""
""

Totenhem za dan spiskao 55,5 miliona evra na klince zbog kojih će se zaboraviti Bejl (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.13. | 15:06

Trojica fenomenalnih mladih fudbalera će uz Paulinja, Soldada, Čadlija i Kapua biti okosnice novog tima koji pravi Andre Viljas Boaš

 

Izabrane vesti

Era Gereta Bejla je gotova, u Totenhemu se spremaju za novu epohu. Ekipa koju su posprdno nazivali „čovek-tim“ zbog zavisnosti od Gereta Bejla i njegovih partija je sada potpuno promenila izgled i napravila smenu generacija.

Bejl je na putu ka Madrid, tu dileme nema, a ogroman novac od njegove prodaje uložen je u dovođenje nekih od najboljih mladih igrača Evrope. Prvi je za 20 miliona evra stigao zadnji vezni brazilske reprezentacije Paulinjo i zamenio istrošenog Skota Parkera koji je prodat Fulamu. Potom je Roberto provereni golgeter Soldado za 30 miliona evra rešio pitanje napadača i skratio muke navijačima Totenhema koji su kose čupali zbog promašaja Džermejna Defoa i Emanuela Adebajora.

A, onda je usledio veliki finiš. Bilo je sve spremno za dolazak Vilijana iz Anžija, ali... Gradski rival Čelsi je iskoristio dobre odnose sa Rusima i preoteo im Vilijana. Istovremeno se radilo na dovođenju odličnog argentinskog veziste iz Rome Erika Lamele (21). Tu niko nije mogao da im pokvari posao i za 35 (30+5 na ime bonusa) miliona evra su ugrabili sjajnog Gaučosa koji je juče stigao u London na lekarske preglede i postao član Pevaca.

Fenomenalno pojačanje su pronašli i u odbrani. Iz Steaue su doveli Vlada Kirikeša (23), najtalentovanijeg fudbalera koji se u poslednjih par godina pojavio u Rumuniji. On ih je koštao 8,5 miliona evra, pošto Steaua nije želela 9,5 na dve rate već milion manje u jednoj transakciji. Kirikeš igra na poziciji štopera, može da „zakrpi“ i na mestu zadnjeg veznog, a pre Totenhema je bio meta Milana, Čelsija i Rome.

Konačno, posle fijaska sa Vilijanom, našli su dostojnu zamenu. Možda čak i bolju! Plus i jeftiniju. Kristijana Eriksena (21), danskog plejmejkera iz Ajaksa oko koga su godinu dana koplja lomili Milan, Liverpul, Borusija i Atletiko. On je jutros propustio trening Ajaksa kako bi doputovao u London na finalizaciju pregovora sa Pevcima. Transfer bi trebalo da iznosi 12 miliona evra. On vredi i više od te sume, ali je Ajaks bio prinuđen da prihvati ponudu jer je Eriksen ušao u poslednju godinu ugovora.

Da ne zaboravimo i kupovinu Nasera Čadlija i Etjena Kapuea iz Tuluza koji su takođe sjajna pojačanja.  

Sa ovakvim profilom igrača, Totenhem će promeniti i stil igre. Neće više forsirati igru po krilima kao u vreme Bejlove ere, što najmanje odgovara Aronu Lenonu koji bi mogao da padne u drugi plan. Viljas Boaš je dobio priliku da stvori moćan tim i konačno vine Pevce u dugo čekanu borbu za titulu.

 


tagovi

EngleskaErik LamelaEvropaKristijan EriksenPremijer ligaTransferi 2013Vlad Kirikeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara