""
""

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.02.14. | 08:18

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Ranko Despotović, fudbaler Sidneja

IGRAJTE NA...

CENTRAL KOUST MARINERS

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Naredno kolo prvenstva Australije ne donosi nijedan klasičan fiks, pa ću morati da se oslonim na osećaj i izaberem među pet prilično izjednačenih duela. Opredelio sam se za pobedu Central Koust Marinersa u meču protiv Velingtona koji predstavlja direktnu borbu za jedno od prvih šest mesta koja vode u plej-of. Forma domaćina možda baš i ne govori u prilog kecu, ali su upravo tri vezana poraza razlog zbog kojeg sam ubeđen da će i Marinersima konačno da krene.

Domaćin ima dobru ekipu, sastavljenu uglavnom od domaćih fudbalera, sa jednim Argentincem i Škotom i veoma je nezgodan kada igra pred svojom publikom. Marinersi imaju samo dva poraza u sezoni na svom stadionu, a drugi su doživeli nedavno od još jednog direktnog konkurenta Melburn Viktorija. Serijom loših rezultata su došli u nezgodnu situaciju da osam kola pre kraja regularnog takmičenja moraju grčevito da se bore za plej-of. Koliko sam video i tradicija je apsolutno na strani domaćina.

S druge strane Velington igra neverovatno promenljivo, pa je tako prošlog vikenda, kada se činilo da prilazi prvoj šestorki, doživeo pravu katastrofu na svom terenu u duelu sa poslednjeplasiranim Melburn Hartom – 0:5. Siguran sam da će ovaj skromni tim imati problema da povrati samopouzdanje, što bi Marinersi morali da iskoriste. Pored ove utakmice na fiks „miriše“ i pobeda Sidnej Vonderersa. Naši gradski rivali su posle loše serije u poslednje vreme, i samo jedne pobede na pet odigranih utakmica, zaostali za Brizbejnom, pa u Pertu moraju da dobiju kako znaju i umeju. Domaćin je čvrst, borben, disciplinovan i retko gubi na domaćem terenu, pa ne očekujem mnogo golova. Verujem da bi Sidnej pitanje pobednika mogao da reši sa jednom loptom u mreži Perta.

NE IGRAJTE NA...

MELBURN VIKTORI

ZATO ŠTO...

Kada se sastaju treći i četvrti na tabeli, uz to timovi sa istim brojem osvojenih bodova, jasno je da je svaka prognoza nezahvalna. I Melburn Viktori i Adelaide, kao i većinu australijskih timova, karakterišu velike oscilacije u igri, pa su od kandidata za prvo mesto vremenom došli u poziciju da strepe čak i za plasman u plej-of.

Obe ekipe su osvojile po 27 bodova, imaju identičan broj pobeda, remija i poraza, jedino je gol razlika na strani Adelaide. Imajući u vidu da im je Brizbejn prilično pobegao na tabeli, u preostalih osam kola će morati mnogo više računa da vode o tome da ih ne prestigne neko ko se nalazi „ispod crte“, pošto je razlika mala, pa tako trećeplasiranog i osmog na tabeli razdvajaju samo četiri boda. Zato i verujem da u međusobnom duelu Melburn Viktori i Adelaide neće mnogo rizikovati, jer bi i bod predstavljao solidan kapital. S rizikom ili bez njega moram da napomenem da su i jedni i drugi prilično efikasni, pa me ne bi iznenadilo da se utakmica završi nerešenim ishodom, ali sa velikim brojem golova.

Mi se grčevito borimo za mesto među prvih šest i verujem da u direktnom okršaju protiv Njukastl Džetsa možemo da napravimo korak napred u tom smeru. U Australiji domaći teren ne igra presudnu ulogu, a Džetsi su jedan od boljih primera, pošto su četiri od šest prvenstvenih pobeda ostvarili na gostovanjima. Naš domaćin je prošle nedelje ostvario senzacionalnu pobedu nad Brizbejnom u gostima i verujem da ćemo mi uspeti da ih vratimo u realnost.

Baš zbog pomenutog poraza od Njukasla, ali i ubedljive pobede fenjeraša Melburn Harta, ne bih smeo da prognoziram čistu dvojku na Brizbejn protiv „fenjeraša“. U svakom slučaju sa duplom šansom na lidera ne bi nikako smelo da bude kiksa.


tagovi

međunarodni fudbaligrajte na...Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara