Trinkijeri: FMP zna da te natera da igraš lošu košarku

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.02.19. | 22:06

„Treneri nisu nikad zadovoljni“, kaže šef stručnog štaba Partizana

Ništa neočekivano se nije desilo. Sve ide po planu za Partizan. Crno-beli su bez većih problema savladali Novi Pazar (102:72) i uhvatili dobar ritam pred polufinalni susret protiv FMP-a.
Želim prvo da čestitam Novom Pazaru i trenerima na dobroj igri. U Italiji smo pre 15-ak godina imali isti sistem: da prva ekipa prve i druge lige igraju u kupu sa prvoligašima. To je uvek bilo dobro za košarku. Borili su se, imali dobre momente. Mi smo igrali korektno, mislim da smo završili posao. To je prvi korak, sada se spremamo za drugi korak, ali želim da im čestitam kako su se igrali i borili“, pohvalio je člana KLS lige Andrea Trinkijeri, a prenose Sportske.

Posle ubedljivog slavlja u niškom Čairu jasno mu je da ga za dva dana na istom mestu očekuje znatno teži zadatak.
Biće izuzetno teška utakmica sa FMP-om. Svaki trener kaže istu stvar „biće teško, ovo-ono“, ali stvarno će biti. Dugo su zajedno, znaju kako da te nateraju da igraš lošu košarku. Kup nije za favorite, jedna utakmica, eliminacija, moramo da budemo mnogo bolji u disciplini i egzekuciji, ali nije lako igrati ovakve mečeve sa punom koncentracijom. Bili smo dobri“.

Izabrane vesti

U poslednjih deset minuta kontinuiranu šansu su dobili poletarci u dresu crno-belih, Marko Pecarski i Uroš Trifunović.
Treneri nisu nikad zadovoljni. Ja nisam zadovoljan, ali mislim da su Uroš i Marko imali priliku da igraju. Može biti mnogo bolje, ali to je početak za njih“, dodao je italijanski strateg i istakao šta bi u njegovom timu moglo da se popravi. „Red, rad i disciplina. Još pokušavamo da skratimo rad, nemamo mentalnu disciplinu, to sam rekao i ponovićemo i sutra. Lupaćemo na to svaki dan“.

Šef stručnog štaba Novog Pazara, Oliver Popović, mirno je prihvatio poraz od favorita.
Pokušali smo da budemo konkurentni koliko je to moguće. Partizan uz ovakav procenat šuta za tri poena je zasluženo pobedio. Kvalitet je prevagnuo u drugom poluvremenu. Nemamo mi ni blizu ovakav kvalitet igrača ni intezitet. Ovo je za Novi Pazar nešto sasvim novo. Svaku situaciju u kojoj nam je koncentracija pala oni su kaznili“, dodao je Popović.

FOTO: Star sport

 


tagovi

KK PartizanAndrea TrinkijeriOliver PopovićKup Radivoja Koraća 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara