""
""

Top 10: Mesi, Maradona, Ronaldo, Vea, Kaka, Bađo, Perović... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.11.14. | 20:50

Povod je gol Karlosa Teveza prethodnog vikenda. Prisetite se najlepših golova posle slaloma kroz protivničke odbrane

Karlos Tevez uzima loptu na centru igrališta i kao metak kreće ka Parminom golu. Protivnički defanzivci ostaju iza njega, Argentinac slalom kroz odbranu rivala završava golom...

Izabrane vesti

U NBA ligi postoji izraz „koust tu koust“ koji označava prodor sa jednog kraja igrališta na drugi. U fudbalu se to odnosi na slalome sa centra.

Tevezov gol prethodnog vikenda nam je bio povod da se prisetimo nekih sličnih golova u istoriji svetskog fudbala. Ovo je naš izbor. Makar onih koje smo uspeli da se prisetimo. Sigurno smo neke i zaboravili, pa slobodno možete da u komentarima dopunite listu.

Svakako najčuveniji slalom je Maradonin antologijski gol protiv Engleza. Nikada niko nije dao takav gol! Prepuštamo vas magiji El Pibea sa podjednako očaravajućim komentarom Viktora Uga Moralesa.

Maradonin naslednik Leo Mesi je velikog zemljaka iskopirao protiv Hetafea.

Čuven je i evrogol „ZubeRonalda protiv Kompostele kada ni metak nije mogao da ga obori i kada se i Bobi Robson hvatao za glavu.

Žorž Vea je postigao gol za sva vremena kada je u dresu Milana uzeo loptu u svom šesanestercu i uhvatio sprint do gola Verone.

Strašan gol je dao i Brazilac Kaka u prijateljskom meču protiv Argentine.

Legendarni Roberto Bađo je sličan gol dao za Fjorentinu protiv Napolija.

Prodor sa centra igrališta je golom krunisao i Lotar Mateus na Mundijalu 1990. godine protiv Jugoslavije.

A oni koji se sećaju Mundijala u SAD 1990. godine, sećaju se i Saida al Ovarijana, tadašnjeg reprezentativca Saudijske Arabije i njegovog gola protiv Belgije.

Za kraj i jedan gol sa naših terena kada je Marko Perović u večitom derbiju uzeo loptu na svojoj polovini i akciju završio „lomljenjem kičme“ Albertu Nađu i projektilom u mrežu Partizana.

(FOTO: Action images)


tagovi

ArgentinaBrazilFK Crvena zvezdaDijego MaradonaEvropaItalijaJuventusKakaKarlos TevezLionel MesiLotar MateusMarko Perovićmeđunarodni fudbalPrimerareprezentativni fudbalRoberto BađoRonaldoSerija AŠpanijaSrbijaSuperligaŽorž Vea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara