"Biće promena u Borusiji "
"Biće promena u Borusiji "

Tužan dan za Borusiju: Otišla petorica igrača

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.16. | 16:05

U Menhengladbahu se sprema velika rekonstrukcija tima

Biće promena u Borusiji Završni meč sezone na Borusija parku nikako se ne može nazvati ugodnim za navijače Menhengladbaha. Ždrepci su se oprostili od čak petorice igrača koji u narednoj sezoni neće biti članovi čuvenog kluba.

Pred duel sa Leverkuzenom, ključan za plasman u Ligu šampona, predsednik Rolf Kenigs, sportski direktor Maks Eberl i izvršni direktor Stefan Šipers uručili su bukete cveća i oproštajne poklone dugogodišnjem kapitenu Martinu Štranclu, defanzivcima Roelu Broversu i Martinu Hinteregeru, vezisti Havardu Nortvajtu i napadaču Branimiru Hrgoti. Svi odlaze na kraju sezone, a kako Borusija naredne sedmice gostuje Darmštatu ovo je bila jedinstvena prilika da ih navijači  pozdrave i zahvale se na doprinosu igri i rezultatima.

Izabrane vesti

ŠtranclNajveći aplauz, a Bogami i po koju suzu, dobio je Martin Štrancl. Posle dve decenije karijere i pet godina provedenih u Menhengladbahu, Austrijanac odlazi u zasluženu penziju, uz sazananje da je 35-godišnji austrijski štoper odigrao 11 utakmice i dao deset golova za Borusiju.

Posle devet sezona i 209 mečeva Holanđanin Brovers napušta klub, jer mu ističe ugovor, a uprava mu nije ponudila novi. Novi već ima Norvežanin Havard Nortvajt, vraća se u Englesku (bio član Arsenala), verovatno u Vest Hem koji je favorit za njegov potpis.

Na kraju, Martin Hinereger se posle samo šest meseci vraća u Salcburg, jer nije uspeo da se izbori za mesto u ekipi, dok će Šveđanin Branimir Hrgota po isteku ugovora potražiti novi klub.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Roel BroversNemackaMartin ŠtranclMartin HinteregerHavard NortvajtEvropaBranimir HrgotaBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara