Totenhemovi „petlići“ ukrali šou protiv Milana! Nkudu probušio ruke Donarumi i zabrinuo Gatuza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.08.18. | 08:43

Maurisio Poketino bio bez devetorice igrača sa Svetskog prvenstva i nekoliko povređenih prvotimaca

Ako zbog nečega Totenhem ne treba da brine u budućnosti, onda je to upravo budućnost!

Totenhemovi „petlići“ ukrali su šou u Mineapolisu, pokazali izvrsne role u minimalnoj pobedi nad Milanom (1:0) i Maurisiju Poketinu jasno stavili do znanja da na njih i te kako može da računa. 

Izabrane vesti

Poketino možda nije mogao da računa na devetoricu polufinalista sa Svetskog prvenstva, niti na nekoliko povređenih prvotimaca, ali je za Milan imao spremljeno tajno oružje u vidu klinaca iz Totenhemove akademije. Protiv Rosonera zaigralo je njih šetorica – Luk Amos, Ti Džej Ejoma, Antonio Gorgiju, Džordž Marš, Oliver Skip i Kajl Voker Piters. I svi su ostavili više nego dobar utisak. Čak su u senku bacili svoje starije kolege, dok je raketa Žorž Kevina Nkudua s početka drugog poluvremena probušila ruke Antoniju Donarumi i zapečatila pobedu. Veliku grešku napravio je Davide Kalabrija pošto je bukvalno poslao direktno dodavanje Nkuduu i omogućio da s lakoćom zaobiđe Matea Musakija i probuši mrežu. 

Zaboravljeni Francuz s lošom epizodom u Barnliju razigrao se na pripremama za novu sezonu i stigao do svog drugog pogotka, a nema dileme - ostavio je dosad dobar utisak i zajedno sa Lukasom Mourom je predvodio Totenhemovu grupu klinaca. 

Utakmica možda nije bila toliko atraktivna za oko na polupraznom US Benk stadionu (inače u obliku vikinškog broda), ali je Totenhemova mlađarija imala kontrolu igre i više lopte u svom posedu. Tome su dodatno uticala velika pojačanja u završnih pola časa utakmice u likovima Kristijana Eriksena i Sona Min Heunga. Pobeda londonskog sastava utoliko je slađa jer je Đenaro Gatuzo praktično od starta utamice izveo prvi tim, odnosno sve igrače izuzev novajlije Pepea Reine koji su prošle godine imali zapažene minutaže. Istina, Milan je imao tri puta više šuteva ka golu (16), ali je svega manje od trećine istih išla u okvir mreže Mihela Vorma

Najbliži izjednačujućem pogotku bio je Milanov klinac Patrik Kutrone, čiji je opasan udarac glavom Vorm skinuo vrhovima pristuju, uz sjajnu paradu posle Susovog centaršuta. Ova kombinacija bila je prilično opasna po Totenhem, ali nedostajala je prava egzekucija. Upravo je Kutrone imao i prvu ozbiljniju šansu, a u nastavku se propisno ispromašivao. Ispustio je tri-četiri odlične šanse! Dobar pokušaj imao je i Frank Kesi sredinom, a i u finišu prvog dela, kada su njegovi šutevi završili iznad prečke i na stativi. Za njim je pokušao i Hakan Čalhanoglu posle snažnog udarca s distance, a u samom finišu utakmice Hoze Mari bio je jako blizu gola, ali je njegov hitac otišao tik pokraj okvira. 

Totenhemu je ovo bila poslednja utakmica na turneji po SAD. Istu su Pevci završili s dve pobede (Roma i Milan) i porazom od Barselone na penale. Tim Maurisija Poketina još čeka generalna proba s Đironom u subotu, a onda 11. avgusta sledi i prvo kolo Premijer lige s Njukaslom na Sent Džejms Parku. 


TOTENHEM – MILAN 1:0 (0:0)
/Nkudu 47/

Stadion: US Benk, Mineapolis;
Gledalaca: 31.264;
Sudija: Alen Čepmen (SAD)

Totenhem (4-4-2): Vorm (od 46. Gazaniga) – Voker Piters, Sančez (od 92. Karter Vikers), Ejoma, Gergiju (od 77. Dejvis) – Amos, Skip, Marš (od 77. Orije), Nkudu – Ljorente (od 63. Son), Moura (od 63. Eriksen).

Milan (4-3-3): Reina (od 46. Donaruma) – Abate (od 69. Antoneli), Musakio, Romanjoli, Kalabrija – Kesi, Lokateli, Čalhanoglu (od 78. Mauri) – Suso (od 46. Halilović), Borini (od 70. Kalinić), Kutrone (od 78. Cađut).


MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA

Mančester junajted – Real Madrid 2:1 (2:1)
/Sančez 18, Erera 27 – Benzema 45+3/

Totenhem – Milan 1:0 (0:0)
/Enkudu 47/

Barselona – Roma 2:4 (1:1)
/Rafinja 5, Malkom 49 – El Šaravi 34, Florenci 78, Kristante 83, Peroti 86 pen/

TABELA:

Foto: Action Images


tagovi

Žorž NkuduInternacionalni kup šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara