""
""

TIPOVANJE: Igrajte na... Sandefjord

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.06.14. | 09:44

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Vladimir Filipović, golman Alte

IGRAJTE NA...

SANDEFJORD

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Ekipa koju sa klupe predvodi veliko ime norveškog fudbala Lars Bohinen je možda i najveći favorit da se ove sezone vrati u prvu ligu. Mladi stručnjak u Sandefjordu pokušava da prenese sistem iz svog nekadašnjeg kluba Blekburna i za sada mu prilično dobro ide. Finansijski su izuzetno stabilni, imaju odlične navijače i favoriti su u praktično svakoj utakmici koju igraju na domaćem terenu. Istina, u dosadašnjem toku prvenstva nisu baš impresionirali, ali sasvim dobro guraju i izjednačeni su na vrhu tabele sa Tromseom.

Njihov rival Kristijansund je novi drugoligaš. I pored toga što se neočekivano visoko kotira, meni ne uliva poverenje. Četvrti su, a čini mi se da su najviše bodova iščupali „na mišiće“. Gostovanje Sandefjordu važi za jedno od najtežih u ligi i verujem da njihovo defanzivno opredeljenje neće imati prođu. Ukoliko domaćin na vreme postigne gol mogao bi lako da dođe i do ubedljive pobede, jer će fudbaleri Kristijansunda sigurno psihološki pasti.

Drugi dobar kec trebalo bi da dođe na utakmici Hed - Uli Kisa. Domaćin je pre dve godine osvojio Kup Norveške, ali nikako ne uspeva da pruži partije koje bi ga promovisale makar u kandidata za plasman u elitni rang. Radi se o klasičnoj domaćinskoj ekipi. Imajući u vidu dosadašnje partije i jednih i drugih uveren sam da na ovom meču neće biti viđeno mnogo golova, jer je domaćin veoma čvrst, dok se gost grčevito bori za opstanak i ovde će razmišljati samo o tome da nekako sačuva svoj gol.

Da ne bude da „vidim“ samo kečeve savetovao bih i dvojku na Stromen, prvenstveno zbog činjenice da se Ham Kam nalazi u očajnoj situaciji. Stadion je jedino po čemu liče na drugoligaša, na ivici su bankrota i ekipa je prilično malodušna. Stromen je nepredvidiv, a iz razgovora sa našim nekadašnjim golmanom koji tamo brani vidim da su veliki optimisti i da očekuju tri boda.

NE IGRAJTE NA...

HONEFOŠ

ZATO ŠTO...

Posle ispadanja iz elitnog ranga Honefoš ima mnogo problema da se adaptira na drugu ligu. Naravno, ambicija im je da se ekspresno vrate u društvo najboljih. Ipak, to ne ide baš tako lagano, pa je pre dve nedelje trener platio ceh nešto slabijim rezultatima. Pouzdano znam da im u svlačionici ne cvetaju ruže, dosta je naesloge i to je u ovom trenutku njihov najveći problem. U poslednjih pet kola pretrpeli su četiri poraza, od čega dva potpuna brodoloma protiv Fredrikštada (0:5) i Stromena (0:6), pa je pitanje u kojoj meri su spremni da opravdaju ulogu blagog favorita koja im sigurno pripada u ovom meču.

Ranhajm je filijala Rozenborga i ekipa koja igra odlično u poslednje vreme, vezali su pet pobeda. Upravo oni su možda i najbolji pokazatelj koliko se u Norveškoj igra pošten fudbal, pošto su nedavno, iako su filijala Rozenborga, upravo slavni klub eliminisali iz Kupa! Kompaktni su, čvrsti i po onome što su do sada pokazali evidentno dobro taktički obučeni. Moguće da bi smena trenera  u Honefošu mogla da prodrma domaći tim, ali moj savet je da probate sa duplom šansom na Ranhajm.

Iznenađenje bih potražio i na meču Fredrikštad – Tromsdalen. Domaćin po svim parametrima ispunjava uslove za povratak u elitu, ali posle smene generacija moglo bi da im se dogodi da i sledeće sezone ostanu u ovom rangu. S druge strane, Tromsdalen igra odličan fudbal i za razliku od nekih prethodnih sezona nisu više klasična domaćinska ekipa.

Moja Alta je pred veoma teškim gostovanjem Nest Sotri koja predstavlja najprijatnije iznenađenje u ligi. Nedavno su savladali Tromso, a mi smo u pripremnom meču u Španiji glatko poraženi od njih 3:0. Čini mi se da su bukvalno sva tri znaka ravnopravno u igri.


tagovi

međunarodni fudbaligrajte na...Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara