""
""

U Dušana Ristića je mnogo uloženo, dobio je ogromnu šansu u Crvenoj zvezdi, ali...

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.01.14. | 21:35

Sportski direktor crveno-belih Davor Ristović nije bio preterano zadovoljan odlukom mladog krilnog centra da ode iz kluba...

Dani prepuni bure na Malom Kalemegdanu. Prvo je supertalentovani krilni centar Dušan Ristić napustio Crvenu zvezdu, potom je Blejk Šilb, posle nekoliko loših partija, u dogovoru sa upravom završio saradnju sa crveno-belima, da bi posle poraza u Novgorodu, tačnije pred početak susreta sa Olimpijom Dejan Radonjić dobio jasnu poruku navijača da napusti klub što pre. 

I pored ogromne prašine koja se već na samom startu 2014. godine podigla, sportski direktor Zvezde Davor Ristović je zadovoljan igrama kluba, posebno reakcijom igrača nakon poraza od Nižnjeg.
"Svakako sam zadovoljan. Ovi momci su imali težak put do Rusije i nazad, mentalno i fizički su se jako ispraznili, a kompletna uprava ceni ogroman trud koji su igrači uložili u poslednje vreme. Pokazali smo pravu reakciju posle poraza, stariji i iskusniji igrači su odigrali jako dobro i time dali šansu mladima da ubeleže nove partije. Pored Tejića i Rebića, koji već standardno dobijaju šansu, debitovao je i mladi Voja Stojanović, koji ima samo 16 godina... Čak je i upisao prve poene", rekao je prvi operativac Zvezde.

Izabrane vesti

Brzinom svetlosti protutnjala je vest da je Dušan Ristić potpisao ugovor sa srednjoškolskom ekipom Sanrajz Kriščn Akademi (Sunrise Christian Academy), što je praktično i potvrdilo spekulacije da je Zvezda ostala bez jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi...
"Mi zvanično nemamo potvrdu da je Dušan potpisao ugovor. Još uvek čekamo odgovor škole, imamo i mi neku dokumentaciju, tako da još uvek ne znamo kakva je situacija", rekao je Ristović, koji je na konstataciju da je 18-godišnjak već upisao prve minute za svoj novi tim na Fly To The Hoop turniru rekao:
"Ja znam da je u Dušana jako mnogo uloženo. Jako se puno radilo sa njim, dobio je ogromnu šansu, znamo šta je sve dobio od kluba, tako da mi nije jasno zašto je on odlučio da ode u Ameriku".

Pojedini mediji počeli su već da licitiraju ime naslednika Blejka Šilba u crveno-belom timu. Dok su jedni pisali da je Marko Čakarević opcija broj jedan, drugi su pominjali miljenika Delija, Omara Kuka i Branka Cvetkovića. Ristović, pak, ne želi da licitira imena koja su na užem spisku.
"Sve su to neke informacije sa raznoraznih foruma i želje navijača, a mi nećemo da se vodimo time. Jer, to nije način na koji klub kakav je Crvena zvezda funkcioniše. Trener Radonjić i uprava konstantno rade na dovođenju adekvatnog pojačanja i sigurno je da nećemo žuriti i dovodi nekog tek tako, samo da bi ga doveli. Jeste da je 29. januar poslednji rok za registraciju igrača u Evrokupu, ali za ABA ligu imamo priliku da to učinimo do marta i nećemo žuriti", poručio je Ristović i potom nastavio:
"Ne bih da licitiram imena, niti da potvrđujem, niti da negiram. Jer će me sigurno i drugi zvati i pitati za, na primer, Marka Kešelja ili tamo nekog drugog. Što se Čakarevića tiče, Valjevo je jako blizu i da nam je on bio u planu do sada bi ga sigurno potpisali".

Za kraj, Ristović je kratko prokomentarisao ponašanje navijača, koji su terali Dejana Radonjića, o čemu je već govorio Nebojša Čović.
"To je prosto situacija u Srbiji. Mi se nadamo mnogo boljoj reakciji publike u sredu protiv Panioniosa. Inače, nemam nešto posebno da kažem na tu temu, sve što je gospodin Čović rekao ostaje kao jednoglasni stav kompletne uprave", zaključio je on.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Davor RistovićSrbijaJadranska ligaDušan RistićFK Crvena zvezdaBlejk Šilb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara