""
""

Točiće se dobro pivo u Plzenju! Viktorija vratila titulu u svoje vitrine, Češka ima novog šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.05.15. | 20:18

Ekipi iz Plzenja ovo je treća titula u klupskoj istoriji, a prethodne dve osvojila je 2011. i 2013. godine. Češki prvak sledeće sezone igraće kvalifikacije za Ligu šampiona i potencijalni je rival fudbalerima Partizana

Fudbaleri Viktorije Plzenj ispisali su novu stranicu u klupskoj istoriji. Pobedili su na svom terenu ekipu Jilave sa 2:0 u utakmici 28. kola šampionata Češke i sačuvali šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Spartu.

Izabrane vesti

Tim iz Plzenja je oba puta ove sezone slavio protiv Sparte, tako da ima i bolji skor u međusobnim duelima na svojoj strani, a i sedam pogodaka više kada je u pitanju gol-razlika.

Ekipi iz Plzenja ovo je treća titula u klupskoj istoriji, a prethodne dve osvojila je 2011. i 2013. godine. Češki prvak sledeće sezone igraće kvalifikacije za Ligu šampiona i potencijalni je rival fudbalerima Partizana.

Viktoriji je bila potrebna pobeda na ovoj utakmici i za samo četiri minuta u završnici prvog poluvremena domaćin je došao do željenog cilja.

Roman Hubnik je postigao prvi gol u 38. minutu, a konačan rezultat postavio je František Rajtoral četiri minuta kasnije.

Izvesno je već sada da će prvak Češke u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biti nosilac na žrebu, dok su šanse Partizana za dobijanje takvog statusa minimalne.

(FOTO: Youtube printscreen)

 


tagovi

Viktorija PlzenEvropaČeška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara