""
""

Tik-tak, tik-tak, tik-tak... Ovih 10 bombi čekamo!

Vreme čitanja: 5min | ned. 30.08.15. | 14:06

Vremena je ostalo još malo, spremite se za ludi finiš fudbalske pijace

Još danas i sutra u ostaku Evrope, a prekosutra u Engleskoj. Prelazni rok dostiže vrhunac, počeo je ludi rasplet u finišu. Dovoljno je reći da se u Engleskoj čak 35 odsto transfera završava poslednja dva prelaznog roka. Znate šta vas čeka...

Izabrane vesti

Tri imena koja bi mogla da izazovu pravi zemljotres na pijaci su Geret Bejl, Tomas Miler i Pol Pogba. Prva dvojica su želje Luj van Gala, treći je vlažni san Žozea Murinja. Ali, čini se da je prekasno za ovako velike stvari. Ako neko od njih trojice potpiše, sasvim izvesno će srušiti svetski rekord. Biće to prvi transfer u istoriji fudbala sa devet cifara.

Ali mnogo toga je potrebno da se poklopi da se neki od ovih transfera realizuje. Zato se okrećemo realnijim varijantama i najvećim transfer bombama koje možemo da očekuje u finišu prelaznog roka.

1. David de Hea (Mančester Junajted - Real Madrid), 40.000.000 evra

Dosadio nam je celo leto, ali makar se neće završiti sa „tresla se gora, rodio se miš“. Real je krenuo po Španca. Do utorka uveče, De Hea bi trebalo da postane drugi najskuplji golman u istoriji fudbala. Van Gal je isterao svoje i Real će mu platiti 40.000.000 evra za fudbalera kojem je ostalo godinu dana ugovora. Procenite sami ko je bolje prošao...

2. Džon Stouns (Everton - Čelsi, Mančester Junajted), 56.000.000 evra

Momak zbog kojeg su vam se često ovog leta podizale obrve i zbog kojeg ste morali po dva puta da čitate istu rečenicu. Mladi reprezentativac Engleske je zaludeo Žozea Murinja. Tri ponude su išle sa Stamforda na Gudison, od čega je poslednja bila 48.000.000 evra, ali je svaka odbijena. Iako Murinjo kaže da je završio, ne sumnjamo da će juriti Stounsa do samog kraja. Everton će kapitulirati ako neko ponudi 56.000.000 evra. Međutim, taj neko može da bude i Mančester Junajted. Van Galu je potreban štoper, ali i osveta za Pedra.

3. Julijan Draksler (Šalke - Juventus, Volfzburg) - 35.000.000 evra

Najizvesniji transfer do kraja prelaznog roka. Sigurno je da miljanik Šalkeovih navijača napušta Gelzenkirhen, ali pitanje je: Juventus ili Volfzburg? Stara dama je celo leto pregovarala sa Nemcima i kada je konačno postigla dogovor, u igru je uleteo Volfzburg koji traži zamenu za De Brujnea. Iako je reč o rivalu iz Bundeslige, Šalkeu je primamljivije da odmah dobije 35.000.000 evra nego da godinama čeka Juventusove rate i bonuse...

4. Andrij Jarmolenko (Dinamo Kijev - Barselona, Everton, Arsenal, Borusija Dortmund) - 24.000.000 evra

Taman kada se završila višegodišnja saga oko Konopljanke, počela je nova ukrajinska sapunica - Andrij Jarmolenko. Ofanzivac kijevskog Dinama je opčinio Evropu i praktično može da bira u koju ligu želi. Kao u slučaju Konopljanke, ugovor mu ističe za godinu dana i ušao je u konflikt sa aktuelnim klubom. Dinamo insistira na klauzulu od 24.000.000 evra, ali nisu baš u situaciji da postavljaju uslove jer će kao Dnejpar izgubiti ogroman novac ako ostanu tvrdoglavi. Everton je dugo vremena važio kao prvi kandidat. Ali u igri je i Arsenal, zatim Barselona koja ubeđuje Jarmolenka da sačeka januar i za sitne pare dođe kao zamena za Pedra. Na kraju, želi ga i Tomas Tuhel u Dortmundu. Milioneri su spremili 20.000.000 evra.

5. Hari Kejn (Totenhm - Mančester Junajted) - 50.000.000 evra

Mančester Junajted je posle prodaje Evansa došao „na nulu“ u ovom prelaznom roku. Jasno je da će da istresu ogroman novac za neko top pojačanje, a Hari Kejn je jedna od realnih opcija. Totenhem će se opirati, ali ako Van Gal ponudi 50.000.000 evra teško da Sparsi mogu da odole. U Junajtedovoj svlačionici dres sa brojem devet čeka na vlasnika. Da li je to Kejn?

6. Edinson Kavani (PSŽ - Mančester Junajted, Arsenal) - 60.000.000 evra

Došao je Di Marija, ostao je Ibra, ne ide ni Laveci, proigrao je Lukas Mura... Gužva je u napadu Pari Sen Žermena. Kavani bi zaista bio bomba prelaznog roka. Spekulisalo cse celo leto, pominjao se i Real, ali konkretnih ponuda nije bilo. Urugvajac takođe može da rezerviše Junajtedovu „devetku“ ako ne dođe Kejn, a ne treba otpisati ni Arsenal. Venger je odavno ljubitelj Kavanijevih igara. Nije uspeo sa Benzemom, možda naparvi zemljotres u finišu kao što je to uradio pre dve godine sa Ozilom.

7. Aksel Vicel (Zenit - Milan, Juventus) - 25.000.000 evra

Ranije se pominjao Čelsi, ali Italija je jedina realna opcija. Belgijanac je odbio produženje ugovora sa Zenitom. Juče je lično razogovarao sa Zenitovim predsednikom Aleksandrom Djukovim i rekao mu da hoće da ide iz kluba. Rusi ne žele da zadržavaju nezadovoljnog igrača i rekli su Vicelu da će ga prodati u slučaju zadovoljavajuće ponude. Spustili su cenu sa 35.000.000 evra na 25.000.000. Ali Milan okleva i Juventus bi mogao da profitira. Rosoneri nude 3.000.000 evra za pozajmicu plus 22.000.000 evra za obavezan otkup ugovora Ako Vicel odigra 20 mečeva u szeoni. Juventus može da plati odjednom. Videćemo šta će biti... Zenit već radi na dovođenju Mutinja kao zamene.

8. Saido Berahino (VBA - Totenhem) - 35.000.000 evra

Celo leto ga lovi Totenhem, ali VBA odoleva. Poruke iz Birmingema da Berahino nije na prodaju jednostavno ne piju vodu. Napadač nije igrao poslednja dva meča što jasno govori da je klub spreman da ga proda i da ne želi ništa da rizikuje. Prve dve ponude su odbijene, od kojih je druga iznosila 29.000.000 evra. Totenhem se plaši da bi mogao da izgubi Kejna, već je doveo Sona i sada sprema završni napad na Berahina.

9. Sadio Mane (Sautempton - Mančester Junajted) - 35.000.000 evra

Još jedan buntovnik i još jednom je Mančester Junajted u priči. Van Gal nije uspeo da realizuje neku od bombi poput Milera ili Bejla, nije uspeo čak ni Pedra da dovede, a neophodno mu je pojačanje na desnom krilu. Mane je skeplodirao u dresu Suatemptona i kao većina igrača koji procvetaju u ovom klubu rešio je da mu okrene leđa. Zatražio je transfer, Ronald Kuman se opire, ali šanse da Sveci na kraju kapituliraju su velike. Tako je uvek sa njima kada je veliki novac u igri. Spekuliše se da će cena ići iznad 30.000.000 evra. Postoji i opcija da Van Gal napadne Felipea Andersona iz Lacija, ali to je ipak preskupo rešenje...

10. Ezekijel Garaj (Zenit - Čelsi, Mančester Junajted) - 20.000.000 evra

Celo leto se argentinski štoper iz Zenita dovodio u vezu sa transferom na zapad Evrope. Pominjali su se Milan, Roma, Valensija, Atletiko... Na kraju su svi ti klubovi doveli druge štopere. Garaj nema više mnogo opcija. Dve su ozbiljne i dolaze sa Ostrva. Mančester Junajted kojem je hitno potreban štoper i Čelsi koji mora da bude spreman na scenario u slučaju da ne realizuje transfer Stounsa.

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgVest Bromvič AlbionŠpanijaSerija ASautemptonSaido BerahinoSadio ManeRusijaReal MadridPrimeraPremijer ligaprelazni rok 2015Pari Sen ŽermenNemackaMilanLiga 1JuventusJulijan DrakslerItalijaHari KejnFrancuskaEzekijel GarajEvropaEvertonEngleskaEdinson KavaniDžon StounsDavid De HeaČelsiBorusija DortmundArsenalAndrij JarmolenkoAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara