""
""

To smo svi čekali! Spektakularan derbi sa sedam golova, Liverpul izgleda opasno, Arsenal je šupalj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.08.16. | 18:55

Fenomenalan meč na Emiratima, Klopov tim zaslužio pobedu, Venger mora da kupi štopera, majstorija Koutinja

Igrali su Liverpul i Arsenal često spektakularne mečeve, pljuštali su golovi, a sigurno da će u istoriji tih nezaboravnih duela posebno mesto zauzeti i današnja fudbalska poslastica sa sedam golova. Redsi su u spektaklu sa sedam golova savladali Tobdžije na Emiratima 4:3 i posejali nadu svojim navijačima da će ove sezone konačno biti konkurent za titulu.

Izabrane vesti

Klop ima razloga za zadovoljstvo, Vengeru ostaje da se dobro zabrine i da što pre izađe na fudbalsku pijacu po štopera.

Bez Mertezakera, Koščielnog i Gabrijela Pauliste na štoperskim pozicijama, Arsenal je bušan na sve strane. Čejmbers i mladi novajlija Holding nisu ulivali poverenje i Liverpul je to iskoristio da sa četiri hica izrešeta Čeha. Doduše, ni Klopova poslednja linija nije ohrabrila navijače Redsa… Ali primljeni golovi se zaboravljaju, pobeda se pamti. A ona je izvojevana potpuno zasluženo.

Nemac je u startnih 11 uvrstio tri ovoletošnja pojačanja. Estonac Klavan je činio štoperski tandem sa Lovrenom, Vajnaldum je vukao konce veznog reda sa Lalanom i Hendersonom, dok je Mane sa Firminom i Koutinjom činio napadački triling koji je na muke satvio odbranu Arsenala. Marko Grujić je sa klupe odgledao meč, pošto je Klop od zamena iskoristio Džana, Origija i Stjuarta. Venger je sa druge strane Džaku uveo tek dvadesetak minuta pore kraja kada su gosti imali veliku prednost. Prednost je u veznom redu dobio Elneni, a iznenađenje je bio Ivobi u špicu. 

Početak je više slutio na loš dan za Liverpul. Moreno je napravio mnogo glup penal nad Volkotom, a krilni napadač Tobdžija rešio da prekrši nepisano pravilo da igrač nad kojim je napravljen penal ne bi trebalo da ga i izvodi. Preuzeo je odgovornost, ali Minjole ga je pročitao i odbranio.

Ipak, Volkot se ispravio u sledećem napadu. Opet je puklo po Morenovoj strani i Volkot je preciznim udarcem iskosa izvadio fleke za neiskorišćen penal.

Ali odgovor Liverpula je bio brutalan. U nadoknadi prvog poluvremena, Filipe Koutinjo je postigao velemajstorski gol iz slobodnjaka koji je sam iznudio. Tek što je počelo drugo poluvreme, Lalana je krunisao sjajnu akciju gostiju i asistenciju novajlije Vajnalduma. U 56. minutu je već bilo 3:1 za Redse. Sjajan prodor Klajna po desnom boku u 56. minutu i loše postavljenje Arsenalovih štopera, Koutinjo je iskoristio da drugim golom na meču donese Liverpulu 3:1. Kada je Mane kaznio očajnu odbranu Tobdžija u 63. minutu mirisalo je na katastrofu Vengerovog tima...

Ali nije bilo gotovo. Samo minut kasnije je Minjole častio gol Okslejd Čemberlena očajnom intervencijom. Iako je odrbanio penal, pokazao je da je i dalje onaj golman koji sve dobro što uradi, može da uprska jednim potezom. Kada je Čejmbers u 75. bio najviši u skoku i pogodio posle centaršuta Lalane delovalo je da će Liverpul prosuti pobedu koju je imao u džepu. Ipak, Liverpul je odoleo i krenuo u sezonu velikom pobedom…

PREMIJER LIGA

 Subota:

Hal - Lester 2:1 (1:0)
/Diomande 45+1, Snodgras 57 - Marez 47 pen/

Barnli - Svonsi 0:1 (0:0)
/Fer 82/

Kristal Palas - Vest Bromvič Albion 0:1 (0:0)
/Rondon 74/

Everton - Totenhem 1:1 (1:0)
/Barkli 5 - Lamela 59/

Midlzbro - Stouk 1:1 (1:0)
/Negredo 11 - Šaćiri 67/

Sautempton - Votford 1:1 (0:1)
/Redmond 58 - Kapu 9/

Mančester Siti - Sanderlend 2:1 (1:0)

/Aguero 4 penal, Mekner 87 autogol - Defo 71/

Nedelja:

Bormut - Mančester junajted 1:3 (0:1)
/Smit 69 – Mata 40, Runi 59, Ibrahimović 64/

Arsenal - Liverpul 3:4 (1:1)
/Volkot 31, Okslejd-Čemberlen 64, Čejmbers 75 - Koutinjo 45+1, 56, Lalana 49, Mane 63/

Ponedeljak:

21.00 Čelsi - Vest Hem

(FOTO: Action images)


tagovi

Tio VolkotSimon MinjoleSadio ManePremijer ligaMarko GrujićLiverpulKalum ČejmbersJirgen KlopFilipe KutinjoEvropaEngleskaArsenalArsen VengerAleks Okslejd-ČemberlenAdam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara