""
""

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.07.13. | 10:00

U odabiru parova za klađenje pomaže vam fudbaler Grashopersa Milan Vilotić

IGRAJTE NA…

BAZEL

Izabrane vesti

ZATO ŠTO…

Jasno je da će kvota na Bazel biti minimalna, jer se radi o klasičnom ziceru, ali bi uz keca trebalo probati i razne kombinacije s golovima, pošto Lozana nema šta da traži na ovom gostovanju. Jedina kakva-takva nada gostiju da izbegnu ubedljiv poraz leži u činjenici da Bazel već po tradiciji nešto slabije započinje šampionat i kasnije kada se „lomi“ dodaje gas. Valja biti realan i priznati da Bazel ima najjači tim u ligi, da su i ove sezone najveći favoriti za odbranu titule. Nisu mnogo menjali sastav, a kada se ima u vidu da su prošle sezone igrali polufinale Lige Evrope, jasno je zašto i sada imaju najveće šanse da se domognu titule.

S druge strane, Lozana je ušla u novo prvenstvo dosta podmlađena i veliki znak pitanja stoji nad njihovim opstankom u društvu najboljih. Po tradiciji dosta lako i ubedljivo gube na gostovanju Bazelu, pa zaista ne vidim način da se sada „provuku“. Ukoliko se ne pojača do kraja prelaznog roka, mislim da će Lozana biti najozbiljniji kandidat za napuštanje elitnog ranga. Na ovom gostovanju će svakako biti zadovoljna ukoliko ostvari minimalni poraz.

Na papiru drugi najjači fiks kola bi trebalo da bude naša pobeda protiv novajlije u ligi Araua. Ono što stavlja mali znak pitanja pored prognoze ovog meča je činjenica da samo nekoliko dana kasnije igramo prvi meč kvalifikacija Lige šampiona protiv Liona. Hteli – ne hteli u podsvesti ćemo imati taj meč, dok su gosti solidna, mogu čak reći i dobra ekipa koja želi da se nametne na početku sezone. U prvom kolu su pružili jak otpor Bazelu, a prošle nedelje su bili ubedljivi na svom terenu protiv Lucerna. Realno, nemaju baš kvalitet koji bi trebalo da nas plaši, ali ih još drži taj povratnički elan. Mislim da pored svega navedenog kec na ovom meču neće dolaziti u pitanje.

NE IGRAJTE NA…

SION

ZATO ŠTO…

Ono što je prošle sezone bilo karakteristično za Sion moglo bi da bude i ove. Imaju mnogo para, gazda stalno kupuje nove igrače, kombinuje, menja trenere, pa je teško očekivati da se napravi neki sistem, nešto prepoznatljivo. Prošle sezone su igrali sasvim solidno, a opet je njihov čudni predsednik na kraju pustio gotovo sve igrače. Čini mi se na osnovu prva dva meča ove sezone da nisu ništa posebno i da neće biti u prilici da naprave ozbiljniji rezultat, preciznije borba za mesto u Evropi će im biti maksimalni domet.

Njihov rival Sent Galen je prilično kompaktan, ne lutaju mnogo u formi i moglo bi se reći da uvek igraju u granicama svojih mogućnosti. Problem za njih će izvesno predstavljati odlazak najboljeg fudbalera u Tursku. Reč je o momku koji im je prošle sezone svojim golovima doneo gotovo 30 bodova. U ovom trenutku nemaju igrača koji bi mogao da ga nasledi, ali su u prva dva kola pokazali da znaju da igraju na rezultat. Mislim da je u duelu sa Sionom nerešen ishod prilično izvestan.

Na preostala dva meča trećeg kola domaćini su u blagoj prednosti, ali daleko od toga da se radi o utakmicama koje bi bez razmišljanja trebalo staviti na tiket. Lucern ima novog trenera, sasvim solidnu ekipu i lično sam bio vrlo neprijatno iznenađen njihovim ubedljivim porazom na gostovanju Arauu. Cirih drma finansijska kriza, pa su prisilno morali značajno da podmlade ekipu. Čini mi se da u njihovom timu ima dobrog „materijala“, ipak, pitanje je koliko će moći da se uigraju u prvoj sezoni.

Kec je bliži od preostala dva znaka, međutim, kod mladih ekipa kakva je Cirih je sve moguće. Jang Bojs je favorit protiv Tuna, jer su dobro počeli prvenstvo, ali je moj utisak da se radi o ekipi kod koje je pad u formi neminovan, pre ili kasnije.

(foto: Action Images)


tagovi

bet analizaEvropaigrajte na...međunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara