""
""

TOTALNI FUDBAL! Siti 5, Monako 3! Aguero i Falkao kao na Divljem zapadu predvodili decu budućnosti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.02.17. | 22:37

Utakmica sezone!

Preokreti, osam golova, majstorije, evrogolovi… Praznik fudbala! Najlepša utakmica osmine finala Lige šampiona! Ma, najlepša utakmica sezone. Fudbalska ekstaza! I pobeda Mančester Sitija nad Monakom od 5:3 u večeri za pamćenje…

Izabrane vesti

Mančester Siti je demonstrirao da je moćan i da sa svima može na gol više. Monako je pokazao da je ekipa koja igra spektakularan fudbal. Serhio Aguero i Radamel Falkao su pokazali da su i dalje golgeterske ubice, a mladi momci iz oba tima da su budućnost evropskog i svetskog fudbala.

Osam golova je viđeno na Etihadu, a moglo je još barem pet ili šest! Atomski fudbal se igrao večeras u Mančester, Pep Gvardiola i Leonardo Žardim su naredili totalnu ofanzivu i častili ljubitelje fudbala predstavom od koje ide voda na usta. Bila je to esencija fudbalske igre…

U vreme kada većina gleda da ne primi gol, oni su se jurili kao rakete po terenu i odigrali najefikasniji meč u istoriji nokaut faze Lige šampiona. Gledali su da što više natrpaju mrežu onog drugog. Teško je i sada opisati fudbalsku katarzu koju smo večeras videli na Etihadu. Ovaj meč ide u katalog sa klasicima Lige šampiona.

Gvardiola je lansirao najofanzivniji mogući siti sa Silvom, Saneom, De Brujneom, Sterlingom i Aguerom! Monako je odgovorio sa arsenalom fudbalskih dragulja poput Mbapea, Lemara, Bernarda Silve, Bakajoka i preporođenog Radamela Falkaoa.

Otvara se najluksuzniji fudbalski izlog Evrope: Otimačina za devet dragulja od 400.000.000 evra!  

Sa takvom napadačkom silom, bilo je za očekivati da vidimo vatromet. I videli smo ga. Počelo je sumnjivim golom Sterlinga iz pozicije koja je možda bila i ofsajd. Odgovorio je Radamel Falkao u stilu iz najboljih dana - prelepim glavom glavom u padu. A onda je 18-godišnje čudo Kilijan Mbape preleteo smešnu odbranu Sitija i zakucao pod prečku za vođstvo.

Drugo poluvreme je počelo idealnom šansom za goste. Falkao je iznudio penal od očajnog Otamendija, ali ga je šutnuo jako slabo i dozvolio Kabaljeru da vrati Siti u život. Brže nego što se očekivalo, Kabaljerova odbrana je nagrađena pred drugim golom. Aguero je podsetio kakav je igrač i zapušio usta svim kritičarima koji ga sele iz Mančestera. Izjednačio je uz obilatu pomoć očajnog Subašića.  

Ali Radamel je sačuvao još municije. I to one nuklerane! Pomerio je centar za ravnotežu Džonu Stonsu, a potom spektakualrnim lobom vratio Kabaljeru za penal. sada je Siti opet bio u nokdaunu... 

Ali Gvardiolin atomski napad je uključio sve pogone i u talasima krenuo ka golu Subašića. Stouns se iskupio za ono padanje na zadnjicu i iskoristio slabu intervenciju odbrane Monaka posle kornera za novo vođstvo Sitija. A na kraju je i supersonični Leroj Sane zaokružio sjajnu partiju golom koji je zaslužio. 

Obe ekipe su imale po još nekoliko šansi, Kabaljero je spečio Radamela da postigne het-trik. Mančester Siti posle revolveraškog obračuna ima lep kapital od dva gola prednosti. Ali protiv ovakvog Monaka to ne mora da znači mnogo. Miriše na još jedan spektakualaran meč u Kneževini. Siti bi trebalo da se podseti kako su pre desetak godine protiv slične Monakove lude ekipe prošli Zidan, Ronaldo i ostali Galaktikosi. 

Jedva čekamo revanš! 


MANČESTER SITI - MONAKO 5:3 (1:2)
/Sterling 26, Aguero 58, 71, Stouns 77, Sane 82 - Falkao 32, 61, Mbape 41/

MANČESTER SITI (4-1-4-1): Kabaljero - Sanja, Stouns, Otamendi, Fernandinjo (od 62. Zabaleta) - Jaja Ture - Sane, Silva, De Brujne, Sterling (od 90. Navas) – Aguero (od 82. Fernado);

MONAKO (4-2-3-1): Subašić - Sidibe, Glik, Rađi, Mendi - Fabinjo, Bakajoko (od 88. Dirar) – Silva (od 85. Mutinjo), Lemar, Mbape (od 79. Žermen) - Falkao.


(FOTO: Action images)


tagovi

Serhio AgueroRahim SterlingRadamel FalkaoMonakoMančester SitiLiga šampionaLeroj SaneKilijan EmbapeFrancuskaEvropaEngleskaDžon Stouns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara