""
""

To su prava pojačanja: Paulinjo i Gular doneli Skolariju titulu! Piksi ostao u ligi, čeka se Milijaš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.15. | 11:08

Završeno je prvenstvo Kine, Dejan Boske Damjanović treći strelac šampionata

Na istoku ništa novo. Guangdžou Evergrande je šampion Kine. Opet. Peti put u poslednjih pet godina. Peti put otkako se vratio u Superligu. Ovoga puta najteže, jer je do titule stigao bukvalno u poslednjem kolu.

Ekipa Luisa Felipea Skolarija uspela je da pokaže snagu kad je bilo najpotrebnije i u gostima četvrtoplasiranom Peking Guanu, za koji igra Dejan Boske Damjanović, slavi 2:0. Kretori pobede Guangdžoa bili su skop plaćeni Brazilci, Rikardo Gular (zimus iskeširano obeštećenje Kruzeiru od 15.000.000 evra) i Paulinjo (u julu naopusito Totenhem u transferu vrednom 14.000.000 evra). Napadač je doveo favorita u vođstvom golom iz jedanaesterca u 44, a posao je završio iskusni vezista u 87. minutu.

Izabrane vesti

Uz pomoć oko 2.000 svojih navijača, Guangdžou Evergrande je odbranio titulu u nikad zanimljivijem šampionatu Kine, u kome njegovi konkurenti nisu žalili novca da se dobro pojačaju i svrgnu ga sa trona. Na primer, Šangaj je doveo Svena Gorana Eriksona za trenera, potrošio značajna finansijska sredstva za potpise Asamoe Đana i Darija Konke, ali je završio tek drugi. Na treće mesto plasirao se Šandong i te dve ekipe idu u kvalifikacije za Ligu šampiona Azije.

Guangdžo će u to takmičenje direktno. A ima šansu i da ga osvoji, jer se u dvomeču finala ovogodišnjeg izdanja sastaje sa Al Ahlijem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (7. i 21. novembra).

U poslednjem kolu eliminaciju u Drugu ligi uzbegao je Guangdžo R&F, na čijoj klupi od pre dva meseca sedi Dragan Stojković Piksi. Njegov tim je, doduše, poražen od Henana (0:1), ali je zahvaljujući rezultatima konkurenata sačuvao elitni status. Iz lige su ispali Šangaj Šenksin i Gvižu Renhe, a novi član Superlige je Janbaj, kome bi u nedelju mogao da se prodruži Hebej, u slučaju da ekipa Nenada Milijaša osvoji barem bod u poslednjem kolu Druge lige.

Prvi strelac Superliger je Aliosio Dos Santos iz Šangdonga, postigao je 19 golova, Gular je drugi sa 18, dok je reprezentativac Crne Gore Dejan Boske Damjanović zgrabio bronzano kopačku, sa 16 pogodaka.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Rikardo GularPaulinjoNenad Milijašmeđunarodni fudbalKinaGvangžu R&FGvangžuDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara