""
""

KRAJ: Ništa od Konopljanke, Venger odbijen i za Sisea, Heitinga u Fulamu! Ernaneš konačno u Interu...

Vreme čitanja: 21min | pet. 31.01.14. | 22:46

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci...

00.33 - I to bi bilo sve od nas za večeras, ali i za ovaj prelazni rok. Sutra očekujte detaljnu analizu šta se sve dešavalo na januarskoj fudbalskoj pijaci. Nadamo se da ste uživali u ovih nešto manje od mesec dana u kojima smo se trudili da vas obavestimo o svakom bitniom detalju u prelaznom roku. Bilo je možda i propusta, ali ko radi taj i greši. Ne zamerite :-) Dragi čitaoci MOZZART Sporta, želimo vam laku noć i nadamo se novim sličnim druženjima od 1. juna. Sportski pozdrav. 

Izabrane vesti

00.26 - Dragi navijači Liverpula, žao nam je, ali izgleda da je gotovo... Pored Gardijana, i Bi-Bi-Si i Dejli Mejl takđe javljaju da je od dolaska Konopljanke u Liverpul nema ništa... 

00.20 - Da vam razjasnimo i pitanje: Kada je završen prelazni rok u Engleskoj? Završen je u ponoć! Ali, klub ima pravo da dobije dodatnih sat vremena ako je u procesu papirologija za igrača iz inostranstva, tako da Redsi imaju fore do 01.00 časova. 

00.16 - Gardijan javlja da je posao oko Konopljanke propao. Dakle, Gardijan, a ne neki tabolid... 

00.11 - Reports Skaj Sportsa koji se javlja sa lica mesta ispred Enfild Rouda kaže da su u klubu svi nervozni dok čekaju da vide da li je transfer Konopljanke "prošao kroz papire" na vreme... Čekamo i mi. 

00.00- Kraj prelaznog roka u Engelskoj i Španiji. Sve je poznato osim sudbine Jevhena Konopljanke i njegovog transfera u Liverpul. Svi i dalje čekaju na neku zvaničnu potvrdu... Ni mi nećemo na spavanje dok ne saznamo! :-)

23.53 - ZVANIČNO: Tom Ins je prešao iz Blekpula u Kristal Palas na pozajmicu do kraja sezone! 

23.50 - Ipak ništa od transfera Nikolasa Otamendija iz Porta u Valensiju... 

23.48 - ZVANIČNO: Ever Banega je prešao u Njuels Old Bojse! 

23.41 - Manje od 20 minuta do zatvaranja pijace, a navijači Liverpula i dalje s nestrpljenjem čekaju potvrdu o dolasku Jevhena Konopljanke... 

23.34 - Barselona je kupila golmana! Opširnije OVDE!

23.32 - ZVANIČNO: Džoni Heitinga je novi fudbaler Fulama! 

23.30 - Ekspresno! Njukasl je odbio zahtev Arsenala za pozajmicu Papisa Sisea. Svrake ne žele pozajmicu već trajan transfer. Izgleda da Venger ipak neće dovesti napadača... 

23.26 - Vest Hemov napadač Modibo Maiga se seli u KPR na pozjamicu do kraja sezone. 

23.11 - Da li je to Arsen Venger spremio bombu za poslednji sat prelaznog roka? Najnovije vesti glase da menadžer Arsenala pokušava da dovede Papisa Sisea kojeg Njukasl jedva čeka da se otarasi i kojeg su nudili Menhengladbahu, Trabzonu, Benfiki... Venger je tokom dana pokušavao da dovede Klosea ili Kalua na pozajmicu, ali nije uspeo. Sada će pokušati da pozajmi Sisea. Ali, da nije možda malo zakasnio?

23.06 - Kristal Palas završava transfer Džoa Ledlija iz Seltika. 

23.04 - ZVANIČNO: Nekadašnji fudbaler Barselone, Đefren prešao je iz Sporting Lisabona u Vljadolid. 

23.02 - ZVANIČNO: Filip Senderos u Valensiji do kraja sezone. 

23.00 - Završen je prelazni rok u Italiji! Još sat vremena za Špance i Engleze.  

22.59 - Kakav obrt! Fredi Guarin je bio na pragu Juventusa, a onda je večeras produžio ugovor sa Interom do 2017. godine pod mnogo boljim finansijskim uslovima. Pare su rešile njegovo "nezadovoljstvo"

22.50 - Konopljanka prošao lekarske preglede! Čeka se zvanična potvrda Liverpula. 

22.41 - ZVANIČNO! Inter je dobio svoje veliko pojačanje! Ernaneš je novi član Neroazura. Popularni Prorok dolazi iz Lacija za 20 miliona evra. Zarađivaće oko tri miliona evra po sezoni. Pre 10 godina, Inter je iz Lacija doveo Dejana Stankovića. Valjda žće im Ernaneš biti taličan kao i Deki

22.36 - Valensija dovodi i Filipa Senderosa, Švajcarca koji je višak u Fulamu. 

22.29 - Inter ima manje od pola sata da završi transfer Ernaneša. Još nema zvanične potvrde da je posao gotov, iako se to najavljuje od juče... 

22.23 - ZVANIČNO: Hamburg je angažovao iskusnog Patrika Ovomojelu koji je bio slobodan igrač. 

22.13 - Poslednje informacije glase da je predsednik Dnjipra popustio i da je prihvatio ponudu Liverpula tešku 19 miliona evra za Jevhena Konopljanku. "Ukrajinski Mesi" se trenutno nalazi u Liverpulu na lekarskim pregledima. Ugovor na četiri i po godine, nedeljna plata od 70.000 evra. Ali, Liverpul vodi bitku sa vremenom i moraju ekspresno da završavaju papirologiju ako žele do ponoći da potpišu najveće pojačanje... 

22.01 - Everton je u pregovorima sa madridskim Atletikom za vezistu Marija Suareza. Da li Španac biti noćni poklon za navijače Karamela? Menadžer Roberto Martinez je ponudio 12 miliona evra za Suareza

21.58 - Čekaju se vesti o Jevhenu Konopljanki. Liverpul pokušava... Kreće ludnica u poslednjih dva sata prelaznog roka! 

21.50 - Galatasaraj dovodi Andreu Ranokiju iz Intera! Gazeta delo Sport kaže da je sve dogovoreno. Ipak, večeras verovatno neće biti zvanične potvrde jer se prelazni rok u Turskoj završava u ponedeljak. 

21.43 - Lacio je ponudio Parmi šest miliona evra, Parma je pristala, ali je Džonatan Biabiani u poslednjem momentu odbio ponudu Rimljana! 

21.37 - Ever Banega se seli iz Valensije u Njuells Old Bojse, pošto mu je propao transfer u Atletiko zbog dolaska Dijega. Ostalo je još da se usaglase detalji... 

21.26 - Vesti iz Rome. Toloi je i zvanično potpisao ugovor i rešio problem štopera. Markinjo je i zvanično prešao u Veronu na pozajmicu, ali je mladi Tin Jedvaj odbio da ide u Veronu i ostaje u taboru Vučice. 

21.23 - Dolazak Otamendija u Valensiju znači i prodaju jednog od štopera. Izgleda da je u pitanju Rikardo Košta koji je na korak od selidbe u Bešiktaš. 

21.20 - ZVANIČNO: Dimitar Berbatov do kraja sezone na pozajmici u Monaku! 

21.17 - Ovo zvuči pomalo smešno, ali je surova i tužna realnost za navijače Liverpula. Hteli su da dovedu Svonsijevog štopera Čika, ali ih je Mihael Laudrup glatko odjavio. Dakle, ljudi ne mogu da dovedu ni Čika?! Onakvi navijači zaslužuju bolje rukovodstvo... U poslednje dve godine su bili na pragu potpisivanja Dempsija, Mhitarjana, Sigurdsona, Eriksena, Salaha... I svi znamo kako se to završilo. 

21.14 - Federiko Makeda na pozajmici u Birmingemu. 

21.11 - Filip Đorđević bi mogao da bude jedan od igrača koji će obeležiti poslednje časove prelaznog roka. Iako je napadač Nanta sve dogovorio sa Lacijom za naredno leto, možda promeni mišljenje jer su Vest Hem i Kardif uporni u nameri da ga angažuju. Olardajs nije uspeo da dovede Mitroglua i Fosena i sada se fokusirao na Đorđevića. I Solskjer je podjednako zainteresovan... Ali, obojica imaju još samo par sati fore. Takođe, moraće da imaju finansijski jake "argumente". 

21.00 - Milan Vilotić prelazi iz Grashopersa u Jang Bojs gde će zameniti zemljaka Dušana Veškovca koji je pojačao Tuluz. Grashopersu su pare hitno potrebne, a Vilotića u Jang Bojsima želi bivši trener Uli Forte koji ga je trenirao u Grashopersu. Visina transfera iznosi oko 1,7 miliona evra. . 

20.49 - Konačno se završi i sapunica oko Ishaka Belfodila. Mladi Alžirac je letos uz mnogo popmpe stigao iz Parme u Inter najavljen kao "Novi Benzema", trebalo je da sa Maurom Ikardijem napravi tandem koji će u narednih 10 godina nositi Inter, ali... Belfodil nije uopšte zaslužio poverenje Macarija i malo je igrao, Ikardi je bio bio nešto manje loš... Macari je odlučio da se reši Belfodila, KPR i Vest Hem su bili u igri, ali je posao propao. Na kraju je ostala Italija kao jedina opcija. Sasuolo, Katanija, Bolonja i Livorno su bili u trci, a na kraju je Belfodil izabrao Livorno. Pozajmica do kraja sezone, plata 400.000 evra. 

20.37 - Brazilski napadač Veliton je odbio ponudu Rubina da u Kazanju zameni Salomona Rondona novo pojačanje Zenita i prešao je u Seltu na pozajmicu iz Spartaka. 

20.30 - ZVANIČNO: Kim Kalstrom je novi igrač Arsenala! Završio je lekarske preglede i došao na pozajmicu do kraja sezone iz moskovskog Spartaka. Popuniće rupu na sredini terena nastalu povredom Arona Ramzija i suspenzijom Metjua Flaminija. Ipak, ono šravo se tek očekuje. Navijači Arsenala se nadaju da će Venger do ponoći angažovati napadača. 

20.25 - Nastavlja se saga oko Džonatana Biabianija. Nije hteo u Gvangžu, Juventus nije poslao konktretnu ponudu, Milan je ispao iz trke i sada je u igri ostao samo Lacio. 

20.19 - I Porto ima želju za poslednje sate prelaznog roka. Pokušavaju da angažuju Havija Garsiju iz Mančester Sitija na koga Pelegrini i ne računa baš previše. 

20.09 - U Njukaslu ne odustaju! Nadaju se da će Filip Đuričić ipak biti spas u očajničkoj potreazi za ofanzivnim vezistom. Nisu uspeli sa Kabeljom i Grenijeom, a onda su se juče ustremili na Đuričića. Benfika je prvo odbila ponudu od 10 miliona evra, onda i drugu od 12 miliona, ali Svarke su spremile i treću. Nude novac i Papisa Sisea

20.03 - Trenutno najtalentovaniji fudbaler Atletiko Madrida Oliver Tores do kraja sezone igraće na pozajmici u Viljarealu. Ovaj 19-godišnji vezista nema mesta za sada u startnoj postavi Jorgandžija, pa je Simeone odlučio da ga pošalje u tim u kojem će moći da ugrabi značajniju minutažu.

19.59 - Na zvaničnom sajtu Kjeva pojavila se najnovija informacija - 26-godišnji napadač Lokomotive iz Moskve Viktor Obina ponovo će obući dres Letećih magaraca. On će u Veronu stići na pozajmicu do kraja sezone. 

19.52 - Kristal Palas dobija pojačanje u poslednji čas – 27-godišnji vezista Seltika Džoi Ledli stigao je u London, gde će obaviti medicinske preglede, a potom i postati deo čete Tonija Pulisa. Finansijski detalji biće naknadno objavljeni.

19.26 - Iako se tokom dana spekulisalo da će biti jedino pojačanje Mančester Junajteda u poslednjem danu prelaznog roka, Nikolas Otamendi je umesto na Old Trafordu završio na Mestalji. Argentinski štoper koji može uspešno da igra i na poziciji desnog beka je prešao iz Porta u Valensiju na pozajmicu do kraja sezone. Nije bio zadovoljan minutažom u Portu, spekulisalo se da ga žele mnogi jači klubovi, pa je veliko iznenađenje što je na kraju završio u Velsniji... 

19.15 - ZVANIČNO: Pablo Danijel Osvaldo je novi igrač Juventusa! Napadač je prošao lekarske preglede i igraće za Staru damu do kraja sezone kao pozajmljen igrač Sautemptona s opcijom da ga italijanski šampion otkupi za 20 miliona evra narednog leta. 

19.09 - Arsen Venger je pokušao da dovede Salomona Kalua iz Lila, ali nije uspeo. Menadžer Tobdžija je hteo tamnoputog napadača na pozajmicu, što su u Lilu odbili. Ipak, za očekivati je da do ponoći neki napadač sleti na Emirate. 

18.55 - Viktor Valdes je odbio i poslednju ponudu za produženje ugovora sa Barselonom, saopšteno je na klupskom sajtu. To znači i definitivan razlaz golmana i katalonskog kluba narednog leta. Sledeća destinacija je najverovatnije Monako gde ga već odavno čeka "masan" ugovor, a na golu Barselone će ga najevrovatnije zameniti Mark Andre Ter Štegen ili možda Pepe Reina

18.50 - Đenova je vratila Đuzepea Skulija iz Lacija. Ali, tek pošto su ih odbili Fabio Kvaljarela i Sebastijan Đovinko iz Juventusa. 

18.45 - Posle osam godina kapiten Paolo Kanavaro je napustio Napoli. Jednostavno, Rafa Benitez ga je oterao. Iskusni defanzivac nastavlja karijeru u Sasuolu gde će igrati kao pozajmljen igrač do kraja sezone. 

18.34 - Sem Olardajs kao da ima plan da celog dana ostalim klubovima pravi probleme. Prvo je pokušao da preotme Mitroglua Fulamu, a sada kvari posao Aston Vili za belgijskog napadača Jelea Fosena

18.32 - ZVANIČNO: Kontroverzni Brazilac iz zagrebačkog Dinama, Samir je novi član španskog Hetafea. 

18.26 - Posle Holtbija i Mitroglua, još jedno veliko pojačanje stiže u Fulam. Reč je o Džoniju Heitingi. Do kraja večeri očekujemo i zvaničnu potvrdu. 

18.18 - Bivši fudbaler Vojvodine Miroslav Stevanović odigraće narednih šest meseci na pozajmici u Alavesu. Mladi vezista nije dobio priliku da se iskaže u dresu Sevilje... 

18.05 - Sampdorija i Parma razmenili napadače. Stefano Okaka Čuka ide kod Mihajlovića, u suprotnom smeru će Nikola Poci

17.58 - Ovo nisu lepe vesti za navijače Liverpula... Transfer Jevhena Konopljanke se izgleda izkomplikovao. Liverpulov direktor Ian Er je u Ukrajini, ali ne može da privede posao kraju. Da je situacija ozbiljna, govori i podatak da već pokušavaju da dovedu Nasera Čadlija iz Totenhema koji je plan B. Strašno je kako Liverpul u poslednjih nekoliko prelaznih rokova ne ume da završi posao. U poslednjih par su izvisili za Demspija, Sigurdsona, Salaha, a sada izgleda i za Konopljanku... Izgleda da bi Ian Er mogao da nađe posao u nekim od srpskih klubova, pošto je tako sposoban...  

17.42 - Da napravimo i presek očekivanja za večeras. Realnih očekivanja. Do kraja prelaznog roka bi trebalo da se ozvaniče transferi Ernaneša u Inter, Osvalda u Juventus, Kalstroma u Arsenal, Berbatova u Monako. Svi oni su prošli lekarske preglede i samo se čeka zvanična prezentacija. Takođe, realno je za očekivati da i Jevhen Konopljanka postane član Liverpula i da Etjen Kapu potpiše za Napoli. Milan juri pojačanje u ofanzivi, Biabiani je otpao, sada se priča o Naniju. Neizvesno je šta će biti sa Guarinom. Juve gleda kako da proda Kvaljarelu ili Đovinka. Belfodil bira između Katanije i Livorna. Videćemo i šta će biti sa Kloseom, Nanijem, Heitingom, Ranokijom, Astorijem... 

17.28 - Poslednje vesti sa Ostrva glase da je Mančester Siti odustao og mega ponude za Portove igrače Elijakvima Mangalu i Fernanda. Porto je tražio 42,5 miliona evra za pomenuti tandem i Sitijevi emisari su se spakovali i napuštaju Portugal. Mangala ostaje glavna meta za leto, dok će Fernandu narednog leta isteći ugovor i biće slobodan agent. 

17.18 - ZVANIČNO: Gael Kakuta je novi igrač Lacija. Rimljani su se dogovorili sa Čelsijem. Pozajmica do kraja sezone, s opcijom da ga Lacio otkupi za dva miliona evra i potpiše na tri godine. Francuz će do kraja sezone zarađivati pola miliona evra u Laciju, a ako ga otkupe milion evra po sezoni. 

17.09 - Fabio Kvaljarela je odbio Kardif, ali ipak bi mogao da završi na Ostrvu jer ga želi i Aston Vila. Juventus jednostavno mora do večeras da se reši Kvaljarele, Vučinića ili Đovinka. Imaju previše napadača. 

16.56 - ZVANIČNO: Pablo Armero je otišao na pozajmicu iz Napolija u Vest Hem. Takođe, Napolitanci su saopštili da je i zvanično završen posao oko levog beka Sent Etjena, Fauzija Gulama. On je potpisao ugovor do 2018. godine. 

16.53 - Posle sjajnog iskustva sa Kristijanom Bentekeom, Aston Vila po novog napadača ide opet u Belgiju. I to baš u Genk odakle su doveli Bentekea. Vilina meta je Jele Fosen koji je igrao sjajno u tandemu sa Bentekeom pre par godina. Mladi napadač bi tako mogao da nastavi trend belgijskih fudbalera u Premijer ligi i pridruži se Bentekeu, Azaru, Lukakuu, Vermalenu, Vertongenu, Miraljasu, Felainiju... 

16.47 - Vest da je Mitroglu potpisao za Fulam je posebno obradovala Rija Ferdinanda
"Fulam je upravo potpisao zvezdu našeg rivala u Ligi šampiona... Dobar posao Rene", napisao je Ferdinand na Tviteru. 
Ovo zaista jesu dobre vesti za Ferdinanda pred okršaje Junajteda i Olimpijakosa u osmini finala Lige šampiona, jer s obzirom u kakvoj je formi Mitroglu i s obzirom da je Rio na zalasku karijere i da igra sve lošije, engleski defanzivac zaista treba da se zahvali treneru Fulama Reneu Mojlenstinu koji je ranije radio kao pomoćni trener u Mančester Junajtedu. 

16.40 - Odbijena je i druga ponuda Njukasla za Filipa Đuričića. Benfika ne želi da proda Srbina ni za 12 miliona evra koliko je glasila pojačana ponuda Svarka. Prva je iznosila dva miliona manje. 

16.35 - Vezista Čelsija na pozajmici u Viteseu na putu je da postane novi član Lacija gde će zameniti Ernaneša

16.27 - BOMBA! Konačno! Kostas Mitroglu je novi igrač Fulama, pošto Vest Hem nije uspeo da pokvari posao. Ono što se spekulisalo poslednja dva dana, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu. Visina transfera je 15 miliona evra, a najbolji grčki fudbaler dolazi na mesto Dimitra Berbatova koji završava transfer u Monako. Poptisao je ugovor na četiri i po godine. Mitroglua je u Olimpijakosu nasledio Nelson Valdez

Kosta Mitroglu skrenuo levo na semaforu?

16.13 - Evo zanimljivih vesti! Trabzon je ponudio Njukaslu 8 miliona evra za Papisa Sisea. Klub sa severa Engleske želi da se reši Senegalca, nudili su ga Menhengladbahu, ali on želi da ostane do kraja sezone, a onda prihvati bogatu ponudu iz Katara. Takođe, pominje se da je Njukasl spreman da pošalje još veću ponudu Benfiki od početnih 10 miliona evra za Filipa Đuričića

16.05 - Za petnaestak minuta na mančesterski aerodrom će sleteti privatni avion iz Porta. Ko li je u njemu? Otamendi (Junajted) ili Fernando i Managala (Siti)?

15.57 - Da podsetimo i do kada traje pijaca u najjačim evropskim ligama. Nemci prvi završavaju: u 18.00 časova. Za razliku od prethodnih sezona, Italijani su produžili rok do 23.00 časa, a pijaca se u ponoć zatvara u Engleskoj, Španiji, Francuskoj, Holandiji... Prelazni rok još sutra traje u Ukrajini i Turskoj, a u Rusiji čak do 27. februara. 

15.54 - Evo i malog podsećanja na najgore transfere urađenje tokom poslednjeg dana u prelaznim rokovima na Ostrvu. Sigurno su vam poznata mnoga od ovih imena

15.45 - Lacio je u panici da nađe zamenu za Ernaneša. Opcije su Bonaventura iz Atalante i sjajni Panajotis Kone iz Bolonje. 

15.34 - Fali još samo zvanična potvrda, ali sve je dogovoreno oko transfera Jevhena Konopljanke iz Dnjipra u Liverpul. 

15.28 - Mančester Siti odbio ponudu Liverpula za defanzivca Majku Ričardsa

15.23 - Gotovo! Dijego se vratio u Atletiko iz Madrida. Opširnije o transferu pročitajte OVDE

15.16 - ZVANIČNO: Kristal Palas je za milion i po funti doveo golmana Vulverhemptona Vejna Henesija i od Sautemtpona je za 1,75 miliona funti otkupio ugovor Džejmsa Pančeona

15.00 - Evo i fotka da konačno potvrdi: Tandem Mančester Junajteda na pozajmici u Kardifu. 

14.57 - Ibrahim Afelaj je odbio ponudu Viljareala da se preseli tamo na pozajmicu do kraja sezone i odlučio da ostane u Barseloni. 

14.50 - Napoli je krenuo u konačnu ofanzivu na Etjena Kapua, francuskog defanzivnog vezistu iz Totenhema kojeg love već desetak dana. Najnovija i verovatno poslednja ponuda Napolitanaca glasi: 14 miliona evra! 

14.47 - Dan pošto je sa njim potpisala ugovor, Roma je prosledila Petra Golubovića na pozajmicu u Novaru. 

14.40 - ZVANIČNO: Valensija je dovela napadača Kruzeira Vinisijusa Arauha i za polovinu njegovog ugovora platila 3,5 miliona evra. 

14.28 - Evo zanimljivih vesti iz Porta. Fernando i Nikolas Otamendi nisu među pozvanim igračima za sutrašnji meč protiv Maritima, ali Mangala jeste. To može da znači da su Fernando i Otamendi sve bliži selidbi u Mančester. Junajted želi obojicu, Siti samo Fernanda

14.24 - Roma je pozajmila Veroni do kraja sezone brazilskog vezistu Markinja i hrvatskog defanzivca Tina Jedvaja. Danas će za Vučicu potpisati supertalentovani brazilski štoper Rafael Toloi

14.19 - Milan je izgleda izvisio za dovođenje Džonatana Biabianija. Sastanak klupskih čelnika Galijanija i Leonardija je prošao bez konačnog dogovora i Francuz će verovatno ostati u Parmi. 

14.06 - Sjajne vesti za navijače mardidskog Atletika, a među vama ih ima mnogo... Brazilski plemejker Dijego se bi do večeras trebalo da kompletira transfer u Atletiko iz Volfsburga. Simeone ga je želeo još od letos, ali Volfsburg se nećkao. Nemci su konačno popustili i Dijego dolazi na pozajmicu do kraja sezone. Imaće manja primanja nego u Volfsburgu, ali je srećan što opet sarađuje sa Simeoneom. Ovaj transfer znači i odlazak francuskog veziste Žozue Gilvagija. On je letos kupljen iz Sent Etjena za 10 miliona evra, ali se nije dobro pokazao i biće vraćen u Sent Etjen kao pozajmljen igrač. 

13.54 - Mančester Siti i dalje radi na dovođenju Portovog tandema Eliakvim Mangala - Fernando. Ako dođe Mangala, to znači i siguran odlazak Džoliona Leskota u Bešiktaš. Čak će Siti i da plati svom štoperu da se preseli u Tursku. 

13.49 - Veteran Aron Hjuz je napustio Fulam i preselio se u KPR na pozajmicu do kraja sezone. 

13.43 - Najviše vaših komentara se jutros odnosi na Liverpul, pa evo da se malo pozabavimo i dešavanjima na Enfild Rudu. Od početka prelaznog roka, Rodžers traži ofanzivnog vezistu i zadnjeg veznog. Konopljnka je rešenje prvog problema i do kraja dana bi trebalo da potpiše. Drugi pik je bio Jan M'Vila iz Rubina (iz koga igrači odlaze kao na traci), ali poslednje informacije glase da od tog transfera nema ništa i da je ceo posao propao. Poslednja Rodžersova šansa je da menja Agera za Gokana Inlera.  

13.40 - Dakle, ko je sve na lekarskim pregledima? Osvaldo u Juventusu, Kalstrom u Arsenalu, Toloi u Romi, Berbatov u Monaku... Ti transferi će biti i zvanično realizovani u narednih par sati. 

13.35 - Milan je izvisio (tačnije, Kevin Konstan je sve upropastio) za dovođenje Pabla Armera. Kolumbijac je prošao lekarske preglede, Vest Hem i Napoli su se dogovorili i Armero će narednih šest meseci provesti na Apton Parku kao pozajmljen igrač. 

13.29 - Bomba iz Rusije! Sjajni venecuelanski napadač Salomon Rondon je prešao iz Rubina u Zenit za 11 miliona evra. Veliki udarac za klub iz Kazanja, koji je juče ostao i bez drugog najboljeg napadača Natha koji je prešao u PAOK. Rubin sada nudi 10 miliona evra za Artema Dzjubu iz Rostova koji bi zamenio Rondona. 

13.25 - Kim Kalstrom je već doputovao u London na potpisivanje ugovora sa Arsenalom, ali to nije sve od Arsena Vengera za danas. Spermio je bombu po imenu Miroslav Klose! Dugo je tražio špica i odlučio se za iskusnog Nemca koji bi mogao da bude tas na vagi koji će u šampionskoj trci prevagnuti na Arsenalovu stranu. Nemac ima još šest meseci ugovora sa Lacijom, ali bi rado prešao u Arsenal. Ostaje da dva kluba nađu zajednički jezik... 

13.20 - ZVANIČNO: Luis Holtbi je prešao iz totenhema u Fulam na pozajmicu do kraja sezone. 

13.17 - Dve vesti iz Francuske. Bafetembi Gomis je odbio ponude Evertona i Fulama, a Bris Đa Đeđe je prešao iz Evijana u Marsej. 

13.11 - Posle Galatasaraja, sada je i Kardif ušao u trku za odličnog štopera Kaljarija davidea Astorija. Već nekoliko poslednjih prelaznih rokova, Astori se pominjao kao pojačanje nekih jačih klubova, ali nikako da pobegne sa Sardinije. Možda je danas vreme za to? 

13.07 - Propao mu je transfer u KPR, a u Interu ga ne žele. Ishak Belfodil do kraja dana mora da pronađe novi klub, a jedine opcije su trenutno Katanija i Livorno. Pregovori se vode... Naravno, pozajmica je u pitanju. 

13.06 - Napadač Vulverhemptona Kevin Dojl na pragu je pozajmice u Kvins Park Rendžers.

13.00 - Kim Kalstrom je u trening centru Arsenala. Mogao bi da bude iznenađenje prelaznog roka.

12.40 - Priča dana nam dolazi iz Noriča! Priča za relaksaciju, da se malo nasmejemo. Kada su televizijske ekipe, koje poslednjeg dana prelaznog roka kampuju ispred trening centara svih premijerligaša, upitale Vesa Hulahana ide li iz tabora Kanarinaca 31-godišnji Irac ih je šokirao odgovorom.
"Nadam se, ovo je je..no us..n klub".

Šarmantan mladić, nema šta.

12.35 - Glasine iz Italije kažu da je Hatem Ben-Arfa ponuđen Interu, pošto je kod Alana Pardjua uglavnom sedeo na klupi Njukasla. Ali, za sada je sve u domenu glasina. Potvrda ni sa jedne strane. Bunare menadžeri?

12.32 - Bomba nam stiže sa Azurne obale!!! Dimitar Berbatov nikada nije krio da mu je novac prioritet, a sada je pronašao pravu sredinu za sebe. Bugarski golgeter je na lekarskim pregledima u Monaku u kojem će imati zadatak da odmeni teško povređenog Radamela Falkaa. Deluje da nije taj kalibar, ali... Sigurno će mu Kneževi dati više miliona razloga da se potrudi. Jedva čekamo da čujemo koja je suma u pitanju.

12.23 - Španski El Konfidensijal piše da je Serhio Ramos pristao da potpiše novi ugovor sa Realom, kojim bi se Kraljevskom klubu obavezao na vernost do 2019. godine. Ideja je očigledna - kraj karijere na Bernabeu.

12.20 – Sudeći po izveštajima iz Ukrajine, Liverpul je osigurao dolazak prvog, a možda i jedinog zimskog pojačanja. Jasno, u pitanju je prvotimac Dnjipra Jevhen Konopljanka, koji je navodno odbio Totenhem zbog Redsa. Transfer bi trebalo da je vredan 16 miliona funti, a 24-godišnji krilni fudbaler bi trebalo da dobije 60.000 funti nedeljno za ugovor na četiri i po godine.

12.13 - Liverpul je navodno odbio ponudu Valensiju za Jaga Aspasa, iako se Španac nije naigrao na Enfildu. Brendan Rodžers mu je, ipak, sugerisao da će se to uskoro promeniti i ubedio ga da pokuša još jednom.

12.10 -Engleski i Portugalski mediji bruje o osmočasovnom sastanku predstavnika Mančester Sitija i Porta sa dve tačke dnevnog reda - Elijakim Mangala i Fernando. Zavisno od izvora cena za pomenuti dvojac se kreće između 42 i 56 miliona evra. Dogovora još nema, a sva je prilika da će, ako ga i bude, i Mangala i Fernando ostati na stadionu Dragao do kraja sezone.

12.04 - Nešto malo iz Nemačke. Defanzivac Hofenhajma Metju Delpije na korak je od selidbe u Utreht, Volfsburg je Srđana Lakića prosledio na pozajmicu drugoligašu Kajzerslauternu, dok je Verder za dva miliona evra iz Bordoa doveo vezistu Ludovika Obranijaka.

12.00 - Predstavnici Liverpula su u Ukrajini i pokušavaju da izdejstvuju transfer Jevhena Konopljanke iz Dnjipra. Fudbalerov predstavnik u Engleskoj Džejms Lipet, ipak, kaže da je sve još na dugačkom štapu. Jer...
"Nadamo se, ali neke komplikacije na koje smo naleteli prilikom pregovora su bukvalno neverovatne", prenosi ESPN, ali bez ulaženja u detalje.

11.54 - Vest Hemu se baš ne ide nazad u Čempionšip. BBC navodi da su Čekićari na pragu dogovora sa kolumbijskim levim bekom Pablom Armerom, koji je postao viša na San Paulu posle dolaska Fauzija Gulama u Napoli. Armero je već prošao lekarske preglede u Italiji.

11.47 - Kurt Zuma i zvanično u Čelsiju za 12 miliona funti! Veliki korak u karijeri mladog štopera. Uskoro novi detalji transfera iz Sent Etjena.

Kim Kalstrom - prva meta Arsenala11.43 - Engleski mediji su iskopali potencijalno pojačanje za Arsenalovu vezu. U pitanju je Šveđanin iz moskovskog Spartaka Kim Kalstrom! Arsenal je na Tviteru objavio da su šanse da 31-godišnji veteran i stigne na Emirejts oko 80 odsto. Ubrzo je, međutim, poruka povučena....

11.25 - Mitroglu na ceni u Londonu! Navodno se zainteresovao i Totenhem, koji se dovodio u vezu i sa Berbatovim. Kod kog će semafora skrenuti golgeter Olimpijakosa? Ili mu menadžeri samo dižu cenu?

11.24 - Napadač Intera Ishak Belfodil ipak neće na šestomesečnu pozajmicu u Kvins Park Rendžers. Trener Policajaca Hari Rednap otkrio je da je ceo posao juče propao.

11.21 - I opet o Mančester junajtedu! I-Es-Pi-En javlja da je Dejvid Mojes imenovao Emanuela Ebua kao idealno pojačanje. Samo još da se uprava kluba dogovori sa Galatasarajem. Izgleda je, ipak, ostao neki dinar u kasi na Old Trafordu.

11.15 - Dileme nije ni bilo, ali sada je i zvanično - Miloš Jojić je novi fudbaler Borusije Dortmund, potvrdili su Milioneri na klupskom sajtu! Srbin u evropskom viceprvaku. Samo napred Jojiću!

11.10  - Dvojac Mančester junajted Vilfred Zaha/Fabio i zvanično je prosleđen Kardif Sitiju na pozajmicu. Sa druge strane, Dejvid Mojes se navodno namerio da Androsa Taunsenda, čudo iz Totenhema. Međutim, informacija dolazi od tabloida San, pa nismo baš ubeđeni u njenu tačnost, a već smo naveli da na Old Trafordu imaju stegnut budžet.

11.05 – Potpuna rekostrukcija na Mestalji. Već smo pisali o tome, a španski mediji sada donose i imena novih klubova. Banega je, kao što smo rekli, na pragu Atletika, Kanales za 3,5 miliona evra ide u Real Sosijedad, Postiga će u Lacio, a Pabon u Bajer Leverkuzen.

11.03 – Radno i na Visente Kalderonu. Među kandidatima su Banega, Dijego Ribas, Rodvel, pa i Havijer Pastore. Argentinski Ole piše da u Atletiko stiže i 18-godišnjja sanezacija iz San Lorenca, napadač Anhel Korea. Ali, tek na leto. Da li će on biti taj koji će nastaviti nisku rasnih golgetera u Madridu?

10.52 Pablo Osvaldo je, prenosi Gazeta delo Sport, stigao u Torino. Prođe li lekarske preglede trener Juventusa Antonio Konte imaće slatke muke pri odabiru napadača, jer tu su već Tevez, Ljorente, Vučinić, Kvaljarela, Đovinka... Utisak je da će neko morati da ide.10.45 – Panika na Krejven Kotidžu! Vest Hem bi, naime, mogao da Fulamu preotme dragulj u vidu Kostasa Mitroglua (na slici)! Sem Alerdajs želi da na taj način nadomesti odlazak Lasine Traorea. Međutim, prethodno će morati da obezbedi i novac, a to bi moglo da se desi prodajom Moa Dijamea Kvins Park Rendžersu.

10.38 – Toni Kros ipak neće u Mančester junajted, barem ne sada. Dejvid Mojes se previše istrošio za Huana Matu, pa mu budžet ne dozvoljava da istrese još 30 miliona evra za asa Bajerna.

10.35 – Havijer Ćićarito Ernandez ostaje u Mančester junajtedu, iako je bio na pragu selidbe sa Old Traforda.
"Pregovarao sam sa mnogim klubova, jednim iz svetskih TOP 10. Bilo je interesovanja kluba iz Nemačke, jednog iz Francuske, po dva iz Španije i Italije. Ali, Havijer je pod ugovorom sa Mančester junajtedom", naveo je menadžer Eduardo Ernandez.

10.30 – Dobra vest za navijače Arsenala. Arsen Venger još nije odustao od dovođenja potencijalnih pojačanja. Letos je pogodio sa Mesutom Ozilom, a da li će i sada? Ipak, Julijan Draksler, mladi napadač Šalkea, po svemu sudeći je ispao iz igre.
"Još pokušavamo da dovedemo jednog igrača, ali samo zbog povrede Arona Remzija i suspenzije Metjua Flaminija. Što se tiče Drakslera, celu tu situaciju su zakuvali mediji, ne ja", rekao je francuski stručnjak.

Inače, mediji u vezu sa Tobdžijama dovode pola Evrope. Tu računajući i Miroslava Klozea, Alvara Moratu, Kristijana Telja...

10.26 – Engleski mediji prenose da je Njukasl odustao od dovođenja srpskog internacionalca iz Benfike Filipa Đuričića, koji po svemu sudeći ostaje na Lužu makar do leta.

10.24 – Za početak jedna protokolarna informacija o kojom smo već pisali. Modibo Dijakite upravo je na lerkarskim pregledima u Firenci. Defanzivac Sanderlenda će prolećni deo polusezone provesti na pozajmici u Fjorentini.

Dobrodošli na sajt Mozzart Sport, gde ćemo iz minuta u minut pratiti šta se dešava u finišu prelaznog roka. Sve što se juče dešavalo na fudbalskoj pijaci možete pronaći OVDE, a sve informacije vezane za prelazni rok koji traje od prvog januara imate i na našem SPECIJALU.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zima 2014Transferimeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara