""
""

To je taj Žuti Zid! Četiri pobede i gol razlika 13:0! Vedo opet lomi kičme i seje strah! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.17. | 22:30

Hamburg stradao u sudaru sa Milionerima, veliki povratak Hofenhajma

To je taj Žuti Zid, to je ta Borusija iz Dortmunda koja mami uzdahe fudbalskog sveta. Kada ne igra fudbal, nego se igra fudbala. I gazi rivale. Rano je za procene, ali deluje da su Milioneri ponovo zreli da se pobiju sa Bajernom. Istina, bilo je takvih procena i prethodnih sezona, pa...

Međutim, ova Borusija ima ozbiljan autoritet pobeđivanja. Kao u eri Jirgena Klopa. Uostalom o tome svedoči učinak u dosadašnjem delu Bundeslige. Četiri pobede na pet mečeva i impresivna gol razlika - 13:0.

Izabrane vesti

Večeras u Hamburug se nije postavljalo pitanje pobednika. Domaćin nije imao argumente da se suprotstavi razgoropađenom gostu kome je put ka trijumfu osvetlao Šinđi Kagava. Istina, Hamburg je pretio iz prekida, ali Borusija je jednostavno bila brža. Kao u situaciji u kojoj je Obamejan sačekao loptu i prosledio je u mrežu.

Za potpun utisak pobrinuo se Pulišić. Mada bi i bez toga utisak o igri Milionera biuo sjajan. U ofanzivi su raznovrsni, u defanzivi ne znaju da prime gol.

Činilo se tokom vikenda da je Leverkuzen rekao zbogom rezultatskoj krizi. Međutim, Farmaceuti su ponovo poklekli. Ovog puta, pali su u Berlinu. Oduvao ih je osmominutni Hertin uragan. Golove su postigli Lecki i Kalu, ali je važnu, jako važnu rolu imao Vedad Ibišević. Reprezentativac Bosne  je kao nekad pakovao golove. Upisao je dvostruku asistenciju, a kod pogotka Kalua je prosto polomio kičmu Lenu.

Hofenhajm više nije iznenađenje, Hofenhajm se vratio iz mrtvih. Majnca je posle samo 16.minuta igre imao dva gola prednosti. Međutim, gosti su se tek posle toga probudili. Amiri i Vagner su izjednačili do poluvremena ... A veliki trijumf Hofenhajmu vrednu deobe trećeg mesta doneo je Ut.

Hofenhajm će deliti treće mesto do narednog kola sa Hanoverom koji je remizirao na gostovanju Frajburgu.

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Utorak

Menhengladbah - Štutgart 2:0 (1:0)

/Rafael 57, 74pen/

Augzburg - RB Lajpcig 1:0 (1:0)

/Gregorič 4/

Šalke - Bajern 0:3 (0:2)

/Levandovski 25pen, Hames Rodrigez 29, Vidal 75/

Volfzburg - Verder 1:1 (1:0)

/Origi 28 - Bartels 56/

Sreda

Keln - Ajntraht 0:1 (0:1)
/Haler 22/

Majnc - Hofenhajm 2:3 (2:2)
/Laca 5, Muto 16, Ut 90 - Amiri 23, Vagner 45/

Hamburger - Dortmund 0:3 (0:1)
/Kagava 24, Obamejan 63, Pulišić 79/

Herta - Leverkuzen 2:1 (2:0)
/Lecki 16, Kalu 24 - Brand 84/

Frajburg - Hanover1:1 (0:0)
/Petersen 83 - Harnik 66/


tagovi

EvropaPjer Emerik ObamejanŠinđi KagavaVedad Ibišević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara