"Renato Sančes"
"Renato Sančes"

Tinejdžerske senzacije: Junajted nudi 40.000.000 za supertalenta Benfike, Arsenal 7.000.000 za momka bez minuta u Premijer ligi i platom od 1.000 evra nedeljno

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.16. | 14:47

Renato Sančez i Ben Čilvel zauzimaju veliki prostor u ostrvskim medijima

Renato SančesKonkurencija toliko jaka da je malo verovatno da će uspeti da se momentalno izbore i za mesto na klupi, ali budžet toliko veliki da Mančester junajted i Arsenal sebi mogu da dozvole da plaćaju basnoslovne sume za igrače koji tek treba da se dokažu na seniorsoj sceni.

Dejli Mejl tako danas piše o nameri Arsena Vengera da za 5.000.000 funti (nešto manje od 7.000.000 evra) iz Lestera dovede 19-godišnjeg beka Bena Čilvela, koji tek treba da debituje u Premijer ligi. Čilvel je zbog svestranosti - može da igra i levo i desno - odavno i u tefteru Liverpula i posebno Totenhema čiji  su predstavnici mogli da ga upoznaju u pobedi nad Lisicama od 2:0 u FA kupu.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Čilvel u Lester ima platu od 800 funti nedeljno - oko 1.050 evra.

Još senzacionalne je saznanje da je Mančester junajted navodno pikirao Renata Sančeza, momka koji je tek promileo na veliku scenu, ali je u ovih nekoliko meseci oduševio u prvom timu Benfike. A Portugalci po tradiciji umeju da preteraju, pa se pominje i astronomsko obeštećenje od čak 80.000.000 evra po klauzuli u ugovoru, iako se mi sećamo vesti da je Sančezova sloboda prilikom potpisivanja novog ugovora u novembru bila procenjena na 45.000.000 evra.

Na Old Trafordu, naravno, na planiraju da daju ni toliko, već da smekšaju kolege iz Benfike sve popularnijim bonusima. Ukoliko bi Sančez zaista opravdao sav potencijal cena bi skočila do neba. A da je potencijal tu - tu je. I ovde jedan interesantan detalj, Junajtedovi skauti su Sančeza primetili dok su pratili njegovog saigrača Gonsala Guedesa i iskusnog beka Eliseua.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Renato SančesPremijer ligaPortugalLester SitiEvropaEngleskaBenfikaBen Čilvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara