""
""

Ovo je njihovo takmičenje: Teško je oboriti vladara Lige Evrope, Sevilja je bliža finalu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.16. | 22:54

Ispostavilo se da Šahtjoru nije bilo dovoljno sat vremena dobre igre. Domaćin je loše započeo i očajno završio meč, što je gostima bilo dovoljno da neporaženi napuste Ljvov arenu - 2:2

Ovo je prosto njihovo takmičenje, a četvrtak dan kada Sevilja prosto ne može da izbgubi. Tako je bilo i ove večeri, gde je Šahtjor devet minuta pre kraja ispustio prednost pred revanš na Ramon Sančez Pishuanu, pa je ekipa Unaja Emerija sada daleko bliža Bazelu i trećem uzastopnom finalu Lige Evrope - 2:2 (2:1).

Izabrane vesti

Ispostavilo se da Šahtjoru nije bilo dovoljno sat vremena dobre igre. Domaćin je loše započeo i očajno završio meč, što je gostima bilo dovoljno da neporaženi napuste Ljvov arenu. Sevilja nije mogla da zamisli bolji start utakmice. Vitolo je već u šestom minutu pokazao koliko može da bude opasan za protivničku mrežu kada mu ostavite prostor ka golu. Gameirto mu je pružio loptu na desni bok, a on je iz tri kontakta poslao neodbranjiv udarac pod noge Andreja Pjatova.

Iako je domaćin u tim trenucima izgledao prilično loše na terenu, nije mu bilo potrebno previše vremena da se opasulji i krene sa atacima. Prva prava velika prilika bila je plodonosna za Šahtjor. Rakickij je poslao fantastičan pas kroz odbranu Sevilje, a snalažljivi Marlos preciznim udarcem pogodio desni donji ugao gola Davida Sorije.

Taj gol je u potpunosti poremetio Špance, koji su samo osam minuta kasnije ponovo bili na kolenima, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Marlos. Fantastični Brazilac je nakon odličnog driblinga po levom boku "u trepavicu" pogodio Tarasa Stepanenka i domaćin je došao do preokreta.

Ipak, kao što smo i rekli. Koncetracija je popustila igrače Šahtjora u finišu utakmice, a Sevilja je iz minuta u minut sve više pojačavala ritam i pritisak na gol domaćina. Gostima se taj trud konačno isplatio u 82. minutu, kada je Fakundo Fereira nesmotreno srušio Vitola, a Gameiro bio nemilosrdan sa bele tačke.

Sevilja je u velikoj prednosti, ali daleko od toga da je Šahtjor rekao svoju poslednju reč u ovom polufinalu. Revanš je za nedelju dana na stadionu Ramon Sančez Pishuan.

ŠAHTJOR - SEVILJA 2:2
/Marlos 23, Stepanenko 36 - Vitolo 6, Gameiro 82pen/

Stadion; Ljvov arena
Gledalaca: 50.000
Sudija: Simon Marčinijak

Šahtjor (4-2-3-1): Pjatov - Srna, Kučer, Rakitski, Ismaili -
Mališev,Stepanenko - Marlos (od 92. Bernard), Kovalenko, Tajson (od 91. Velington) - Fereira (od 91. Eduardo);

Sevilja (4-2-3-1): Sorija - Fererira, Rami, Kariso, Eskudero -
Krihovjak, N’Zonzi - Votolo, Banega, Konopljanka (od 59. Kron Deli) (od 72. Koke) - Gameiro.

(FOTO: Action images)


tagovi

Viktor VitoloUkrajinaŠpanijaSeviljaŠahtjor DonjeckMarlosLiga EvropeEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara