""
""

TRANSFERI (27. avgust): Krasić na pragu Liona, Totenhem sa 24 miliona evra aktivira otkupnu klauzulu Arde Turana

Vreme čitanja: 7min | uto. 27.08.13. | 17:45

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci...

22.15 - Benfika i dalje traga za golmanom, prve želje su Žulio Cezar i Foster iz seltika, a sada je u opticaju i treće ime: Sedrik Karaso iz Bordoa. 

Izabrane vesti

22.06 - ZVANIČNO: Žofri Kondogbija se seli iz Sevilje u Monako u transferu teškom 20 miliona evra. Opširnije o Kondogbiji, pročitajte OVDE

21.56 - U Laciju se i dalje nadaju Buraku Jilmazu, ali ako ne uspeju u nameri da dovedu Turčina, kao alternativa važi kupovina Alberta Đilardina

21.32 - Ostrvski mediji pišu da je Karlton Kol postigao dogovor sa Redingom i da će potpisati ugovor. On dolazi kao slobodan igrač iz Vest Hema. 

21.15 - Verder je blizu dogovora sa iskusnim italijanskom defanzivcem Kristijanom Molinarom. Klubu iz Bremena je potreban levi bek, a Molinaro je slobodan igrač pošto je raskinuo ugovor sa Štutgartom. 

21.01 - Hamburg je u pol poziciji da angažuje Gabrijela Torđea iz Udinezea, nekada velikog talenta kojeg su u domovini prozvali "Rumunski Mesi". 

20.44 - Miloš Krasić je na pragu Liona! Turski  i francuski mediji prenose da se Lion dogovorio sa Fenerbahčeom o jednogodišnjoj pozajmici Krasića. Najvažnija stvar u celoj priči je da klub sa Žerlana pristao da isplati Krasiću godišnju zaradu u visini od 2,3 miliona evra koliko je imao i u Fenerbahčeu. Podsetmo da su Srbina tražili Sevilja, Spartak, Đenova, Bolonja i još neki klubovi, ali niko nije bio spreman da mu ponudi platu iz Fenerbahčea. 

20.18 - I Šahtjor je u trci za Fabija Kvaljarelu! Posle Vest Hema, Noriča, Šalkea i još nekolicine klubova, iskusnog Napolitanca želi i prvak Ukrajine. 
"On je sjajan igrač i odmah bi ga doveo da mogu. Još pre dva meseca smo ga hteli, ali nismo uspeli da otpočnemo pregovore. Videćemo da li u finišu prelaznog roka možemo da ga dovedemo. Teško je ubediti Italijana da dođe u Ukrajinu. To je najveći problem", rekao je Šahtjorov trener Mirčea Lučesku

19.56 - Poslednji u nizu klubova koji pokušavaju da dovedu mladog Denisa Čeriševa iz Real Madrida je Zenit. Klub iz Sankt Peterburga se nada da će Čerišev prihvatiti poziv da se vrati u domovinu. 

19.42 - Pošto je izvisio u pokušaju da angažuje Vilijan kojeg mu je Čelsi oteo ispred nosa, Totenhem je pronašao novu metu za vezni red. Spremili su 24 miliona evra za sjajnog turskog vezistu Ardu Turana iz madridskog Atletika. Madriđani se ništa neće pitati jer upravo toliko iznosi otkupna klauzula, a Turčin ulazi u poslednju godinu ugovora. 

19.24 - Barselona nastavlja da "blindira" svoje talente. Produženje ugovora će u petak potpisati i Kristijan Teljo. On će se obavezati na vernost do 2018. godine, a nova otkupna klauzula će iznositi 25 miliona evra. 

19.16 - Švajcarski napadač Inosent Emeghara je i zvanično postao član Livorna, iako su ga tražili Lacio i još neki klubovi. 

19.04 - Munir El Hamdaui je napustio Fiorentinu i Italiju. Nekadašnji napadač Ajaksa se zaputio u Španiju gde će večeras ili najkasnije sutra potpisati ugovor sa Malagoma. 

18.48 - Prava pomama vlada za Viktorom Mozesom koji napušta Čelsi zbog prevelike konkurencije na ofanzivnim pozicijama. Posle Liverpula, za Nigerijca su zarizli i Njukasl, Everton i Šalke. 

18.31 - Posle Intera, još dva kluba su ušla u trku za talentovanog Argentinca iz Porta: Ikera Iturbea. Đenova i Vest Hem su takođe zainteresovani za momka koji je važio za čudo od deteta, ali u Portu nije zablistao.  

18.12 - Juventus misli na budućnost i sprema se da investira u mladog Brazilca Adrijana iz Flamenga. Reč je o 19-godišnjem ofanzivnom vezisti koji je već skrenuo pažnju velikih evropskih klubova. Juve je spreman da plati osam miliona evra, s tim što bi Adrijan ostao da igra u Flaemngu kao pozajmljen igrač u narednih šest meseci, možda i godinu dana. Mladog vezistu u domovini porede sa legendarnim Zikom

17.58 - Uprkos interesu Juventusa i Milana, sjajni italijanski vezista Alesandro Dijamanti ostaje u Bolonji. On će sutra i zvanično potpisati novi ugovor koji će ga za Bolonju vezati do leta 2018. godine. 

17.49 - Napadač Marseja Džordan Aju je na korak od prelaska u Vest Bromvič Albion. 

17.34 - Sošo je na jednogodišnju pozajmicu iz Vulverhemtpona doveo ofanzivnog vezistu Razaka Bukarija

17.17 - U narednih par sati, talentovani hrvatski napadač Ante Rebić će i zvanično postati član Fiorentine. U Firencu je danas u pratnji Falija Ramadanija doputovao i Slaven Žužul predsednik Rebćevog aktuelnog kluba Splita. Dogovor je već postignut, Splitu ide pet miliona evra plus dva miliona od narednog transfera Rebića. Mladi napadač će potpisati petogodišnji ugovor vredan 600.000 evra po sezoni. 

17.01 - Turski mediji navode da su u toku pregovori Galatasaraja i Real Madrida oko transfera Anhela Di Marije, koji će morati da napusti Santjago Bernabeu zbog dolaska Gereta Bejla. Za Argentinca se interesuje i Arsenal. 

16.50 - Sent Etjenov talentovani štoper Kurt Zuma je ovog leta bio na radaru brojnih premijerligaša, ali je ipak odlučio da ostane u Francuskoj i produžio je ugovor sa Sent Etjenom do 2017. godine. Kad smo već kod Francuske, recimo i da Lil sprema ozbiljnu novčanu kaznu za svog Florijana Tovana, koji odbija da se pojavi na treninzima i insisitra na transferu u Marsej.

16.42 - Blamaža protiv Kardifa gde su lako primali golove posle prekida i povrede Vensana Kompanija i Matije Nastasića znače da je Mančester Siti u urgentnoj potrazi za štoperom. Pelegriniju je neophodno pojačanje u srcu odbrane, budući da uz Leskota na mesto štopera igra Havi Garsija kao prinudno rešenje. Do sada je Martin Demikelis važio za potencijalno rešenje, a sada su se Građani okrenuli i Adilu Ramiju iz Valensije koji je bio na meti Napolija, Rome i dortmundske Borusije. 

16.26 - Marokansko krilo Usama Asaidi koji je pre godinu dana došao u Liverpul iz Herenevena, napustio je Enfild Roud. Asaidi je prešao na jednogodišnju pozajmicu u Stouk. 

16.10 - Dušan Basta je zapao za oko prvom favoritu za titulu u Italiji Juventusu! Barem tako tvrde italijanski mediji, koji navode da će mnogo toga zavisiti od toga da li će se Zebre dokopati Lige Evropa. Transfer bi koštao oko osam miliona evra.

15.32 – Kardif je otkrio da želi da kupi napadača Herenvena Alfreda Finbogasona. Velški klub spremio je šest miliona evra za 24-godišnjeg igrača, ali još ranije su Holanđani saopštili da nemaju nameru da ga prodaju ispod deset miliona evra.

15.15 - Milan je izgubio trku, Roma se dogovorila sa Fjorentinom o transferu Adema Ljajića. Opširnije pročitajte OVDE.

14.56 - Defanzivac Napolija Paolo Kanavaro ostaće u klubu sve do zimskog prelaznog roka, a onda će pronaći novu sredinu nezadovoljan što mu čelnici napuljskog kluba nisu ponudili produžetak ugovora koji ističe 2015. godine

14.23 – Predsednik Barselone Sandro Rosel demantovao je da su dobili ponudu PSŽ za Pedra u visini od 40 miliona evra. 

13.36 - Izgleda da je i toj sapunici došao kraj. Geret Bejl je propustio današnji trening Totenhema, a iz Engleske i Španije stižu jednako uverljive informacije da to znači njegov siguran transfer u Real. Velšanin će sutra doputovati u Madrid, gde će biti promovisan kao najskuplji igrač sveta svih vremena, pošto će kraljevski klub platiti 99 miliona evra.

13.24 - Bivši vezista Partizana Branimir Petrović raskinuo je saradnju sa Uralom. Srpski internacionalac stigao je u Ural 2001. godine i do sada odigrao 48 utakmica i postigao osam golova.
„Proveo sam ovde tri prelepe godine i doživeo lepe trenutke u karijeri. Povreda i ozbiljna operacija sprečila me je da dam veći doprinos klubu“, rekao je Petrović.

12.45 - Vezista Sevilje Žofri Kondogbija biće novo pojačanje Monaka. Klub iz Kneževine obavestio je Špance da je spreman da plati 20 miliona evra na ime obeštećenja, pa će se Francuz uskoro pridružiti Falkau, Rodrigezu, Mutinju...

12.10 - Reprezentativac Italije Lorenco Insinje produžio je ugovor sa Napolijem do leta 2018. godine, potvrdio je danas predsednik tog kluba Aurelio de Laurentis i dodao je i da će 22-godišnji fudbaler po sezoni zarađivati oko 700.000 evra.
"Želim Lorencu da ima veliku i trofejnu karijeru u Napoliju", napisao je De Laurentis na svom Tviter profilu.

11.47 – Mančester junajted poslao je novu ponudu Evertonu za Maruana Felainija. Karamele su prethodnu ponudu u vidu 28 miliona funti za Belgijanca i njegovog saigrača Lejtona Bajnsa odbili, a sada su dobili novu. Đavoli su na sto stavili 20 miliona funti, ali samo za Felainija.   

11.10 – Johan Kabaje želi da napusti Njukasl. Arsenal je pokazao interesovanje za vezistu Svraka, a izgleda da se umešao i PSŽ. Trener Svetaca Loran Blan izričito želi igrača koga je svojevremeno promovisao u reprezentativca Francvuske. 

10.40 – Real iz Madrida stavio je na transfer listu trojicu igrača, a u pitanju su Karim Benzema, Anhel di Marija i Mesut Ozil. Madriđani veruju da će od njihove prodaje inkasirati nešto više od 100 miliona evra, tako da će vratiti novac koji su dali za Gereta Bejla. Kraljevski klub planira da deo od toga novca, preciznije nešto manje od 50 miliona evra, uloži u pokušaj dovođenja Luisa Suareza iz Liverpula.   

10.24 – Generalni direktor Juventusa Bepe Marota potvrdio je da su zainteresovani za Huana Zunigu iz Napolija. Kolumbijcu ističe ugovor naredne godine, a on je priznao da bi želeo da nastavi karijeru u Torinu. Tu izjavu nisu mu oprostili navijači napuljskog kluba, koji su mu na meču sa Galatasarajem zviždali prilikom svakog kontakta sa loptom. Posle je ispraćen ovacijama pošto je skakao na terenu na skandiranje sa tribina „I ko ne skače, taj je Juventino“... 


10.00 – Menadžer Čelsija Žoze Murinjo, posle meča sa Mančester junajtedom, poručio je Vejnu Runiju da se izjasni povodom eventualnog prelaska na Stamford Bridž.
“Mančester je poseban klub koji ima posebne navijače i mislim da će Runi odlučiti da ostane. Ukoliko je tako odlučio, onda ćemo to ispoštovati i reći da odustajemo od njegovog angažovanja. Jednostavno moramo da znamo na čemu smo”, rekao je Murinjo.

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našem SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

međunarodni fudbalTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara