"Čičarito, Velbek, Anderson i Evans"
"Čičarito, Velbek, Anderson i Evans"

Tužna priča najvećeg Fergijevog promašaja: Prodao dušu Đavolu za 35.000.000, a sada za džabe dolazi kod zakletog neprijatelja!

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.01.15. | 13:00

Anderson na pragu potpisivanja ugovora sa Internasionalom, ljutim gradskim rivalom njegovog matičnog kluba - Gremija...

Čičarito, Velbek, Anderson i Evans

Gotovo je! Idol navijača Gremija, zlatna koka Porta i možda najveći promašaj u istoriji Mančester junajteda, napušta Old Traford! Posle sedam i po godina muke, potrage za adekvatnom pozicijom u timu i neizbežne propasti karijere, Anderson Luís de Abreu Oliveira odlučio je da prekine torturu, raskine ugovor sa Đavolima i ode sa Teatra snova u potrazi za boljim sutra. Dugo najavljivan kao jedan od najvećih talenata ikad viđenih u novijoj istoriji, što je i pokazao partijama u Portu, Anderson se na ovaj potez odlučio posle odluke Luja van Gala da mu omogući da već ove zime spakuje kofere.

Izabrane vesti

Koliko se sudbina zapravo poigrava sa karijerom ovog 26-godišnjaka govore i brojne informacije koje stižu sa druge strane sveta. Naime, Anderson se sada nalazi na pragu potpisivanja ugovora sa brazilskim Internasionalom, zakletog neprijatelja njegovog matičnog kluba, Gremija, koji mu nudi četvorogodišnji ugovor, vredan 80.000 evra nedeljno! Dodaje se i da je interesovanje pokazao i Gremio, ali Brazilci dodaju oni nemaju finansijsku moć da pariraju crveno-belima. 

Podsetimo, Anderson je u Mančester junajted stigao leta 2007 godine kao supertalentovani 19-godišnjak za tada basnoslovnu sumu od 35.000.000 evra! Međutim, posle odluke ser Aleksa Fergusona da mladog polušpica prebaci na poziciju zadnjeg veznog Anderson je gotovo potpuno nestao sa fudbalske mape i više nikada nije ličio na dečka koji se magičnim potezima i vrhunskim partijama preporučio Đavolima. Štaviše, često deluje kao da je zalutao na teren...

No, ako ništa drugo, Anderson će bar pamtiti deset trofeja koje je osvojio sa Junajtedom - četiri Premijer lige, Ligu šampiona, Interkontinentalni kup i po dva Liga kupa i Komjuniti šilda...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015ser Aleks FergusonPremijer ligaEvropaEngleskaAnderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara