Turbo fudbal dva majstora i suze koje su ganule Italiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.19. | 20:00

Atalanta se opert raspcuala protiv Fiorentine

Pre nekoliko dana su Atalanta i Fiorentina potvrdile zašto ih smatraju najatraktivnijim ekipama Serije A odigravši vatreni remi (3:3) u prvom meču polufinala Kupa Italije. Oba tima igraju napadački i otvroren fudbal, uvek na gol više i u njihovom fudbalu se uiva.

Danas su se odmerili snage u prvenstvu i opet je bilo vatreno. Atalanta je u Bergamu slavila 3:1, prekinula niz od dva poraza i protiv direktnog rivala se vratila u borbu za Evropu. Od gomile Atalantinih mladih zvezda, meč su odlučila dva iskusna majstora fudbala Alehandro  Papu Gomez i Josip Ilićić.

Izabrane vesti

Ali više od golova će se pamtiti emotini detalj iz 13. minuta. Kao i na svim mečevvima ovog kola Serije A, utakmica je kratko prekinuta kako bi se na godišnjicu smrti odala pošta bivšem Fiorentininom kapitenu Davideu Astoriju. Josip Iličić je to doživeo emotivnije od ostalih. Sa Astorijem  je dugo bio saigrač u Firenci, bili su dobri prijatelji i nije izdržao da ne pusti suzu. Bilo je tu još simbolike osim što je Astori bio kapiten Fiorentini. Rođen je i sahranjen na samo 20 kilometara od Bergama...

A na terenu je počelo eksplozivno kao što se i očekivalo od ova dva tima. Turbo fudbal koji neguju se igrao od prvog minuta. Luis Murijel je već u trećem minutu iskoristio katastrofalan povratni pas Martena de Rona i doveo Violu u vođstvo. Potom je Kjeza imao šansu za 2:0...

Atalanta je zapretila preko Iličića čiji šut je izblokiran, potom je Papu Gomez pokazao da je oran za igru. Ali Lafon je blistao na golu gostiju. Zaustavio je pokušaj Zapate, pa još jedan volej Iličića... Da bi ga na kraju savladao njegov saigrač. Atalanta je na brzinu izvela slobodnjak dok odbrana Viole nije bila postavljena, Iličić je šutirao, ali je lopta zakačila Veretua i prevarila Lafona.

Samo šest minuta kasnije – najlepši momenat utakmice! Papu Gomez je uzeo loptu na svojoj polovini, majstorski izbacio dvojicu čuvara i sjurio se ka golu Fiorentine, a onda ispalio projektil po zemlji u mrežu Lafona.

Nastavila je Atalanta da gazi istim ritmom i u drugom poluvremenu. Iličić i Đimšiti su imali šanse, Zapata je promašio prazan gol, da bi u nastavku akcije centaršut Kastanja pronašao Gosensa na daljoj stativi i sve je bilo rešeno.

Imala je Fiorentina šansu da oživi kada je strašan šut Federika Kjeze pogodio prečku. Bila je to poslednja šansa Viole da  se vrati u meč... Atalanta je zasluženo slavila.

 ITALIJA 1 - 26. KOLO

Petak

Kaljari - Inter 2:1 (2:1)
/Čepiteli 31, Pavoleti 43 – Matinez 38/

Subota

Empoli - Parma 3:3 (1:2)
/Del Orko 18, Kaputo 59 penal, Alveš 90+1 autogol - žervinjo 13, Rigoni 45+1, Kucka 82/

Milan - Sasuolo 1:0 (1:0)
/Lirola 35 autogol/

Lacio - Roma 3:0 (1:0)
/Kaisedo 12, Imobile 73 penal, Kataldi 89/

Nedelja

Torino - Kjevo 3:0 (0:0)
/Beloti 76, Rinkon 92, Zaza 93/

SPAL - Sampdorija 1:2 (0:2)
/Kurtić 90 - Kvaljarela 4, 11/

Udineze - Bolonja 2:1 (1:1)
/De Paul 25pen, Puseto 79 – Palasio 39/

Đenova - Frozinone 0:0

Atalanta - Fiorentina 3:1 (2:1)
/Iličić 28 autogol, Gomez 34, Gosens 59 - Murijel 3/
20.30: (2,50) Napoli (3,20) Juventus (2,95)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Josip IličićAlehandro GomezLuis MurijelDavide Astori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara