""
""

To je poenta… Kada je teško, posle svega, njih 40.000 veruju! Lavovi, borite se do kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.16. | 21:45

I kako da ne igrači ne izginu na terenu kada dobiju ovakvu podršku?

“Ceo svet to zna,
od ljubavi prema tebi, bolestan sam
Daću sve od sebe da te vidim prvog,
Ići ću tamo gde me tvoje srce vodi.
Bez straha, uradiću sve što mogu.
Za moj Sporting!”

Izabrane vesti

To bi trebalo da je prevod himne koja se u ritmu Sinatrinog “My way” večeras zaorila iz preko 40.000 grla na stadionu Žoze Alvalade. Zapevao je i Žorž Žezus koji je prethodnih godina predvodio najvećeg rivala Benfiku.

Kada bi mnogi digli ruke i kada bi pomislili da jednostavno ne vredi, oni su zapevali jače nego ikad. Posle dva meča u kojima je osvojio samo bod i izgubio lidersku poziciju od Benfike, a potom tesno dobio Estoril u gostima, Sporting je dobio vetar u leđa kao nikada i poruku da se nikada ne sme da se preda.

Mogli su navijači Lavova da se ljute na igrače, na klub, na trenera, da kukaju na sudije… Da vode svoje politike i drže se teorija zavere. Ovako isfrustrirani. Donekle i iskompleksirani. Sporting čeka na titulu od daleke 2002. godine. Nikada nije blizu kao ove sezone, ali im je Benfika zadala strašan udarac u derbiju pre dve nedelje i preuzela im prvo mesto. Bolno, da bolnije ne može biti.

Međutim, zeleno-beli nisu kukali zbog možda i poslednje šanse koju su propustili. U prvom meču na domaćem terenu posle razočaravajućeg poraza od Benfike u kojima su zeleno-belima slomljena srca, zagrmelo je sa tribina kao da sutra ne postoji. Jer u tome je poenta. U podršci.

Sa takvom uvertirom i podrškom, nisu mogli da opet iznevere. Lako je u derbiju napuniti stadion i grmeti. Ali šta kada lađe potonu, kada podrška sa tribina mora da digne one koji misle da su pali na ispitu. Sa vetrom u leđa podrškom 40.000 vzeleno-belih vernika sa preunog Alvaladea, Lavovi su makar na jedan dan preuzeli čelo tabele u Primeiri. Prenoćiće kao lideri sa bodom više od gradskog rivala. Nova žrtva Sportinga je bila Aruka koja je pregažena sa 5:1.

Iako je Aruka jedno od najprijatenijih iznenađenja prvenstva i bila je bez poraza na poslednjih sedam mečeva, a pobedila je na čak četiri od pet minulih, večeras je bila samo nemoćna antilopa u čeljustima razgoropađenih Lavova.

Nepredvidiv Kolumbijac Teo Gutijerez je bio najraspoloženiji. Načeo je goste posle kornera, potom asistirao Žoao Mariju za 2:0. Posle pola sata je već bilo 3:0. Opet Žoao Mario. Ovoga puta posle sjajnog prodora Adrijena Silve. Gutijerez je posle još jednog kornera povećao na 4:0, da bi Brajan Ruiz lepoticom u 60. minutu raspalio petardu u mreži Aruke koja je do kraja uspela da postigne počasni gol.

Sporting noći na prvom mestu, ali Benfika sutra ima zicer na gostovanju protiv Bovaiste. Ovo je 27. kolo, ostaje ih još sedam. Šanse Sportinga i nisu velike. Pored toga što moraju da pobede u svakom meču, na ruku im ne ide ni lak raspored Benfike. Gradski rival do kraja najteže ispite ima protiv Brage na svom terenu i na gostovanju Rio Aveu. Teško, ali treba verovati i boriti se do kraja. 

PRIMEIRA, 27. KOLO

Petak:
Rio Ave - Maritimo 1:0 (1:0)
/Roderik 39/

Subota:
Sporting - Aruka 5:1 (4:0)
/Gutijerez 15, 45, Žoao Mario 18, 32, Ruiz 60 - Žeže 67/

21.45 Vitorija Setubal - Porto

Nedelja:
17.00 Tondela - Belanenses
17.00 Nasional - Vitorija Gimaraeš
17.00 Akademika - Estoril
17.00 Pasoš Fereira - Moreirense
19. 15 Boavista - Benfika
21.30 Braga - Uniao Madeira

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoao MarioTeofilo GutijerezSporting LisabonPortugalEvropaBrajan RuizBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara