""
""

Titula nad kojom nema ni najmanje senke - Kruzeiro opet! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.11.14. | 23:42

Na krilima paklenog tandema Rikardo Gular - Everton Ribeiro klub iz Belo Orizontea je pokazao da mu nema ravnog i okitio se četvrtom titulom prvaka Brazila u istoriji

Superiorno i dominantno kao i prošle godine, Kruzeiro se opet okitio titulom šampiona Brazila. Slavni klub iz Belo Orizontea je drugu godinu zaredom potvrdio da je najozbiljniji brazilski tim. Manji budžet i ne toliko bogata tradicija poput velikana iz Rija i Sao Paula nisu sprečili popularni Azul da se još jednom prošeta kroz Seriju A.

Izabrane vesti

Pobedom nad Gojasom od 2:1, Kruzeiro je dva kola pre kraja odbranio krunu i krunisao sezonu u kojem je bio neuhvatljiv za rivale. Od kada je u šestom kolu zaseo na prvo mesto prvenstvene lestvice, Kruzeiro ga nije ispuštao. Sao Paulo je doveo velika pojačanja i vršio pritisak, ali je ekipa Marsela Oliveire izdržala sve napade protivnika i zasluženo osvojila titulu nad kojom ne može da se stavi nikakav znak sumnje.

Ukupno četvrtom titulom u klupskoj istoriji, Kruzeiro je na večnoj listi prestigao Internasional i izjednačio se sa Vaskom i Fluminenseom. Iznad su još Flamengo i Korintijans sa po pet, Sao Paulo sa šest, te Santos i Palmeiras sa po osam titula nacionalnog šampiona.

Kompaktan tim bez preplaćenih zvezda se pokazao kao dobitna kombinacija. Dok je Sao Paulo gurao novac u basnoslovne plate Kake, Pata, Bastosa, Gansa ili Luisa Fabijana, Kruzeiro se oslonio na dvojicu fudbalera koji su bili ključni igrači i tokom prošlogodišnjeg pohoda na titulu.

Ofanzivni vezisti Rikardo Gular i Everton Ribeiro su bez dileme bili ključni igrači i dokazali se kao dvojica najboljih igrača u Seriji A. Uoči sezone im je pridodat nekadašnji Šahjorov napadač Marselo Moreno i to je bio triling koji je nosio ekipu do pobeda i na kraju titule.

Pred više od 50.000 navijača koji su se večeras sjatili na stadion Mineirao, upravo su Gular i Ribeiro režirali pobedu vrednu titule. Dali su po jedan gol i na najlepši mogući način zaokružili sezonu u kojoj su bili Kruzeirov pakleni tandem. Za njih se već otimaju najveći evropski klubovi i pitanje je do kada će Kruzeiro moći da odoleva ponudama koje idu i preko 20 miliona evra. Prošlog leta je klub iz Belo Orizoneta odbio 15 miliona evra koje je Monako nudio za Gulara, Mančester Junajted već godinama juri Ribeira tako da će upravu kluba očekuje đavolski težak zadatak da zadrži ovu dvojicu sjajnih fudbalera.

Gular se u titulu “ugradio” sa 15 golova, a bio je strelac na poslednja četiri meča kada se lomilo pitanje šampiona. Marselo Moreno je postigao jedan gol manje i pokazao se kao sjajna akvizicija. Brzonogi Ribeiro je blistao u ulozi asistenta pošto je imao 11 uspešnih gol dodavanja uz još šest pogodaka. Veteran Žulio Baptista je u takvoj konkurenciji imao ulogu džokera i ulascima sa klupe i nekim važnim golovima takođe doprineo osvajanju titule. 

Klub koji je svetu dao velikane poput Ronalda, Toninja Sereza, Tostaa ili Dide preživljava najsvetlije trenutke u klupskoj istoriji i sledeće godine će imati priliku da stane uz rame antosu i Sao Paulu jedinim klubovima u istoriji brazilskog fudbala koji su vezali tri šampionske titule. 

(FOTO: Action images)


tagovi

BrazilEverton RibeiroJužna AmerikaKruzeiromeđunarodni fudbalRikardo Gular

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara