Toni Kros razmišlja o odlasku

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.19. | 09:55

Veruje da je zatvorio ceo krug u Realu i završio svoju misiju

Ima dana kada čovek stane i zapita se da li je vreme da okrene list i započne potpuno novo poglavlje u životu. Toni Kros je posle neubedljivih rola ove sezone došao baš do te tačke i kako se može naslutiti, od leta ćemo ga gledati u opremi nekog drugog evropskog velikana.

Takve informacije kruže u madridskoj štampi. Toni Kros sve više razmišlja o odlasku posle pet godina, pošto je u dresu Kraljevskog kluba osvojio sve što se može osvojiti i tako zatvorio veliki krug. U danima kada se sve glasnije spekuliše o Realovom interesovanju za Pola Pogbu, ova vest i ne treba mnogo da čudi. Toni Kros igra jednu od najslabijih sezona u karijeri, definitivno najlošiju otkako je stigao u Real, zbog čega je ove sezone na svega jednom pogotku i šest asistencija. Više od statistike u prilog njegovom padu govore brojne kritike s kojima se Nemac suočava od letos. Nikada u svojoj karijeri nije trpeo takav pritisak nemački vezista, koji je uvek važio za veliku radilicu na terenu i igrača prefinjenih fudbalskih kvaliteta. Bernd Šuster je za njega nedavno izjavio da je “dizel traktor”, a mediji na Iberijskom poluostrvu nemaju kočnicu i često oštro kritikuju Nemca. 

Izabrane vesti

Izmene koje govore kako je propao Toni Kros

Zbog toga su i počele da kruže priče o tome da bi Real mogao da ga proda na leto, s tim što su sada te spekulacije dodatno pojačane. Kako ima ugovor do juna 2022. i ipak je veliko fudbalsko ime, Real ga se neće odreći tako lako. Odnosno, ne ispod cene od bar 55.000.000 evra. S platom od blizu 12.500.000 evra oslobodio bi veliki prostor u klupskoj kasi za angažovanje njegove zamene. Zanimljivo, dok se Pogba dovodi u kontekst s Realom, Kros bi mogao da ispuni dugogodišnju želju i zaigra u Premijer ligi. I to baš za Mančester junajted, kome bi posle eventualnog odlaska Pogbe, a onda i sve izvesnijeg rastanka s Anderom Ererom, možda čak i Nemanjom Matićem - ako se obezbedi potpis Deklana Rajsa iz Vest Hema - i te kako bio potreban veliki potpis u veznom redu i jako ime da diriguje igrom. 

Doduše, ni Real neće reagovati brzopleto, pogotovo ne dok se ne bude znalo ko bi tačno mogao da nasledi Krosa i dok ne bude osigurao neku od željenih kupovina na leto. Nemac je za pet godina u Realu osvojio tri Lige šampiona, jednu titulu u Španiji, dva Superkupa Evrope, četiri Svetska klupska prvenstva i jednu Superkup Španije. Jedan je od retkih igrača koji su se savršeno uklopili u Realov sistem i bio je dirigent igre. Izgubio je svoj prepoznatljivi sjaj, ali ne znači da neće pronaći sebe na nekoj drugoj adresi. Pitanje je samo - gde?

Foto: Reuters


tagovi

Toni KrosLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara