""
""

Turci bi da kazne Drogbu zbog Mandele, a njega baš briga: Opet bih odao počast čoveku koji je inspirisao ceo svet (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.12.13. | 18:18

''A ne zbog političkih uverenja'', uzvraća napadač Galatasaraja na vest o mogućoj suspenziji

Turski fudbal ima brdo novca i magnetno dejstvo na svetske zvezde pri zalasku karijere, ali izgleda da nema sluha za ljudskost. Disciplinska komisija tamošnjeg Fudbalskog saveza pokrenula je postupak protiv Didijea Drogbe i Emanuela Ebuea, samo zato što su prvotimci Galatasaraja pokazali poruke poštovanja prema preminulom predsedniku Južne Afrike, Nelosnu Mandeli.

Reprezentativci Obale Slonovače su tokom nmeča sa Elazigom (2:0) ispod dresova nosili majice na kojima su bili natpisi u čast borcu za ljudska prava. Napadač je napisao ''hvala ti, Madiba'', a defanzivac  ''počivaj u miru''.

Izabrane vesti

Turci, međutim, smatraju da je takav sadržaj neprikladan fudbalskim mečevima, da ima političku pozadinu i dodaju kako su Drogba i Ebue morali da pitaju za dozvolu pre nego što su ih pokazali navijačima.
Mada, sjajni špic izgleda da ne mari mnogo za eventualnu kaznu. Oglasio se posredstvom društvene mreže Instagram, gde ionako stoji njegova fotografija sa Mandelom, kao i one sa spornog meča.
''Izvinite, ali da moram, ponovo bih to uradio! Ne zbog političkih uverenja, već zbog činjenice da je ovaj čovek inspirisao mene, moju državu, kontinent i ceo svet. Hvala još jednom, Madiba'', napisao je Drogba.

(FOTO: Screnshoot youtube)

 


tagovi

Didije DrogbaEmanuel EbueEvropaGalatasarajNelson MandelaSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara