""
""

TRAGEDIJA U ENGLESKOJ: Igrač Hartlpula polomio vrat kopirajući Klinsmanovo radovanje

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.02.13. | 16:59

Nesrećni Denis Svels je proslavljao gol tako što se bacio na travu u stilu slavnog Nemca, ali je doživeo tešku povredu i za dlaku izbegao paralizu do kraja života

 

Napadač engleskog amatareskog niželigaša Katolik Kluba iz Hartlpula, Denis Svels (27) nikada više neće zaigrati fudbal, a može da bude srećan što ostatak života neće provesti u invalidskim kolicima, posle kobne proslave gola.

Izabrane vesti

Svels, koji je je i kapiten svog kluba, je postigao pobedonosni gol u meču i potrčao je prema klupi svog tima da podeli radost sa njima. Dok je trčao ka svojim saigračima, rešio je iskopira legendarnog Jirgena Klinsmana, koji je golove u Totenhemu proslavljao tako što se bacao na grudi i klizao po terenu. Podsetimo, Klinsman je to radovanje izmislio jer su ga Englezi konstatno prozivali da je simulator, pa je rešio da im se naruga.

Ali, nesrećnog Svelsa je ovakav način radovanja skupo koštao:
„Potrčao sam, bacio se i počeo da klizam po travi. Na tom putu sam naleteo na lokvu, koja je bila dublja nego što se činilo. Glava mi je naletela na veliki busen trave i zaglavila se, a ostatak tela se svom težinom nabio u vrat. Polomio sam dva vratna pršljenja i četiri leđna, koji su morali da budu zamenjeni plastičnima“, otkriva nesrećni Svels.

Posle povrede, šest minuta je ležao nepomično na terenu i mnogi su pomsilili da je ostao paralizovan.

Na sreću, ubrzo je prebačen u Univerzitetsku bolnicu Nort Tis, gde su ga operisali vrsni stručnjaci za ovakve vrste povreda. Operacija je trajala punih šest sati. Lekari su uspeli da saniraju povrede i spreče totalnu paralizu. Inače bi Svels ostatak života proveo u invalidskim kolicima.
„Na početku sam bio psihički uništen, ali sada shvatam da sam dobio drugu šansu da živim. Pijem devet tableta dnevno, dve godine ću provesti na raznim vrstama rehabilitacije i nikada više u životu neću moći da se bavim sportom. Bio sam u životnoj formi, a ova nesrećna proslava mi je sve to uništila. A, toliko puta sam ranije u karijeri proslavljao golove na takav način i nikada nisam doživeo ni ogrebotinu. Uostalom, ko ne voli da gol proslavi proklizavanjem na mokrom terenu? Nažalost, ja sam postao ekstremno nesrećan slučaj i dokaz da ne bi trebalo tako da se slavi“, rekao je Svels.

 


tagovi

ČempionšipEngleskaEvropaHartlpulJirgen KlinsmanLionel MesiPremijer ligaProslava gola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara