""
""

Terzić odbija da se vrati na Terazije: Nisam ni hteo da budem predsednik Zajednice, to je ideja drugih ljudi

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.14. | 16:57

Predsednik OFK Beograda tvrdi da je posvećen klubu koji je u petak počeo pripreme sa ciljem da osvoji Kup posle 48 godina

U danu kad su pripreme za nastavak prvenstva počeli Crvena zvezda, Vojvodina i Javor, oživeo je i Omladinski stadion. Posle jednomesečne pauze, fudbaleri OFK Beograda odradili su prvi trening u 2014. i tako krenuli u ambiciozan projekat koji je pred njih postavilo rukovodstvo kluba sa Stare Karaburme.
Želim vam srećnu Novu godinu, zdravlja vama i vašim porodicama i da ove sezone ispunimo ciljeve, a oni se u OFK Beogradu znaju. Da se vratimo među prve četiri ekipe i osvojimo Kup posle 48 godina“, rekao je predsednik Zvezdan Terzić, podsetivši da su Romantičari u masovnijem takmičenju trijumfovali 1953, 1955, 1962. i 1966. godine.

Uvodna dva dana izabranici novog trenera Milana Milanovića će raditi na Staroj Karaburmi, a zatim odlaze u Kanjižu, gde će boraviti do 20. Januara. Druga faza priprema zakazana je u Antaliji (30. januar – 15. februar), a što u Beogradu, što u Turskoj, dogovoreno je sedam kontrolnih mečeva. Rivali su: Dolina, Inđija, Sinđelić, kubanj, Jablonec, Volin i Šerif.

Izabrane vesti

Istovremeno sa početkom priprema, OFK Beograd je u žiži javnosti posle sve učestalijih najava da bi predsednik ovog kluba, Zvezdan Terzić, mogao da postane i prvi čovek Zajednice Superlige. A sve posle otopljavanja odnosa sa predsednikom FSS, Tomislavom Karadžićem.
Nisam opterećen da li ću biti predsednik Zajednice ili ne. To i nije bila moja ideja, već nekih drugih ljudi. U junu smo na tajnom glasanju izabrali prvog čoveka ovog tela, pobedio je predstavnik OFK Beograda Dragolju Lekić, pokazali smo da imamo moć. Nije mi cilj da ulazim u bilo kakvu izbornu proceduru, ali ako se svih 16 klubova saglase spreman sam da da prihvatim u cilju pomirenja i spuštanja tenzija“, rekao je Terzić.

On tvrdi kako su mi klupski planovi, ipak, preči od povrtka u organe FSS.
Pokušaćemo da osvojimo kup, stabilizujemo klub finansijski i organizaciono, a na putu smo da nađemo strateškog partnera kao investitora koji bi krenuo u rekonstrukciju stadiona. Juče smo imali razgovore na tu temu, mnogo planova imamo i mislim da bi energiju trebalo da koristim za benefit OFK Beograda“, napomenuo je Terzić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zvezdan TerzićZajednica Super ligeSuperligaSrbijaOFK BeogradFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara