""
""

To je Gudurić koga je Zvezda čekala - 21 poen za poluvreme! Do finala bez napora, FMP počišćen

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.17. | 18:50

Levoruki šuter zablistao protiv tima iz Železnika i odveo crveno-bele u novo finale Kupa Radivoja Koraća - 76:60

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

Posle godinu dana pauze Crvena zvezda ponovo će se boriti za Žućkovu levicu! Srpski i jadranski šampion počistio je FMP sa pola snage i overio prvu kartu za finale, gde će sačekati pobednika duela prošlogodišnjih finalista - Partizana i Mega Leksa. Crvena zvezda - FMP 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15).

Konačno! Verovatno je to reč koja se čula kod većine navijača crveno-belih posle eksplozije i fantanstične igre Marka Gudurića, ključne figure ubedljive Zvezdine pobede nad razvojnim timom iz Železnika. Gudurić je bio zvezda vodilja svog tima, pogotovo u prvom delu meča, kada je ubacio čak 21 koš. Koliko je imao i na kraju. A sve je počelo velikim probijanjem leda već na startu, kada je postigao 10 od prvih 13 poena Crvene zvezde i najavio slom FMP.

Gotovo od početka sezone čekala se jedna iznadprosečna partija levorukog šutera iz Priboja, što su Dejan Radonjić i ljudi okupljeni oko njega dočekali. I to baš onda kada je bilo potrebno da se jedan istakne. Ovakav Marko Gudurić biće potreban Zvezdi u nastavku sezone, posebno u situaciji skračene rotacije zbog povreda. Jer, roviti Nejt Volters je odigrao tek tri minuta, dok je Milko Bjelica na parketu proveo poslednjih šest minuta. Određenu nelagodnost doživeo je Ognjen Dobrić, zbog čega je u nakratko morao u svlačionicu već krajem treće deonice. Nemanja Dangubić je saigrače bodrio sa tribina i ne zna se kada će se vratiti u tim.

Pomalo atipično je Zvezda zadala prvi udarac rivalu na drugoj polovini terena. Čak 15 koševa došlo je izvan reketa, odnosno sa pet trojki već u uvodnih deset minuta. A onda, kada je FMP pokušao da razbije Zvezdinu streljačku koncepciju, usledio je novi udar - iz reketa. Nekoliko kvalitetnih reakcija u odbrani prouzrokovali su da Panteri izgube nekoliko lopti zaredom, što su Simonović i Gudurić rešavali efektnim zakucavanjima i tako podizali nivo adrenalina u krvi, dok je Dion Tompson napadao iz drugog plana. 

Svaki pokušaj igrača Branka Maksimovića da se odupru silovitom startu protivnika završavao se neuspešno. Lopta nije „slušala“ momke u crvenim dresovima, ni pri šutu, ni kod prevođenja lopte, gde je već u prvom poluvremenu bilo čak 13 izgubljenih poseda. Na mahove FMP je pokušavao da iskontroliše situaciju ofanzivnim skokovima, gde su komandovali Ajzea Ostin i Džona Bolden, da bi visoki američki centar zajedno s Markom Ljubičićem pokušao da smiri Zvezdu. Nije uspeo, jer Zvezda je jednostavno bila prejaka u gotovo svim ključnim segmentima, što je u 18. minutu podiglo razliku na tada maksimalnih 44:23. U nastavku išlo se i na „+24“, u nekoliko navrata.

To je bio samo početak. Za Zvezdu, za FMP kraj. Jer, Zvezda je samo nastavila da jaše na talasu odličnog prvog poluvremena, držala papučicu na određenom tempu i tako privela meč mirnom finišu. Nešto drugo nije ni moglo da dogodi, posebno jer roviti Filip Čović nije mogao mnogo da pomogne saigračima, iako je na terenu bio skoro 17 minuta. Zato su izostali i konkretniji potezi Boldena (imao devet skokova, ali dva poena), Kutlešića, Radanova... 

U pobedničkom timu, pored Gudurića dobar je bili su Dženkins sa 11 i Simonović sa 10 poena, dok je Lazić skupio šest poena, koliko i Tompson, ali i uz tri skoka, tri ukradene lopte. Kod FMP Ljubičić je ubeležio 18, a Ostin 12 poena, uz sedam skokova i pet blokada. Dejan Davidovac je uknjižio sedam poena i šest uhvaćenih lopti.


CRVENA ZVEZDA - FMP ŽELEZNIK 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15)

Hala Čair
Gledalaca: 4.500
Sudije: Jovčić, Vojinović, Obrknežević

CRVENA ZVEZDA: Volters 2, Tompson 6, Mitrović 4, Lazić 6, Dobrić 5, Simonović 10, Rakićević 2, Dženkins 11, Gudurić 21, Jović 3, Kuzmić 4, Bjelica 2.

FMP ŽELEZNIK: Radanov 4, Čović 4, Davidovac 7, Apić 6, Lazarević 5, Bursać, Šešlija, Kutlešić, Žižić, Ljubičić 18, Ostin 12, Bolden 2. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDion TompsonFMP ŽeleznikJadranska ligaKup Radivoja KoraćaMarko GudurićMarko LjubičićMarko SimonovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara