta ostavile mi gram nade. Nismo bili psihološki spremni, posle prvog seta krenulo je razmišljanje da možemo da budemo olimpijski štmpioni. Nismo odigrali kako znamo. Šteta. Prvi put su devojke u ovoj situaciji i nije im bilo lako. Kad se pogleda turnir, sve što su napravile, treba im česitati, velika je stvar. Srebro u Riju je istorijski uspeh”, istakao je srpski selektor.

Izabrane vesti

Ponosan je Terzić jer, iako smo izgubili finale, postigli smo istorijski uspeh.
“Sport je čudna stvar. Da smo igrali za treće mesto i pobedili bili bismo verovatno srećniji. U sportu se gubi i dobija. Znamo za koga smo igrali, borili se i mislim da smo opravdali poverenje našeg naroda. Igrali za sebe, ali i za sve naše ljude u Srbiji, Republici Srpskoj na Kosovu i Metohiji, svuda u svetu. Misim da nismo razočarali nikoga”, podvukao je Terzić.

Milena Rašić je istakla da su joj osećanja posle meča pomešana.
"Bile su dosta bolje. Nije se moglo, mada smo možda mogle i bolje. Tužna sam što smo mogli da uzmemo zlato, ali i ponosna na srebro. Uspele smo da se vratimo, ali ne na vreme. Ne treba tugovati. Srećna sam što imam medalju sa Olimpijskih igara", rekla je Rašićeva.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zoran TerzićRio 2016OI Rio 2016.Odbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara