""
""

TIPOVANJE: Zbog čega treba odigrati na Kataniju, a zaobići Vičencu...

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.03.15. | 09:20

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Uroš Ćosić, fudbaler Frozinonea

IGRAJTE NA...

KATANIJU

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Kvota na pobedu Katanije protiv Avelina nesumnjivo će biti velika i nikako je ne bi trebalo propustiti. Sicilijanci su došli u situaciju koja nije samo biti ili ne biti u Seriji B, već im umnogome ugrožava i slobodu kretanja u gradu. Igrači su u poslednjih desetak dana pod ogromnim pritiskom, navijači nikako ne mogu da se pomire sa činjenicom da su od favorita za povratak u Seriju A došli u situaciju da se bore za goli drugoligaški život.

Katanija ne zna za pobedu poslednjih osam kola, što je meni neverovatno, jer imaju odličan tim u koji su dodatno uložili dovođenjem napadača Peskare i štopera Frozinonea u zimskoj pauzi, čije su usluge bogato platili. Uz iskusnog Alesandra Rosinu koji je stigao iz Sijene gotovo neverovatno zvuči podatak da ne znaju za pobedu još od kraja januara. Ne šalim se kada kažem da ne znam kako će igrači napustiti stadion ukoliko ne savladaju Avelino u sledećem kolu, jer je pritisak zaista ogroman. Mislim da je ova utakmica izazvala punu mobilizaciju svih u klubu i da će, ukoliko ne bude išlo prema predviđanjima na terenu, sudije malo pogurati Kataniju nekim penalom ili isključenjem gostujućeg fudbalera.

Avelino još gaji ambicije za direktan plasman u Seriju A. Ipak, mislim da na ovom gostovanju nema šta da traži i da će bodove kojima bi se primakao Bolonji morati da potraži na nekom drugom mestu.

Slična priča važi i za utakmicu u kojoj Breša dočekuje Trapani. Tri vezana poraza pred svojom publikom su Brešu doveli u situaciju da opstanak u ligi deluje prilično nerealno. Trapani zvuči kao idealan protivnik za „vađenje“ i ukoliko ne uspeju njih da savladaju mogu polako da počnu sa pripremama za igranje u trećem rangu takmičenja, mada i sada sa devet bodova manje situacija deluje bezizlazno.

NE IGRAJTE NA...

VIČENCU

ZATO ŠTO...

Derbi između trećeplasirane Vičence i vodećeg Karpija je nešto što bi trebalo zaobići, bez obzira da li je reč o konačnom ishodu ili broju golova. Domaćinu je svaki bod zlata vredan u borbi za drugo mesto, dok je Karpi sa 10 bodova više od svog narednog protivnika praktično obezbedio plasman u Seriju A. Taj podatak meni deluje prilično nestvarno, jer po onome što sam imao prilike da vidim Karpi nije ništa posebno. Radi se o disciplinovanoj ekipi koja je uglavnom fokusirana na odbranu svog gola, a iz te jake defanzive kasnije lomi rivale i dolazi do bodova. Vičenca ima više nego korektan tim, ipak, nisam siguran da li u ovom derbiju može do bodova. Stoji činjenica da su njima potrebniji, ali fudbaleri Karpija igraju kao isprogramirani, kod njih nema nikakvog opuštanja, pa bih im u ovom meču dodelio ulogu blagog favorita.

Uz ovu kao nezahvalnu utakmicu za prognozu bih izdvojio onu u kojoj Specija dočekuje Peskaru. Domaćin ima istog vlasnika kao FK Rijeka i u svom sastavu mnogo hrvatskih i fudbalera sa prostora bivše SFRJ. Mislim da tamo naš jezik ne govore samo dva masera i ekonom, a da se svi ostali baš dobro razumeju, bez italijanskog. Nepredvidiva su ekipa i čini mi se da gosti imaju za nijansu veće šanse u ovom okršaju.

Nas očekuje lokalni derbi protiv Latine koji je nešto poput mečeva između Zvezde i Partizana. Prosto je neverovatno koliko se na svakom koraku oseća tenzija, čak su navijači na meču sa Varezeom istakli poruku: „Ovo nije važno, samo vi pobedite Latinu!“.

U mečevima Modena – Vareze i Lančano – Entela dajem blagu prednost domaćinima, dok je Ternana za nijansu bliža trijumfu protiv Čitadele od svog domaćina. 


tagovi

tipovanjemeđunarodni fudbalItalijaigrajte na...Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara