"Nikola Mikić"
"Nikola Mikić"

TIPOVANJE: Igrajte na Kajzeri, jer mora da mu krene

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.10.14. | 08:57

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Nikola Mikić, defanzivac Manise

Nikola MikićIGRAJTE NA...

KAJSERI

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Pre početka sezone Kajseri je slovio za prvog favorita lige, ali uvodna četiri kola nisu pokazala zašto ga mnogi vide kao ekspresnog povratnika u društvo najboljih. Samo jedna pobeda iz četiri kola uz dva remija i jedan poraz pokazatelj su da ovaj tim prolazi kroz period adaptacije na slabiji rang takmičenja. Mi smo im naneli do sada jedini poraz u ligi i upravo je ta utakmica pokazala određene slabosti ovog tima koje su dovele do toga da na četiri meča upišu samo minimalnu pobedu protiv Ordua pred svojim navijačima.

Ako se ima u vidu jačina igračkog kadra Kajserija, onda je logično očekivati da moraju da se prodrmaju i pokrenu sa mrtve tačke. Snaga narednog rivala, koji je osvojio deset od 12 mogućih bodova, trebalo bi dodatno da ih motiviše, pa mi se čini da će Kajseri bez većih problema osvojiti tri boda. Adanademir je u seriji od tri uzastopne pobede, ali ruku na srce, ti rezultati ne odslikavaju najbolje snagu igračkog kadra. Radi se o ekipi koja igra čvrsto, disciplinovano i za razliku od Kajserija ne gaji ambicije o ulasku u prvu ligu. Realno je da pre ili kasnije malo „prikoče“, a po mom mišljenju gostovanje Kajserija je idealna prilika da boljem timu krene, a da objektivno slabija Adanademir stane.

Ne znam koliko sam u poziciji da budem objektivan kada kažem da je drugi po „jačini“ fiks u narednom kolu pobeda moje Manise u derbiju protiv Antalije. Imali smo mnogo pehova s povređenim igračima na startu prvenstva, a uz to prosto je neverovatno koliko u pojedinim utakmicama nismo imali sreće. Imamo samo tri boda i krajnje je vreme da hvatamo priključak s ekipama iz sredine tabele. Pored ova dva fiksa, trebalo bi probati na keca u meču Denisli – Giresun, gde bi trebalo da bude i dosta golova.

NE IGRAJTE NA..

ORDUSPOR

ZATO ŠTO...

Stari znanci iz drugoligaškog društva startovali su očajno u novoj sezoni i veliko je pitanje kome će predstojeći međusobni duel poslužiti za izlazak iz krize. Ordu, koji važi za domaćinsku ekipu, imao je tu nesreću da prva dva meča pred svojom publikom odigra protiv kandidata za povratak u prvu ligu Kajserija i Antalije. Poraženi su u oba meča, ipak sada im stiže protivnik s kojim bi trebalo mnogo lakše da izađu na kraj. Ipak, ostaje i veliki znak pitanja pored jedinice na ovom meču, zbog činjenice da je atmosfera u svlačionici sasvim sigurno bar malo poljuljana serijom slabih rezultata.

Karšijaka, sa druge strane, ni ove sezone neće imati ambicije da se umeša u borbu za plasman u prvu ligu. Koliko sam imao prilike da vidim nisu značajnije izmenili sastav, pa bi i ove sezone trebalo da igru baziraju na čvrstoj odbrani i brzim kontranapadima. Očekujem da upravo tu oprobanu varijantu primene i na ovom gostovanju. Kako i jedni i drugi imaju samo po jednu pobedu u prva četiri kola, mislim da će mnogo više razmišljati o sopstvenom nego protivničkom golu, tako da je mali broj golova bolja opcija nego igranje na konačan ishod.

Mnogo težak meč za prognozu je i onaj u kojem Osmanli dočekuje Sanlijurfu. Domaćin je velika nepoznanica za sve, ušli su u ligu i na tom pozitivnom talasu uspeli da osvoje 10 od 12 mogućih bodova. Izrazito su efikasni,imaju veoma bučne i brojne navijače, međutim, ne bih se usudio da im ukažem poverenje, jer je Sanlijuurfa dobrim partijama istakla kandidaturu za vrh tabele.

Za ljubitelje igre na golove moj savet je da tri i više potraže u duelu Samsuna i Adane, jer i jedni i drugi uglavnom igraju bez kalkulacija.


tagovi

Igrajte naManisaNikola MikićTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara