""
""

Tik-tak, tik-tak, tik-tak... Nije gotovo! Adrijanov torpedo u 92. probušio Klopovu mašinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.16. | 22:55

Viljareal pogotkom u nadoknadi vremena stekao minimalnu prednost od 1:0 pred revanš na Enfildu kroz sedam dana

Paklen revanš polufinala Lige Evrope gledaćemo za sedam dana na Enfildu, a Liverpul će morati da se đavolski namuči kako bi potopio jako snažnu Žutu podmornicu i nadoknadio zaostatak od jednog gola iz večerašnjeg duela.

Izabrane vesti

A sve je izgledalo kao laganica za Liverpul i Jirgena Klopa, koji su 90 minuta imali dobar rezultat, a onda je posle trenutka nepažnje u odbrani gostiju i fantastične lopte kapitena Bruna Sorijana, lucidni Denis Suarez sjajno pobegao Kolo Tureu i poslužio Adrijana, a rezervista je rutinski matirao Minjolea za 1:0 i pobedničku euforiju na Madrigalu.

Nije Liverpul bio loš večeras, imao je dobre šanse čak i da slavi, ali su sami krivi što na kraju nisu izdržali. Već u petom minutu gosti su mogli do vođstva, ali je Džo Alen propustio dobru priliku da savlada Serhija Asenha. Ovaj detalj trgnuo je domaćine, a samo koji minut kasnije Roberto Soldado je šutirao za malo neprecizno. Simon Minjole je bio na mukama u 21. minutu nakon pokušaja Tomasa Pinje, a odličnu šansu u finišu prvog dela propustio je opet Soldado, koji je mogao da se proslavi u prvom poluvremenu.

Nastavak je doneo ofanzivu Viljareala, a već u 46. minutu Sedrik Bakambu je posle kornera pogodio stativu. Mogao je i Liverpul da dođe do gola na drugoj strani, Roberto Firmino je u 65. minutu sjajno umakao čuvarima, dobro je šutirao, ali je lopta pogodila stativu, pa je propala možda i najbolja prilika za goste da dođu do gola. Iako se činilo da će ovaj meč imati miran finiš, pravu smo dramu gledali u samom finišu.

Prvo je u 87. minutu Minjole fanatastično odbranio zicer Bakambuu u situaciji jedan na jedan u kojoj je tamnoputi golgeter morao da postigne gol, a posle kornera na drugoj strani i Liverpul je imao fantastičnu šansu, ali je posle sprinta od šezdeset i kusur metara sa loptom Alberto Moreno očajno šutirao preko gola.

I kada se očekivalo da se meč završi remijem, usledio je majstorski gol domaćina, koji im je doneo veliku radost, a istovremeno znatno otežao posao engleskom timu u pokušaju da se domognu finala Lige Evrope koje se igra u Bazelu. 

VILJAREAL - LIVERPUL 1:0 (0:0)
/Denis Suarez 90+2/

Stadion: El Madrigal
Gledalaca: 24.500
Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

Viljareal (4-4-2): Asenho - Gaspar, Bejli (od 76. Musakio), Ruiz, Kosta - Dos Santos (od 72 Kasteljeho), Pina, Sorijano, Suarez - Soldado (od 72. Adrijan), Bakambu;

Liverpul (4-4-2): Minjole - Klajn, Ture, Lovren, Moreno - Lalana, Alen, Lukas, Milner - Firmino (od 90. Benteke), Kutinjo (od 46 Ibe);

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

ViljarealŠpanijaMarselinjoLiverpulLiga EvropeJirgen KlopEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara