""
""

U Dnjepru osam godina, u Sevilji samo godinu dana: Ukrajinski Mesi predstavljen u Gelzenkirhenu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.08.16. | 20:45

Brzonogi Ukrajinac prošle godine je odigrao 32 utakmice u Primeri, postigao četiri gola i zabeležio sedam asistencija, ali to očigledno nije bilo ono što su od njega zahtevali u redovima osvajača Lige Evrope

Čudan put Jevhena Konopljanke. Jedan od najtraženijih slobodnih igrača prošlog leta, napustio je Sevilju posle samo godinu dana, iako je planiran kao dugoročno rešenje ekipe sa stadiona Ramon Sančez Pishuan. Popularni "ukrajinski Mesi" danas je i zvanično zadužio dres nemačkog Šalkea, u kojem će do kraja sezone igrati kao pozajmljen igrač, nakon čega će velikan iz Gelzenkirhena imati opciju da ga otkupi za sumu od 15.000.000 evra.

Izabrane vesti

Brzonogi Ukrajinac prošle godine je odigrao 32 utakmice u Primeri, postigao četiri gola i zabeležio sedam asistencija, ali to očigledno nije bilo ono što su od njega zahtevali u redovima osvajača Lige Evrope. Vrlo verovatno Konopljanka nije bio ni po ukusu novog trenera Sevilje Horhe Sampaolija, koji je poznat po tome da više voli srčanije igrače.

Pored toga, Sevilja je u ovom prelaznom roku angažovala dosta ofanzivnih igrča kao što su Franko Vaskes, Hoakin Korea, Ganso, Horoši Kijotake i Pablo Sarabija, što je samo poguralo ukrajinskog majstora ka izlaznim vratima Sančez Pishuana.

Konopljanka je fudbalski stasao u Djepru, gde je stigao sa 17 godina i godinu dana kasije debitovao za prvi tim. Do prelaska u Sevilju na leto 2015. godine odigrao je 156 utakmica za ukrajinski tim i postigao 35 golova.

Ukrajinac u Gelzenkirhen stiže kao zamena prava zamena za Leroja Sanea, koji je prešao u Mančester Siti za 50.000.000 evra.

(FOTO: FC Schalke 04)


tagovi

NemackaJevhen KonopljankaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara