""
""

TRAGIKOMEDIJA: Ranđelović posramio užasnu Zvezdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.13. | 18:51

Iskusni golgeter sa dva pogotka bio igrač odluke na našem najvećem stadionu - 1:2

Bruka i sramota Crvene zvezde na Marakani! Fenomenalni Predrag Ranđelović, čovek koji će u septembru proslaviti 37. rođendan, posramio je crveno-bele usred Beograda. Sloboda je u jednom od derbija 29. kola Jelen Superlige, znatno lakše nego što je bilo ko mogao da pomisli, savladala Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:0) i praktično stavila tačku na još jednu očajnu sezonu beogradskog velikana.

Izabrane vesti

Izuzetno ofanzivno, ali i potpuno bezidejno ušao je Rikardo Sa Pinto u okršaj sa Užičanima. Formacija sa dva izrazita napadača Daudom i Mudrinskim, ali i Kasalicom i Milunovićem u veznom redu, uopšte nije dala rezultata.

Sloboda je bila odlično postavljena na terenu, markirala gotovo sve prilaze svom golu i stpljivo čekala svoju priliku. Ona je usledila u 33. minutu, kada je Aleksandar Pejović iskoristio neshvatljivu grešku Uroša Spajića, ekspresno uposlio Ranđelovića, koji je iz neposredne blizine bez većih problema matirao Bajkovića. Katastrofalna reakcija štopera Zvezde, koji je pomislio da su sudije signalizirale ofsajd Pejovića, ali njega nije bilo...

Crveno-beli su u prvom poluvremenu bili potpuno bezopasni. Nešto raspoloženiji od ostalih bili su Mladenović i Milunović, pa je Zvezda jedino po levom boku, koji su pokrivali upravo njih dvojica, uspela u nekoliko navrata da nadmudri gostujuću odbranu. Ipak, u ključnim trenucima su zakazali Kasalica i Dauda, koji su na početku drugog poluvremena i zamenjeni.

Upravo su njihove rezerve Mihajlović i Asamoa donekle uspeli da razmradaju napad ekipe Rikarda Sa Pinta, ali samo na kratko, pošto je ponovo usledio potop crveno-belih.

Dželat velikana sa Marakane Predrag Ranđelović je u 72. minutu ponovo pokazao kakvim arsenalom raspolaže. Galvao je prvo oteo loptu očajnim defanzivcima Zvezde, usledila je povratna za najboljeg napadača Užičana,  a potom i novi neodbranjiv udarac ka golu Bobana Bajkovića.

Do kraja meča zvižduci su parali nebo nad "Marakanom", posebno kada je lopta bila u nogama Aleksandra Pantića, kojeg je "istok" uzeo na zub. Po završetku utakmice na tapetu Delija bili su svi "manekeni" u crveno-belim dresovima...

Ovaj put, sasvim zasluženo.

CRVENA ZVEZDA – SLOBODA 1:2 (0:1)
/Mudrinski 83 - Ranđelović 33, 72/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: Oko 5.000;
Sudija: Anđelovski; 

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Pantić, Spajić, Petković, Mladenović (od 65. Savićević), Mijailović, Milivojević, Milunović, Kasalica (od 52. Asamoa), Dauda (od 61. Mihajlović), Mudrinski.

SLOBODA: Ranković, Vasilić, Lovrić, Bajić, Gojković, Pilipović, Knežević (od 80. Purić), Pejović, Galvao, Krstić (od 90. Lazarević), Ranđelović (od 90. Jovanović).


tagovi

FK Crvena zvezdaPredrag Ranđelovićsloboda užiceSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara