""
""

Todorić: Liga šampiona je najbolji izbor za Partizan

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.16. | 19:56

"Naš prvi cilj je bio da ponovo zaigramo evropsko takmičenje", naveo je sportski direktor crno-belih

Sportski direktor košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić rekao je da je glavni cilj crno-belih prošle sezone bio povratak u evropska takmičenja i da je u ovom trenutku FIBA Liga šampiona najbolje rešenje za klub.

Izabrane vesti

Partizan se prvobitno opredelio za učešće u Evrokupu, ali ga je zatim Košarkaški savez Srbije (KSS) suspendovao, kako je vreme prolazilo letos stvari su se zahuktavale u ratu Evrolige i FIBA, pa je beogradski klub na kraju promenio odluku.
"Još ne znamo kako će izgledati konačni sastavi ostalih ekipa u grupi, tako da je teško prognozirati rezultate u ovom takmičenju. Naš prvi cilj je bio da ponovo zaigramo evropsko takmičenje, a ispostavilo se da je Liga šampiona najbolje rešenje za nas. Sada je vreme da na najbolji način predstavimo Partizan u LŠ“, rekao je Todorić za sajt FIBA Lige šampiona.

Crno-beli će u E grupi ovog takmičenja igra sa Bešiktašom, atinskim AEK-om, poljskom Zelenom Gorom, mađarskim Solnokom, belgijskim Šarlroa, italijanskim Dinamo Sasarijem i nemačkim Ludvigzburgom.
“Naš prvi cilj je da u svakoj utakmici pružimo maksimum. Sve što tražimo od igrača je da, kada se meč završi, niko od njih ne misli da je mogao da pruži više. Takva nam je filozofija i ona će nam pomoći da doguramo što dalje u svim takmičenjima“, objasnio je sportski direktor Partizana.

Crno-beli će prvu utakmicu u ovom takmičenju odigrati 19. oktobra na gostovanju nemačkom Ludvigzburgu.
"Publika u Beogradu će nam svakako dati potrebnu podršku, a naši igrači se uvek hrane tom atmosferom. Ipak, na kraju se sve svodi na ono što se dešava na terenu tokom 40 minuta košarke“, rekao je Todorić.

Sajt LŠ navodi je možda i najveće ime u Partizanovoj ekipi trener Aleksandar Džikić.
“On poznaje Partizan. Oseća klub, znao je kako da podigne samopouzdanje igračima prošle sezone. To se videlo i po boljim rezultatima koje smo počeli da beležimo nakon njegovog dolaska“.

Kompletan raspored utakmica Partizana u FIBA Ligi šampiona.

(FOTO: Starsport)


 


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaFIBA Liga šampionaEvroligaEvrokupDragan Todorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara