"Jedan od krivaca za Tuluzov gol"
"Jedan od krivaca za Tuluzov gol"

Origi poslao poruku Liverpulu, Tuluz uštopovao PSŽ, Pešić promašio pobedu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.09.14. | 21:58

Bivši napadač Jagodine pri vođstvu domaćih 1:0 bio sam na šest metara od nebranjene mreže, ali je pogodio samo njen spoljni deo

Jedan od krivaca za Tuluzov golPrilika kakvu bi Olimpik Marselj morao da iskoristi. Pari Sen Žermen oslabljen neigranjem povređenog Zlatana Ibrahimovića nije uspeo da pokori Tuluz. Štaviše, može da bude zadovoljan što je izvukao bod – 1:1 u osmom kolu Lige 1.

Tuluz je poveo već u osmom minutu utakmice kada je Serž Orije napravio kardinalnu grešku u pokušaju da vrati loptu do Salvatorea Sirigua. Koncetracija je odlutala i Davidu Luizu, koji nije primetio da mu se iza leđa prikrao Visam Ben Jeder. Francuz poreklom iz Tunisa potom je obišao Sirigua i iz nimalo naivne situacije iz okreta precizno šutirao uz samu stativu. Luiz se nekako nonštalantno vraćao i nije stigao da pokrije taj ugao.

Izabrane vesti

Ubrzo je prednost Tuluza mogla da bude i duplirana. Odlični Pavle Ninkov je fintom svojstvenom vezistima - ne bekovima - izbacio jednog fudbalera Pari Sen Žermena iz igre i sa ivice kaznenog prostora ozbiljno zapretio. Sirigu je uspeo da odbije taj preteći šut, lopta se odbila pravo na nogu Aleksandru Pešiću, ali je on sa šest metara iskosa pogodio samo spoljni deo nebranjene mreže.

Sveci ne praštaju takve greške.

U 33. minutu Marko Verati je izbacio 21-godišnjeg Žan-Kristofa Baebeka samog pred nemoćnog Zakariju Bušera. Iz prvog šuta ka protivničkom golu Pari Sen Žermen je stigao do izjednačenja. 

Ali, ne i do sedme uzastopne pobede nad Tuluzom. Niti do poravnanja sa Olimpikom iz Marselja na čelu tabele. Četa Marsela Bijelse u nedelju na Velodromu dočekuje Sent Etjen u derbiju kola. Pobeda bi značila i pet bodova prednosti nad Svecima. Bijelsa je vratio nadu u Marselj.

Svece je na tabeli prekočio i Lil koji je minimalnom pobedom nad Bastijom preuzeo drugu poziciju na tabeli sa bodom manje od Marselja. Pobedu im je doneo Divok Origi, belgijski napadač koji igrao kao pozajmljen fudbaler Liverpula. Origi je majstorski pogodio suprotan ugao sa ivie šesanesterca i poslao poruku Liverpulu da im i nije bila najpametnija odluka da mu ne pruže šansu na Enfildu. S obzirom kako igraju Baloteli, Borini, Lambert i ekipa, Origi bi u ovom trenutku značio Brendanu Rodžersu

Posle očajnih šest kola, Evijan je upalio motore. Zabeležili su i drugu uzastopnu pobedu. Kao gosti su savladali neugodni Lorijan sa 2:0. Miloš Ninković je igrao za pobednički tim do 55 minuta kada je zamenjen.  

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu, Mec je deklasirao rems, a blistao je venecuelanski napadač Huan Manuel Falkon koji je postigao dva gola. 

Rezervista Viktor Montanjo je ušao sa klupe i golom u 88. minutu doneo pobedu Monpeljeu nad Genganom. 

LIGA 1, osmo kolo:

Subota: 
Monako – Nica 1:1 (0:1)
/Karlos Eduardo 7/

Tuluz – Pari Sen Žermen 1:1 (1:1)
/Ben Jeder 8 – Baebek 33/

Lil – Bastija 1:0 (1:0)
/Origi 39/

Lorijan – Evijan 0:2 (0:1)
/Kone 2, Barbosa 79/

Mec – Rems 3:0 (0:0)
/Falkon 50, 90+1, Kaši 71/

Monpelje – Gengan 2:1 (1:1)
/Kamara 48, Montanjo 88 - Buve 83/

Nedelja:
14.00: Bordo – Ren
17.00: Lans – Kaen
17.00: Nant – Olimpik Lion
20.00: Olimpik Marselj – Sent Etjen

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar PešićEvropaFrancuskaLiga 1Pari Sen ŽermenPavle NinkovTuluzVisam Ben JaderŽan-Kristof Baebek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara