""
""

TIPOVANJE: Ne može Palermo dvaput da pogreši, danas dobija bez problema

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.02.14. | 10:22

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Uroš Ćosić, fudbaler Peskare

IGRAJTE NA...

PALERMO

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Neću reći ništa novo ako kažem da je u Seriji B mnogo teško pronaći klasičan fiks i apsolutnog favorita, bez obzira na tabelu i kvalitet timova. S obzirom da većina ekipa prevashodno vodi računa o ispunjenju defanzivnih zadataka, čak i oni najbolji često imaju problema da probiju zgusnuti bedem protivnika. Najbolji primer je nedavni remi Palerma na domaćem terenu protiv Modene, kada Abel Hernandez i drugovi nisu uspeli da opravdaju ulogu apsolutnog favorita, pa je utakmica završena 0:0.

Uveren sam da tako nešto ne može da se ponovi u okršaju Palerma sa Padovom, kako zbog „moranja“ domaćina, tako i zbog očajne forme gostujućeg tima. Pokretačku snagu Sicilijanaca čini sjajni napadački tandem Kajl LafertiAbel Hernandez. Oni predstavljaju permanentnu opasnost po protivničke golmane. Dva vezana remija, protiv Modene i prošle nedelje u derbiju sa Empolijem, predstavljaće motiv više za fudbalere Palerma i zato smatram da Padova nema šta da traži na ovom gostovanju. Uz to gosti su ušli u „mračnu zonu“ iz koje se ne nazire svetlo. Poraženi su na četiri od poslednjih pet mečeva, a pored toga što gube bodove izgledaju baš loše na terenu. Očekujem da je debakl na domaćem terenu protiv Karpija (1:4) ostavio traga na ekipu, a Palermo je svakako najnepoželjnije gostovanje za „vađenje“. Realno je očekivati da Padova doživi novi ubedljiv poraz.

Zanimljiv za klađenje je i meč Karpi – Specija, najviše zbog činjenice što domaćini u poslednje vreme igraju kao u transu. Slavili su na pet od poslednjih sedam utakmica i od kandidata za jedno od mesta koja vode u niži rang stigli do sredine tabele. Minulog vikenda su pregazili Padovu u gostima i očekujem da sada nastave uspešan niz. Specija takođe igra mnogo dobro u prethodnih mesec dana, ali očekujem da u ovom duelu presudi prednost domaćeg terena.

NE IGRAJTE NA...

EMPOLI

ZATO ŠTO...

Gost iz derbija prethodnog kola mi je fiks narednog, dok je kod domaćina tog meča sada najveći znak pitanja. Empoli gostuje Trapaniju, gde i pored prednosti na tabeli nikako ne može da dobije etiketu velikog favorita. Domaći tim je gledano samo po trenutnoj formi verovatno najbolji tim Serije B. Gostovanje u Kupu Interu i fantastičan otpor koji su pružili (2:3) kao da im je otklonio dilemu oko mogućnosti ekipe, pa od tada nisu doživeli nijedan poraz u Seriji B. Odigrali su sedam utakmica, upisali četiri pobede i tri remija i na krilima najboljeg strelca lige Mankosua polako počinju da razmišljaju o nečemu što je na početku sezone delovalo nemoguće, o plasmanu na jedno od prva dva mesta koja vode u elitni rang.

S druge strane, Empoli u poslednjih nekoliko nedelja ide u „kontra smeru“. Evidentno je da se nalaze u manjoj krizi rezultata, a utakmica na terenu Trapanija svakako nije iz kategorije onih na kojima može da se računa na sigurne bodove. Sigurniji izbor za ovu utakmicu je mali broj golova, jer će i jedni i drugi mnogo više voditi računa o tome da sačuvaju svoj gol nego da ugroze protivnički.

Sve ostale utakmice 24. kola mogu bez problema u kategoriju onih koje je bolje izbeći, nego odigrati, bilo da se radi o prognozi konačnog ishoda nego golova. Potpunu neizvesnost donose okršaji Ćitadele i Modene, Juve Stabije i Ređine, odnosno Krotonea i Peskare. Avelino je blagi favorit na gostovanju Ternani, ali svakako bi trebalo imati u vidu da se domaćini nalaze u seriji od tri uzastopna trijumfa. Na mečevima Bari – Sijena i Vareze – Latina mi nerešeni ishod deluje kao najrealniji, a slična priča važi i za duel Novare i Breše.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

tipovanjesportsko klađenjebet analizaIgrajte na

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara