""
""

TIPOVANJE: Igrajte na Legiju, preskočite Vislu...

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.05.14. | 09:36

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Miroslav Radović, fudbaler Legije

IGRAJTE NA...

LEGIJU

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

U Poljskoj je na redu drugo kolo plej-ofa i plej-auta u kojima su utakmice vrlo interesantne i neizvesne. Nije nimalo lako pronaći fiks, pošto su sve ekipe sličnog kvaliteta. Iako nemaju svi timovi isti voljni momenat i ambiciju u dodatnih sedam utakmica, već u prvom  kolu je bilo primetno da svi "ginu" na terenu i da će ekipe poput moje Legije koja se bori za titulu imati mnogo problema, praktično na svakoj utakmici.

Računajući i završnicu prvog dela sezone u seriji smo od pet pobeda i može se reći da igramo stvarno odlično. Naporan rad tokom sezone je došao do izražaja, pa nema razloga da sumnjamo da ćemo tako nastaviti do kraja i proslaviti titulu. Pred nama je gostovanje Lehiji koja je poslednjih godina i te kako umela da nam napravi problem. Vruć teren u Gdanjsku nam je i ove sezone bio "mina", a da naš motiv bude dodatno pojačan tu je i podatak da su oni jedina ekipa koja je u duelima protiv nas ove sezone uzela svih šest bodova.

U dobrom smo ritmu i željni da pokažemo kako Lehija nije bolja od nas i zato verujem da je dvojka na ovoj utakmici najsigurniji fiks i kada pričamo o plej-ofu i plej-autu. Iako se nalaze na poslednjem mestu tabele plej-ofa ne bi trebalo smetnuti s uma da će i domaćin ući u utakmicu silno motivisan, jer ga šest kola pre završetka sezone samo pet bodova deli od izlaska na evropsku scenu.

Iz plej-auta bih izdvojio keca na Zaglebje koje je posle nekoliko mirnih sezona došlo u situaciju da se grčevito bori za opstanak. Trenutno je ispod njih samo Viđev Lođ i ukoliko žele da se dočepaju spasa moraju da dobijaju utakmice na svom terenu. Korona je idealan protivnik za povratak u dobar ritam, pošto u prvom kolu protiv Viđeva nisu pokazali ama baš ništa čime bi mogli da šire optimizam pred nezgodno gostovanje Zaglebju.

NE IGRAJTE NA...

VISLU

ZATO ŠTO...

Slavni tim iz Krakova više od dva meseca čeka na prvenstvenu pobedu i to iščekivanje bi moglo da se nastavi i posle utakmice s Pogonom. Klub koji se dugo borio sa velikim finansijskim problemima je u jednom delu sezone delovao kao ozbiljan pretendent na visok plasman, ali je u poslednje vreme potpuno potonuo i zaista ne vidim kako bi mogao da pobedi borbeni i organizovani Pogon. Da sve bude još crnje Visla od gostovanja kod nas i srećno osvojenog boda, posle minusa od dva gola, nije u narednih pet mečeva uspela da odigra čak ni nerešeno. Porazi se ređaju kao na traci, atmosfera u ekipi i klubu je loša, pa i pored činjenice da će im kladionice dati ulogu blagog favorita keca nikako ne bi trebalo stavljati na tiket.

S druge strane, Pogon ume da bude veoma nezgodan, usudio bih se da kažem i dosadan protivnik i rezultati koje ostvaruju su za svaki respekt. Poslednji prvenstveni poraz su doživeli još sredinom decembra, upravo od Visle. Od tada se nalaze u seriji kojoj kao da se ne nazire kraj, s tim što su poslednja četiri gostovanja završili nerešenim ishodom. Međusobni susreti ukazuju na to da bi Visla trebalo da dođe do tri boda, ali aktuelna situacija i trenutna forma dva tima poziva na veliki oprez.

Ostale utakmice sve mogu u isti „koš“, jer pravog favorita nema. U plej-ofu Leh i Ruh imaju bolje timove od Zaviše i Gornjika. Međutim, na gostujućem terenu to u Poljskoj vrlo teško dolazi do izražaja. Kada je plej-aut u pitanju osim pomenutog meča između Zaglebja i Korone eventualno bih se opredelio još samo za golove u duelu Podbeskiđe i Jagjelonije, jer gosti igraju otvoreno i bez ikakvih kalkulacija.

(FOTO: Action images)


tagovi

PoljskaMiroslav RadovićIgrajte naEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara