"Opravdali poverenje - Pelegrini, Anćeloti i Murinjo"
"Opravdali poverenje - Pelegrini, Anćeloti i Murinjo"

Trenerske rokade: Građani već zaboravili Mančinija, a ni Madrid ne plače za Murinjom

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.12.13. | 09:55

Gubitnici su, pak, Barselona i Junajted pokazuje briljantna grafika španske Marke

Opravdali poverenje - Pelegrini, Anćeloti i MurinjoUoči zimskog prelaznog roka red je da se osvrnemo i na sve ono što se zbivalo u letnjem, koji su pored silnih transfera igrača obeležile i velike rokade na klupama najvećih klubova. Španska Marka zato je priredila briljantnu grafiku koja pokazuje ko je prošao najbolje, a ko najgore.

Statistika kaže da je Roberto Mančini već zaboravljen na Etihadu, jer Mančester Siti pod vođstvom Manuela Pelegrinija beleži mnogo bolje igre nego dok je dirigentska palica bila u rukama Italijana. Čileanac je, naime, ostvario čak 26,93 odsto bolje rezultate od prethodnika i to zahvaljujući tome što su Građani preležali dečije bolesti i konačno zaigrali kako treba i na evropskoj sceni.

Izabrane vesti

Mnogo sigurniji od promene trenere je i madridski Real, iako letimičan pogled na tabelu Primere i treće mesto Kraljevskog kluba ne sluti na tako nešto. Brojke, međutim, kažu da je Karlo Ančeloti 18,86 odsto uspešniji od Žozea Murinja.

Portugalac se pak dobro snašao na povratku u Čelsi, slavio na 61,54 odsto utakmica što je za 6,37 odsto bolji procenat od onog koji su Plavci beležili dok je na klupi sedeo Rafael Benitez.

Statistika Marke govori da se promena trenera isplatila i Bajernu, iako su Bavarci briljirali i dok je na klupi sedeo Jup Hejnkes i protivnike lomili na 77,78 odsto mečeva. Pep Gvardiola je uspeo da taj procenat pojača na neverovatnih 82,76 odsto.

Gvardiola i gubitnici Tata Martino i Dejvid MojesNa drugoj strani skale gubitnici, a u ovom slučaju to su Mančester junajted i, sasvim neočekivano, Barselona, iako Katalonci i sada kolo vode u Primer (doduše, rame uz rame sa Atletikom).

Ipak, Barselona Tita Viljanove je pobeđivala u čak 85,71 odsto slučajeva, dok je prosek kod Tata Martina spao na skromnijih 77,7.

Najviše razloga za brigu, očekivano, imaju navijači Mančester junajteda, jer je oproštajna sezona ser Aleksa Fergusona (procenat pobeda 73,08 odsto) natovarila Dejvidu Mojesa ogroman teret na leđa, a on to za sada ne uspeva da iznese – 59,26 odst pobeda.

Naravno, sve ove brojke treba uzeti sa rezervom, jer je činjenica da su i neke objektivne okolnosti uticale na učinak svih pomenutih stratega. Primera radi, Barsa je lišena usluga povređenih Lionela Mesija, dok su svim trenerima iz gornjeg doma prvi dani u novim klubovima olakšani desetinama miliona evra izdvojenim na pojačanja.

Nije baš sve ni do trenera.

(FOTO: marca.com)


tagovi

Aleks FergusonBajern MinhenČelsiDejvid MojesEngleskaEvropaHerardo MartinoJup HejnkesKarlo AnćelotiMančester SitiManuel Pelegrinimeđunarodni fudbalNemackaPep GvardiolaRafa BenitezReal MadridRoberto ManćiniŠpanijaTito ViljanovaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara